Японката, която дръзва да е пухкава в страната с фините

29-годишната Наоми Уатанабе разчупва стандарта
Обновена: 10 фев 2017 08:51 | 9 фев 2017 19:42,
19

Снимка: Instagram

Наоми Уатанабе е "огромно" явление в Япония. Има 6 милиона последователи в Instagram, появява се често в тв предавания и корици на списания, има собствена модна линия, а японската железопътна компания дори пусна "Влак Наоми" миналата година.

Наоми освен това е огромна. Със своите 100 килограма тя тежи почти два пъти колкото средностатистическата японка на нейните 29 години.

"Идеалното ми тяло е това на сумо боец - голямо, но мускулесто", обяснява Наоми със смях по време на интервю за фотосесия.

В страна с множество слаби жени магазините рядко зареждат дори номерата над М. Уатанабе предизвиква японците и им показва, че е възможно жена да се чувства уверена и щастлива, дори и да не е тънка и фина.

"Япония не е САЩ. Тук няма много едри жени", обяснява Уатанабе пред Washington Post. "Но вместо да се опитвам да променя как мислят останалите, искам да променя мисленето на по-едрите жени, да им помогна да се чувстват добре за себе си", споделя жената.

Едрите жени определено са малцинство в Япония. 3% от жените в страната са с наднормено тегло, според данните на СЗО. За сравнение в Америка този процент е 34,9.

Японското правителство има дори закон, който определя максималният размер на талията за служители над 40 години - 85 сантиметра за мъже и 90 сантиметра за жени. Тези с по-пищни обиколки трябва да почнат диета и да правят упражнения.

Много млади жени в страната обаче са опасно слаби. 22% от жените в Япония между 20 и 30 години са или недохранени или с тегло под нормата.

Уатанабе предлага нещо различно. Тя не окуражава трупането на килограми, но подкрепя движението за обичане на тялото си. И го прави с хумор в Instagram, без да се взима насериозно.

Когато я питат кой си представя да я изиграе във филм за живота й тя отговаря без свян - Арнолд Шварценегер или може би Джон Траволта - та той може да пее и танцува! Пред японско списание тя споменава, че спортният й режим включва лежане по гръб, ядене на къдри и ориз, докато прави упражнение за крака.

Това не й пречи да е една от споменатите в класацията на японското издание на списание Vogue за "Жена на годината" през 2016 г. И какво толкова - тя има цели и ги постига. Била е на "световно турне" в Лос Анджелис, Ню Йорк и Тайпе миналата година.

Но не се лъжете - турнето й не е свързано с пищните й форми. Тя е комик. А за смехът килограмите не важат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Наде....Или си дебела жена с опит, или верно си мъж. С лош опит.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Наоми Уатанабе е "огромно" явление в Японие."===ЯпониЕ? Вие самите сте огромно явление в правописа. Може ли поне веднъж да не започвате "статиите" си без грешки още в първото изречение? Журналисти...
12
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Японското правителство има дори закон, който определя максималният размер на талията за служители над 40 години - 85 сантиметра за мъже и 90 сантиметра за жени"_______________________Да си бяха направили закон за минималния размер на пишшките - минимум 5 см. Ама въведат ли го 90% от японците ще се окажат закононарушители, престъпници и криминално проявени рецидивисти.
11
0
 
9
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Пичка :) Иначе някой долу се чуди как може да е 100 кг. Зависи колко е висока. Предполагам е много нисичка. Симпатично е каква самоирония има жената. Щом е щастлива и се чувства добре, да е жива и здрава.
10
0
 
4
 
! Отговори
Lan преди 7 години
Браво на японките! Точно така и трябва! Едва ли са "поднормени"...не и по техните норми!
9
2
 
16
 
! Отговори
Избягал от вас преди 7 години
А пък на българите съпругите всичките са едни финни и стройни... В България няма повлекани с наднормено тегло, безумно облекло и по анцузи и чехли. Неее, няма!
8
0
 
3
 
! Отговори
Феликс преди 7 години
В руския инстаграм е известна под псевдонима "Пута Катаяма"
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
butaВ гугъл преводач пише какво означава на японски.
6
0
 
13
 
! Отговори
Ято преди 7 години
Във всяко ято има някоя леко психично неразположена...
5
1
 
15
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 7 години
Абе тез тамка нали имат зелен чай бе,от зелен чай може да ослабне ако иде на плантациата да го бере,ама от сутрин до вечеринак няма чалъм да стане таз работа
4
0
 
8
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 7 години
До Анонимен 3 - казват им сумо м'ода
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Наоми освен това е огромна. Със своите 100 килограма тя тежи почти два пъти колкото средностатистическата японка на нейните 29 години"100 килограма? :) По-скоро 120.
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На дебелите вече "пухкави" ли им казвате?
1
1
 
15
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Ми да отслабне, стига мързел.