Немили у дома – бежанците, които промениха света

Вижте 8 личности, напуснали по принуда родните си страни
19

Фреди Меркюри. Един от най-великите музиканти на XX век се ражда на 5 септември 1946 г. в Стоун Таун, Занзибар. Неговото пълно име е Фарук Булсара. Като малък той живее на различни места, преди семейството да се върне отново на родния остров. През 1964 година обаче семейството му бяга от кървавата революция, избухнала на острова, и се местят в Лондон, изоставяйки окончателно родината. Явно за доброто на музиката. Фреди умира на 24 ноември 1991 година в Лондон. Снимка: Reuters

Краят на бежанската криза, която е заляла Европа от няколко години, все още не се вижда. Макар и зимата в известна степен да спира вълната от мигранти, проблемът все още остава нерешен. Проблем за живота на стотици хиляди и за културата и съдбата на други милиони.

Ако погледнем назад в годините, ще забележим и някои интересни личности, променили света, които също са били мигранти. Те са напуснали своите страни по различни причини – повечето по политически. Но пък и са оставили ярка диря през живота си. Запознайте се в тях в следващата галерия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
20
 
! Отговори
Ха преди 7 години
Нима сравнявате Айнщайн с неграмотните, агресивни *** от Близкия Изток и Африка? Хаххахаха , nice try
9
0
 
8
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Добре че Мохамед навремето не е дошъл като бежанец в Европа, че не ми се мисли направо. И какво иска да ни внуши тази статия,! Че бежанците са хубаво нещо ли? Много зависи кои са и какви са! Едва ли някой ще протестира ако Сандра Бълок реши да емигрира или Гришовица ;)))
8
0
 
4
 
! Отговори
Странно преди 7 години
Как Мадлин Олбрайт е родена през 1935,а когато емигрират в САЩ през 1948 е на 11 години?
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И нито един от тях не е отишъл в друга държава за да живее на социални помощи.
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бежанци, ама отишли в държави със сходна култура и ценности. Ето това са ядрените физици, химици и инженери, а не онези мюсюлмански диваци и неграмотници, дето *** си в лагера не могат да изчистят.
5
0
 
28
 
! Отговори
Питър преди 7 години
Айде сега, евтини внушенийца - какво е общото между гении, които са станали ПОЛИТИЧЕСКИ емигранти и тълпите необразовани субекти с напълно РАЗЛИЧНА култура и религия, търсещи основно социални помощи и неквалифицирана работа
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Марков някак си не ми се вписва с останалите, но ...
3
0
 
10
 
! Отговори
Пепи преди 7 години
Къде е Джонатан Асов?
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 2! Кого питаш бе, духовете ли?
1
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно , нито един мюсюлманин или кафяв? Какво ни доказахте с тази статия? Населението на Африка удвоява населението си на 20 г. Питам вас днесшорош.обонго какво е вашето решение на този въпрос? Какво ще правим с тези хора при условие на либераска политика? Питам вас да, днес.бг , ако не сте разбрали ! Какво ще правим ? Или на вас акъла ви стига само до преписване на статии и изтриване на неудобни коментари?