Немили у дома – бежанците, които промениха света

Вижте 8 личности, напуснали по принуда родните си страни
19

Алберт Айнщайн. Едва ли има по-известен учен в историята на света от бащата на Теория на относителността. Роден на 14 март 1879 г. в Германия, заради постиженията си през 1921 г. Айнщайн получава Нобелова награда. Въпреки това, поради възходът на нацистката партия и антисемитизма, за него става все по-трудно да живее в Германия. Алберт се отказва от германския си паспорт, а през 1940 получава американско гражданство. Неговата известност и смелите му изявления против националсоциализма предизвикват в родната му страна нападки както срещу него, така и срещу неговите теории. Айнщайн никога повече не се завръща в Германия. Умира на 18 април 1955 година в САЩ. Снимка: Reuters

Краят на бежанската криза, която е заляла Европа от няколко години, все още не се вижда. Макар и зимата в известна степен да спира вълната от мигранти, проблемът все още остава нерешен. Проблем за живота на стотици хиляди и за културата и съдбата на други милиони.

Ако погледнем назад в годините, ще забележим и някои интересни личности, променили света, които също са били мигранти. Те са напуснали своите страни по различни причини – повечето по политически. Но пък и са оставили ярка диря през живота си. Запознайте се в тях в следващата галерия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
20
 
! Отговори
Ха преди 7 години
Нима сравнявате Айнщайн с неграмотните, агресивни *** от Близкия Изток и Африка? Хаххахаха , nice try
9
0
 
8
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Добре че Мохамед навремето не е дошъл като бежанец в Европа, че не ми се мисли направо. И какво иска да ни внуши тази статия,! Че бежанците са хубаво нещо ли? Много зависи кои са и какви са! Едва ли някой ще протестира ако Сандра Бълок реши да емигрира или Гришовица ;)))
8
0
 
4
 
! Отговори
Странно преди 7 години
Как Мадлин Олбрайт е родена през 1935,а когато емигрират в САЩ през 1948 е на 11 години?
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И нито един от тях не е отишъл в друга държава за да живее на социални помощи.
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бежанци, ама отишли в държави със сходна култура и ценности. Ето това са ядрените физици, химици и инженери, а не онези мюсюлмански диваци и неграмотници, дето *** си в лагера не могат да изчистят.
5
0
 
28
 
! Отговори
Питър преди 7 години
Айде сега, евтини внушенийца - какво е общото между гении, които са станали ПОЛИТИЧЕСКИ емигранти и тълпите необразовани субекти с напълно РАЗЛИЧНА култура и религия, търсещи основно социални помощи и неквалифицирана работа
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Марков някак си не ми се вписва с останалите, но ...
3
0
 
10
 
! Отговори
Пепи преди 7 години
Къде е Джонатан Асов?
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 2! Кого питаш бе, духовете ли?
1
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно , нито един мюсюлманин или кафяв? Какво ни доказахте с тази статия? Населението на Африка удвоява населението си на 20 г. Питам вас днесшорош.обонго какво е вашето решение на този въпрос? Какво ще правим с тези хора при условие на либераска политика? Питам вас да, днес.бг , ако не сте разбрали ! Какво ще правим ? Или на вас акъла ви стига само до преписване на статии и изтриване на неудобни коментари?