Студеният дом стресирал децата

В такава среда те по-трудно учат и не спят добре
15 фев 2017 21:46, Красимир Ангелов
6
Студеният дом стресирал децата
Снимка: Reuters

Лошо отоплените домове влияят зле на психичното състояние на децата. В такава обстановка малчуганите се стресират, влошават се социалните им умения и се намалява желанието им да учат, съобщава "Дейли мейл", позовавайки се на новозеландско изследване.

На всичкото отгоре в студените домове децата не могат и да спят добре.

Учени от университета на Отаго са наблюдавали 650 деца в рамките на изследване върху невъзможността на хората да затоплят достатъчно домовете си. Почти половината от тях са казали, че къщите им понякога са студени през зимата, а още 40 процента - че къщите им са често или винаги студени. Броят е почти два пъти по-висок от този на възрастните, оплакващи се от незатоплените си къщи.

Децата, живеещи в студени домове, са казали, "че се притесняват за домашните си, защото е прекалено студено да ги пишат и прекалено студено да мислят". Те са се оплакали също, че заради студа избягват да използват стаите си и учат в други помещения и понякога спят във всекидневната.

Резултатите съответстват на установеното от предишно изследване, че всеки четвърти тийнейджър със студен дом е застрашен от психически проблеми в сравнение с всеки 20-и от живеещите в топли къщи. Освен социалната стигма и психичните проблеми, се задълбочават и дихателните болести, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: студученидеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
21-22 градуса е идеалната температура за спане и 22-23 градуса за през деня.
4
2
 
2
 
! Отговори
Родител преди 7 години
Тази сутрин погледнах термометъра в помещението където спи детето и видях 22C. Помислих си, че е малко топличко за спане тази температура, а бяхме намалили парното от 5 на 3. Не е хубаво и в другата крайност да се изпада.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И така е и не е така.Когато е топло стават мързеливи,лениви и само плюскат и къртят.После стават 80-100 килограмови глигани на 13 години.
2
5
 
12
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 7 години
ще плачем още много много и ше съжеляывме че гласувахме и скачахме за американска демокрация при бай тошо беше много добре цените едни и съши не мислехме за нищо да нямахме тази сыобода която имаме сега а такава свобода не ми трябва което ми вреди на моето сеиейство и на иоята страна и сме лишени от всичко предимно страдат децата ни
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това го пратете на и...те от Топлофикация, които не само ни оставиха на студено, но с цялата си наглост искат значително увеличение на цената. Не че ще се трогнат, де!