Да поздравиш непознат – предизвикателство сега

Специалист разкрива бързи тактики за мотивация и успех
8 фев 2017 20:30,
17
Да поздравиш непознат – предизвикателство сега
Снимка: bgonair.bg

Оказва се, че да поздравиш непознат на улицата е предизвикателство в днешно време. Това разказа в предаването ДНЕС с Константина Живова експертът по личностно развитие Юли Тонкин, който е автор на книгата "365 бързи тактики за мотивации и успех".

Той сподели, че едно от предизвикателствата за комуникация  е да поздравиш непознат на улицата. След като направиш тази стъпка, следващата е да попиташ къде се намира даден обект, който знаеш.

Кулминацията е на седмия ден, когато човек отива на спирка на градския  транспорт и извика силно: "Аз мога, аз ще успея, имам мотивация", каза Юли Тонкин.

Той смята, че ако не можеш да направиш най-елементарните неща, това означава, че нямаш кураж към по-важните в живота предизвикателства.  

Експертът по личностно развитие обясни, че на семинарите, които провежда - хората не водят записки, а действат, работят, общуват с другите.

"Това, което съветвам хората, е да се предизвикват всеки ден. Предизвиквайте се непрекъснато, всеки ден!", разкри Тонкин.

За успеха са важни и личните отношения. Затова Юли съветва още, когато видим нещо красиво, дори колегата/колежката си на работното място, веднага да направим комплимент още в първите 3 секунди. Ако го направим по-късно, мозъкът ще ни спре да го направим. 

За успеха е важно и здравословното състояние, смята още Юли Тонкин. Според него 98% от случаите на главоболие се дължат на малката консумация вода.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не с акъла си. Не заблуждавайте хората, че ще постигнат нещо, правейки нищо. Изглеждат смешни, не добре с ума.
3
0
 
3
 
! Отговори
Рилец преди 7 години
В планината например всички се поздравяват. Това е стар неписан закон за всички туристи и любители на планината.
2
1
 
3
 
! Отговори
Бай йуХ до 1-ви преди 7 години
Трябва мотивация , спор няма - като бях в малките класове се качих на една маршрутка и за да слезеш трябваше да кажеш на шофьора , та качвам се аз и като наближи спирката някой каза на шофьора и той спря и аз трябваше да стана и да сляза , но не го направих защото до мен имаше едно момиче и не знаех как да й кажа ,че ще слизам ......
1
0
 
18
 
! Отговори
Ха ха ха преди 7 години
Дори още преди да поздравите непознат или да крещите по спирките на автобусите най-първото предизвикателство, дори бих казал - прадядото на предизвикателствата е да отидеш при красиво момиче на улицата и да я попиташ - " Извинете, колко вий часа ? "