Съветският съюз през обектива на американски шпионин

Снимки на шпионин от армията на САЩ за първи път виждат бял свят
Обновена: 28 яну 2017 18:20 | 28 яну 2017 18:18,
109

Снимка: Martin Manhoff archive, Douglas Smith, Facebook


Американски историк се е добрал до снимки, направени от майор от армията на САЩ, който е бил на мисия в СССР.

Колекцията на Мартин Манхоф е описана от историка Дъглас Смит като "уникален визуален" архив за живота в Съветския съюз през 50-те години.

Мартин Манхоф, майор от американската армия е бил депортиран за шпионаж от СССР през 1954 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
7
 
! Отговори
Ханко Брат преди 7 години
До Гошо...ТъпотоГоше *** си момчето ми. Свети Киприян истинска личност, като отива в Киев, започва да им превежда Евангелието от Гръцки на Български език. България е дала Не насила писменост, Религия и Култура. След малко и възпитание е им дадем......
23
0
 
12
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
Това с дъвките е истина , преди време намерихме писма дето си е пишела майка ми с другарчета от СССР и ми разказа как им пратила дъвки и те й писали че за пръв път виждат и я питат какво е и как се ползва , но също така е вярно че като са ходили на екскурзии винаги са си носели неща - баба ми има котлон , чайник ,ютия с пара и други на пръв поглед обикновени пособия , които са липсвали из Бг.
22
5
 
10
 
! Отговори
:)) преди 7 години
УМЕН ГУЩЕР,И що не заминеш за САЩ и да си останеш завинаги там, м? пп. те шофьори българи заминали преди години в САЩ имат намерение да се връщат, щот далаверата /работата/ и в САЩ намалявала/свършвала и пари нема! Иначе работели по 16т часа дневно!ппп. в САЩ положението може би ще се промени, но няма да стане веднага и бързо!
21
4
 
3
 
! Отговори
) преди 7 години
До 22 Лъжеш кат стар крокодил , да не би си обръкал страната ,а !?
20
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мизерия...
19
13
 
26
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Снимките са правени от...шпионин,който обича Русия.Всъщност,всеки който е посетил тази огромна държава и е поживял там,не би останал безразличен,или озлобен към руския народ.Тук у нас съвсем съзнателно и целенасочено последния...четвърт век се пропагандира Запада и отрича Русия,контактите са прекъснати,или силно ограничени и това пречи на новите поколения да си създадат една вярна и реалистична...представа.Махалото е застинало в крайно положение,но вече поема...обратно и това е неизбежно.
18
10
 
10
 
! Отговори
:)) преди 7 години
УМЕН ГУЩЕР,Путин е десен политик! Халюцинираш точно като Москов/д-р Менгеле/ ! Спри дрогата или тя ще те спре! :))
17
5
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
До каринане че е имал лоши чуства а такава е деѝствителноста --ОТКРИТИ КЪМ ПРИЯТЕЛИ И НЕНАВИЖДАЩИ НЕПРИЯТЕЛЯ ---ХИТЛЕР СЕ ПИШЕШЕ ПРИЯТЕЛ И СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО СЕГА НА РЕД СА АНГЛИЧАНИТЕ САЩ ЩЕ ЧАКАТ РЕЗУЛТАТА И ЩЕ СВИЯТ БАЍРАКА---НЕМАТ НИ СИЛА НИ МОЩ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА ЕВРАЗИЯ БЪЛГАРИЯ Е В НОКДАУН
16
7
 
16
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Прави ме впечатление, че погледнато от 2017 г. масово хората от снимките са облечени от съвременни бутици (имам предвид материята на дрехите им) ! Изкуствени материи - Якета/шушляци , ватенки, дънки, гумени ботуши, гуменки, маратонки, ... - не се забелязват!
15
9
 
34
 
! Отговори
тя преди 7 години
Какво е снимал този шпионин , живота на обикновените руски хора през 50 те!? Харесват ми всички снимки и не знам какво е искал да покаже с тях?
14
15
 
37
 
! Отговори
тя преди 7 години
Бях в Москва от 1977, 78 ,79 ,80 години и там имаше по магазините много качествени и достъпни стоки , каквито у нас нямаше , а също много месо и страхотна риба за каквато може само да си мечтаем, а да не говорим за сладкишите им и чудесния сладолед...а жените им страшно красиви и много елегантни! Това видях и имам незабравими спомени от широко скроените руски хора!
13
30
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И преди и сега кал и мизерия.
12
13
 
28
 
! Отговори
МУСАка преди 7 години
Вземете прочетете нещо за САЩ по времето на ВСВ като например, че първите им войници, събирани, за да акостират в Европа са имали една раница на гърба, дървена пушка и дори коня им е бил лукс. Същите тези намазани с олио, мускулести и напомпани мъжаги, които ги гледате по филмите... Много ми е чудно срещу танковете на Хитлер с дървена пушка и кон какво може да се постигне. Превъоръжени са на място в Европа преди да подкрепят съюзниците...
11
5
 
37
 
! Отговори
карина преди 7 години
Много мили снимки, просто не е за вярване, че ги е правил шпионин. Вероятно не е таил лоши чувства.
10
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много "секретни" снимки, направо смях, че баба ми за половината от парите на този майор щеше да им направи по-секретни фотки на краварите
9
5
 
12
 
! Отговори
с преди 7 години
Само не писахте кога путин ходи до тоалетна
8
21
 
47
 
! Отговори
илюминат-ренегат преди 7 години
Едно ще кажя: Аз ходих в СССР 1980-та година за 10 дни с влак и бях истински очарованот видяното и общуването с хората!Даже си купих осцилоскопва 10 мегахерца който все още ползвам за само 120 рубли, ха сега за тези пари си купи дори такъв!Така ,че едва ли би могъл и сега да ме заблуди някой! Руснака си е руснак и си решава проблемите.Но ние откровено казано от как се отделихме от тях все безнадеждно затъваме и едва ли ще се оправим някога?!?
7
14
 
48
 
! Отговори
МУСАка преди 7 години
Америка никога не е водила военни действия срещу външна сила на своя територия.Достатъчно е веднъж да се случи и ще изчезне завинаги, така че стига сте се помпали пак срещу Русия, смешни сте.
6
20
 
22
 
! Отговори
тука е така преди 7 години
Изглежда много бедно освен усмивките на хората,но те и сега си се усмихват хората.Хората са преяли с демагогия и с чакане за достигане на висшия комунизъм,така и не го дочакаха някой хора.Сега хората живеят много по-добре в демокрацията,това че не са свикнали че всеки може да говори,за разлика от преди е друга работа.
5
5
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимко - и какво точно ти се вижда лошо в снимките? 5 години след унищожителна война - на мен ми изглежда напълно нормално за педесетте години.