Знаете ли, че... Населението на Канада е едно от най-образованите?

Повече от половината жители на страната са завършили колеж
16 яну 2017 12:00, Михаела Лазарова
15
Знаете ли, че... Населението на Канада е едно от най-образованите?
Смнимка: Reuters

Канада е една от най-добре уредените държави в света. Социалните облаги за гражданите ѝ привличат много емигранти, търсещи спокоен живот.

Природата на Канада е една от най-дивите и сурови в света. Красотите, които могат да се видят там заслужават вниманието на любителите пътешественици. В рубриката „Знаете ли, че...?“ ще ви разкажем някои любопитни факти за тази красива страна.

Канада е втората по големина на територията държава в света след Русия.

Населението на Канада е едно от най-образованите в света – повече от половината жители на страната са завършили колеж.

Най-ниските регистрирани температури в Канада са от порядъка на -63 градуса по Целзий през 1947 година.

На територията на Канада има повече езера, отколкото езерата по целия свят взети заедно.

1/5 от световната прясна сладка вода се намира в област Онтарио, Канада. На територията ѝ се разполагат повече от 250 хиляди езера.

На някои места в Нюфаундленд, Атлантическият океан понякога замръзва и хората играят хокей на лед върху него.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НикойНали се сещаш,че след не много години пилотите ще станат доста излишни особено там където изненади не се очакват.А мениджър в огромен магазин трудно ще го замениш с робот поне на този етап.Практиката го доказва.Всяко уважаващо себе си ВВС на тоя свят има поне десетина вида летателни апарати без пилот на борда.Доста ще позагуби идните години стойноста си тая професия.
10
1
 
5
 
! Отговори
Никой преди 7 години
Много тенденциозна статия. Може и да има образовани хора, успеха обаче се крие в друго- дисциплина и ред в обществото. Почваш от нула, дори да си местен, и се катериш нагоре, докъдето ти стигат силите. Само за пример- мениджър на магазин като Кауфланд взема повече пари от пилот на самолет от гражданската авиация с 5 години стаж. А на север индианските чукчи си пият лосиони, та пушилка се вдига. Самоубийствата сред младежите там са до 20%. Така че, хубавото хубаво, но не е черно и бяло. Наздраве.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до Била е чудесна...По-трудно можеш да си намериш работа която да ти осигурява добър стандарт на живот освен ако не си много способен човек-търсен и ценен.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колеж е равно на средно специално или гимназия. Това, че ние си съсипахме образованието по някакви гето/плебски модели е друг въпрос. От комунистически ид;иотизъм скочихме на див капитализъм. Резулатът е налице!
7
1
 
0
 
! Отговори
до Била е чудесна... преди 7 години
Е какво точно имаш предвид? Не е ли все още чудесна страна за живеене? предимствата и според мен пред други държави са : С България няма база за сравнение, предимства пред Сащ - здравно осигуряване и по-добро образование, предимства пред западна Европа - почти никакви предразсъдъци към източно европейци. Хубава природа и чист въздух и моного по-силно усещане за ОБЩЕСТВО.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Била е чудесна страна за живеене.Попитайте хора които цял живот са живели там и могат да сравнят 80-те,90-те и след 2000 година как стават нещата.Малките градове масово умират,закриват се производства,заводи няма работа. В големите градове цените на жилищата са безумни- половин един милион за приличен апартамент или къща.Е ако си афро-арабин на социални помощи с 10-20 деца работата е друга,но не вярвам някой в този форум да е.
5
2
 
9
 
! Отговори
а България? преди 7 години
България е на първо място по образованост! Фризьорката ми е с юридическо образование, а шофьора на такси, който често ползвам пък е ядрен енергетик. Не ми говори за Канада...
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Канада е чудесна страна за живеене. Господ я опази тази страна от българската проказа! Трябва да въведат промени в канадските закони в даден момент на територията на Канада да не се намират повече от 8 българи, да не се движат повече от двама и да бъдат под постоянно наблюдение от страна на ар-си-ем-пи!
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
знаете ли че образованието не е нищо повече от лист а истината за успеха е вътре във вас
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"завършил" и " образован" са две напълно различни понатия!
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е защото там не е имало никога компартия! Даже в САЩ имаше компартия *** кат свършиха рублите и тя изчезна!

Спонсорирани публикации