Знаете ли, че... Татуирането е свещено изкуство в Бора Бора?

Бора Бора – да избягаш с любимия човек в рая
4
Знаете ли, че... Татуирането е свещено изкуство в Бора Бора?
Снимка: freeimages

Това е перфектното място, където можете да направите едно бягство с любимия ви човек или пък сами. Бора Бора, там, където тюркоазените води се сливат с небето и всичко е заобиколено от кокетни вили със сламени покриви, кокосови палми.

Забележително място, което ви кара да забравите за всичко и да се отдадете на живота, красив и неповторим. Вижте някои любопитни факти за острова.

Бора Бора е тропически остров от архипелага Дружествени острови – Френска Полинезия. Архипелагът се състои от 118 острова, които са разделени в пет групи.

Знаете ли, че в таитянския език няма звук „б“. Островът е кръстен Пора Пора от първите полинезийски заселници, което означава „първороден“. Но първите европейски посетители чували и вярвали, че туземците казвали Бора Бора. Името, макар и грешно се е запазило и до днес.

Заради своята невероятна красота и уединеност, островът е изключително популярно място за двойки и младоженци.

Цветята на Бора Бора имат голямо значение и се свързват с любовта. Местните използват цветя, за да покажат на противоположния пол любовната си нагласа. Ако една жена е поставила цветя зад лявото си ухо, то значи, че тя има специален човек в живота си. Ако цветето е сложено зад дясното ухо, означава че е необвързана и търси нова любов.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"А *** там скандират: Герп, Пойко Порисов-Попеда!"---И още: Поко е Папаит, Ше Пием на изПорите, Панкянски Поклук, ... Интересно, как ли прознасят "Будка за Безалкохолни"?
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако една жена е поставила цветя зад лявото си ухо, то значи, че тя има специален човек в живота си. Ако цветето е сложено зад дясното ухо, означава че е необвързана и търси нова.>>>>Ако са българки, ще носят цветя и зад двете уши. Обвързана, ама готова да кръшне.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А *** там скандират: Герп, Пойко Порисов-Попеда!
1
2
 
4
 
! Отговори
ined преди 7 години
Първи стъпил на острова Пешо Пора и затова отначало кръстили острова Пора Пора.После като умял на гроба му посадили един бор и прекръстили острова на Бора Бора