Искаш стабилен брак? Домашните задължения – поравно

Иначе заплахата от бърз развод е много по-голяма
16 фев 2017 14:50, Красимир Ангелов
18
Искаш стабилен брак? Домашните задължения – поравно
Снимка: Reuters

Двойките, които не си разпределят поравно домакинската работа, са с много по-голяма вероятност да стигнат до развод, сочи проучване на учени от Стокхолмския университет.

При тези случаи най-често инициативата за раздялата идва от страна на жените, пише "Дейли мейл".

Специалистите установили, че когато домакинската работа не е справедливо споделена, от това не страдат само жените , но и мъжете, защото на практика никой не е щастлив в такава връзка.

Най-тежки били случаите, когато партньорът от мъжки пол твърди, че поема "значителна част" от домакинската работа, докато половинката му е уверена, че цялата тежест се стоварва върху нея. Точно тогава дамата много бързо предприема първите стъпки към развод.

Изследователите използвали база данни от 2009 година, събирана от 3 500 шведски граждани 10 години, отбелязва БТА.


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
4
 
! Отговори
до художника преди 2 години
Колко *** трябва да има в една къща, че изхвърлянето му да е съпоставимо с пазаруването, готвенето, чистенето и прането, взети заедно?
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте да се разберем веднъж за винаги. Какво, по дяволите, искате от жените си? Да работят и да печелят добре, да са супер-домакини, че вие пръста си да мръдвате вкъщи, да ви родят няколко деца, за които пак само те да се грижат, че и ако могат и да изглеждат като Ангелите на Виктория сикретс. Е няма как да стане! Така, че спрете се вече и най-накрая разберете, че няма как да имате всичко. Като искате прислужница ще я издържате, ако искате работеща жена, ще помагате вкъщи. Това е!
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Баси Държавата
В кое помашко село живееш? Извинявай, ама ако не си разбрал в големите градове работим наравно с мъжете и сами си изкарваме парите. Отдавна вече не разчитаме на вас да ни храните и по-добре, че с тия огромни заплати, които дават в България...от глад ще умрем ако чакаме на вас. Ами по-добре и двамата да работим, че дано парите стигнат за сносен живот.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно си е така. И двамата работим на пълен работен ден, така че просто няма как само единия да се занимава с домакинството. През уикенда се хващаме и двамата и отхвърляме повечето домакински задължения, като чистене, пазаруване и пране. С готвенето е лесно, който се прибере по-рано от работа, той забърква нещо за вечеря.
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не толелирам жени, които гледат на мъжа само, като източник на доходи за покриване на нуждите им, нито това да му бъдеш слугиня, защото е мъж. Моят мъж се включва с домакинската работа и откликва, когато го помоля да помогне за нещо, защото знае, че домът е от двама души. Това кара и двама ни да се чустваме полезни и добре от факта, че правим нещо за дома ни и нас самите. И двамата работим и споделяме всичко, не съм седнала да чакам да ми дава джобни - мечтата на българската жена, мързелани!
10
3
 
7
 
! Отговори
Баси Държавата преди 2 години
До Анонимен 8

Евалата булка!Ако наистина мислиш и живееш с този принцип,съпруга ти трябва да черпи постоянно.Само ми е интересно,познаваш ли други жени,които мислят по този начин защото аз срещам такива,фокусирани само въпроса с печеленето.
9
5
 
16
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
Силата на мъжа не се определя по отдалечеността му от прахосмукачката, а от отношението към жената до него. Не виждам как един истински мъж ще се чеше по корема, докато жена му хвърчи около него с парцала и баницата или поне уважението към тая жена ми се губи. Да си наеме прислужница, като е толкова силен и печели пари, а не да кара жена си да работи втора смяна като се прибере от работа.
8
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен,всички домакински задължения са за мен като съпруга ,а за мъжът ми всичко що се отнася за печеленето на пари и отговорностите за дома!Мъжът трябва да е обгрижван,някак не приемам мъж с прахосмукачка и стирка в ръка,нещо мъжествеността му се губи в тези моменти,или мъж препасал домакинска престилка да върти баници.моят съпруг само веднъж изми съдовете в къщи и веднага после ми купи миялна машина,мъжът трябва да печели повече от жената и да бъде силен във всяко едно отношение.
7
10
 
10
 
! Отговори
Баси Държавата преди 2 години
Принцино,това е желанието на жените-висчко да е по равно,но до момента в който се стигне до парите!Тогава вече се започва-то това е задължение на мъжа,какъв мъж си тогава и тн.Истината е че днешните жени са мързеливи и стиснати и смятат,че жената е добра,само ако владее френската любов,но не разбира,че и всички други жени я владеят,а като дойде детето се продънва земата от оплаквания и то при всички съвременни удобства.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
финансите са част от домашните задължения; плаща се по равно и се внася в семейния бюджет по равно.
5
4
 
5
 
! Отговори
Балканджи Йово преди 2 години
За стабилен брак,най-важното не е да си разделят задълженията по равно,а да свършват едновременно.Иначе ..... един насам,друг натам,просто нема начин да не се шавне.А шавне ли се един път,ще има и много други.Независимо как са разделени задълженията,те са последна грижа.
4
7
 
20
 
! Отговори
1234 преди 2 години
Домашните задълшения "поравно" а финансовите - само на мъжа !!!
3
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А как стой въпроса с финансите , като да е по-равно да е по-равно .
Да не минаваме с лафа парите са общи , но задълженията да си ги делим .
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Най-тежки били случаите, когато партньорът от мъжки пол твърди, че поема "значителна част" от домакинската работа, докато половинката му е уверена, че цялата тежест се стоварва върху нея." - в действителност и единият, и другият свършват по нещо, но няма единомислие по отношение на това какво и в какъв ред е уместно да се осъществи и затова този брак се разпада. Домакинството е само поводът.
1
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ма не като един де се прибира да спи и сереве че няма а е се по кръчмите и се се присмял от такива по добре да не си и женен