Уютен дом от 16 квадрата? Да, при това за трима

Нестандартна къща, направена от преработени материали
22 фев 2017 17:20, Красимир Ангелов
22

Снимка: ofigenno.com

В днешно време нестандартните домове и екокъщите, построени от преработени или органични материали, добиват все по-голяма популярност. В следващата галерия обаче ще ви представим една малка къщичка от едва 16 м²?, в която живеят трима души, че дори и куче.

И ако мислите, че в това пространство няма как да се живее, вижте следващите снимки. В този дом си има всичко – баня, тоалетна, кухня, спалня и дори пералня.

Семейство Оскирко от Беларус е създало като свой дом тази къща на няколко километра от столицата Минск. Преди да построят къщата, те са живели в апартамент под наем в столицата, който им е струвал значителна сума. А всеки път, когато са искали да напуснат Минск и да се разходят през уикендите, това им е струвало още за бензин и хотели.

За това те са решили просто да си построят едно малко и евтино жилище в близост до най-големият град в Беларус. По семейни изчисления новата къща им излязла едва $4600, а сега семейството спестява по почти $500 на месец от наем. А семейство Оскирко са категорични, че малката квадратура на жилището им изобщо не ги притеснява, а Минск им е само на няколко километра с кола.

Вижте тяхното жилище в следващата галерия, а още снимки от къщата вижте тук.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: къщадомБеларус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано някой не пръднИ че ще се издушът...
18
0
 
8
 
! Отговори
Гаджълък Хаус преди 7 години
Добре е ама не е за семейни хора , старите къщи в околността надали струват толкова че семейството да се лиши от самостоятелността си , детето е голямо , майката е хубавка , бащата с тоя голем корем ако тръгне да върши работа ще се разскърца цялата къща, хубава реклама на мебелната къща откъдето са купили нестандартните уреди , но само това :)
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
възможно, но доста неудобно и даже опасно. може да се помисли за парапети тук-там и за заглаждане на ръбовете някак...
16
0
 
9
 
! Отговори
Cool преди 7 години
Свежо като идея и като есксперимент. Но неподходящо за постоянно обитаване - с това вътрешно разположение на 3 етажа риска някои да се метне и да се потроши е доста голям. Hевнимание, алкохол, умора или лека дрямка могат да причинят фал. Инак е готино.
15
0
 
10
 
! Отговори
Скъсан вестник преди 7 години
Разбирам Токио,Сао Пауло,да сте 10-15 милиона калпака,да,няма място,компактните жилища да бъдещето.Ама среди беларуското поле нямаше ли декар-два поляна,подходяща за нормална къща?Нищо луксозно или раздуто ама всеки да си има пространството,гости да може да посрещнеш,второ дете ако "почука"да му намериш мястото и т.н.Излизаш от града,за да се набуташ на още по-тясно,губи ми се логиката.
14
4
 
0
 
! Отговори
анон преди 7 години
руснаците пак първи откриха топлата вода... както винаги... дръзки откриватели и блестящи умове... само дето по hgtv върви шоу tiny houses от много години... hgtv/shows/tiny-house-big-living
13
0
 
15
 
! Отговори
G преди 7 години
С по-голям успех можеха да си купят 2 каравани на старо. Поне щяха да имат лично пространство. Представям си мама и татко като решат да се гушнат колко им е приятно синът им да е с тях.
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
12, а защо жената не излезе с оферта? Нали сте равноправни??? Що само на мъжа се чака? Как мислиш, мъжа на 20 години дали се е оборудвал с голям апартамент в престижен район? Ей че ретро мислене.
11
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ужас..ако някой мъж има да предложи на една жена само това-то да си стои сам!
10
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо ново. Едно време бабите и дядовците ни в такива къщурки са отглеждали по 5 деца и без тези удобства. Спели са на рогозки послани директно на пръстеният под. Това може да учуди само тези които незнаят нищо за живота на бабите и дядовците си и които са израснали в панелки. Живота преди социализма а и в началните години след ВСВ е бил страшно мизерен. Специално по времето на монархо фашисткият режим хората не са имали и какво да ядът. Глад мизерия и къщурки с по една стая с покриви от слама!
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
M0дe, ша прощаваш, ама понякога триеш абсолютно безобидни постове. А алгоритъма за цензурата замества думи като "дyxa" щот у нечия глава това е срамотия...
8
2
 
18
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Това е като да обеждаваш мацката ,че малкия е по добър от големия.
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бих си взел такова за планина или плаж, за постоянно пребиваване ми се струва некомфортно, може да си има всичко, ама ако бащата хърка отиде уютният им дом ;)
6
1
 
11
 
! Отговори
карина преди 7 години
Написах м.ода и ми модерираха думата - странна работа.
5
0
 
13
 
! Отговори
карина преди 7 години
Направо е страхотно - в САЩ малките домове са също на мoда. Правят ги така, че да ги преместват като тип каравана. По-близо до природата и по-далече от градските прасета.
4
8
 
4
 
! Отговори
XAXAXXAA преди 7 години
AKO NE E F RUSIA , E V BELARUS !!!! PUTINSKI PIDERI . HUJ ZA PUTIN PIDERA !
3
1
 
30
 
! Отговори
sante_dog преди 7 години
И печка не им трябва - един да пръдне и 3 дена ще държи топло... Остави тая работа 16 м2 - няма къде да се протегнеш. А дрехите къде си ги държат - хич да не е имат по едно зимно яке дето трябва да оставят някъде. То и при нас вече новото строителство ги правят 3 стаи с две бани по 70м2 чиста площ. ама чак пък толкова. Мама и тате като им се преиска да си консумират връзката малкия слушалки ли му слагат?
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То размера на апартаментите "ново строителство" са горе - долу толкова. Дано поне покрива да не им тече на тия хора...
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е колкото каравана е размера. Едва ли е за хвалба. Предпочитам уюта на 130 квадрата :)