Стивън Хокинг е привърженик на идеята за световно правителство

Физикът: Биологическа или ядрена война може да унищожи света
10 мар 2017 12:24, Елка Василева
49
Стивън Хокинг е привърженик на идеята за световно правителство
Стивън Хокинг. Снимка: архив, Reuters

Британският учен Стивън Хокинг отново разви идеята си за създаване на световно правителство в интервю за в. "Таймс", цитирано от Лента.

Според физика в настоящето светът е застрашен от унищожение вследствие на биологическа или ядрена война. Това е проявление на характерната за човека агресия, която по-рано е подпомогнала еволюцията.

"Необходим ни е контрол на този инстинкт с помощта на логиката и здравия разум", каза Хокинг.

Той отбеляза, че това може да осигури "каквато и да е форма на световно правителство" и не изключва възникването на друг проблем, в това число диктатура.

Физикът многократно е правил двусмислени изявления. Например, по-рано той обяви настъпването на "най-опасното време на планетата", а също призова да се бяга от Земята и да се игнорират извънземните. През 2015 г. британският учен поиска името му да стане запазена марка.

Стивън Хокинг стана много известен, след като през април 1988 г. беше публикувана неговата научно-популярна книга "Кратка история на времето". Тя е преведена на десетки езици и е издадена в общ тираж над 10 милиона екземпляра.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: Стивън Хокинг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ме интересува и тоя да не ми говори за световно правителство и диктатурар да си гледа здравето по-добре. А планетата тъй или иначе си има своите катаклизми за да се прочисти от *** накацали по неяр не ни трябва и ядрена война.
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера по немската телевизия имаше интересен репортаж за млад мъж от Афганистан - пристигнал с мигрантската вълна в Германия, научил езика и работещ в старчески дом, приютен от немско семейство. Кротък човек, загубил роднини и детство в нескончаемия конфликт в Афганистан. И германците му отказват статут.Семейството,което го е приютило питаше защо, като той вече 2 години е бил интегриран и работещ в сектор, в който има огромна липса на кадри..а най-проблемните получават статус. Защо? Каква е целта
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Терор, несигурност, бедност, глад и си готов да приемеш всякаква алтернатива, та дори и да предадеш свободата си. Много малко от съвремените консуматори биха дали живота си за свобода. Ценностната система се промени за последния век, и почвата е готова за новия световен ред... дефакто ние не сме свободни в момента- живеем в колония, следени, напълно прозрачни и предсказуеми, зомбирани от медии, стрес от кредити и банки,мозъчно промити от образование по калъп, чиповете си ги носим в джоба...
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е спорно ккво точно си мисли и още по спорно какво точно е казал. Всичко минава през компютри и всяка дума може да се сложи в "устата му" .... няма да се учудя ако той е вече само една дишаща марулка....А и много учени го смятат за комерсиален продукт, а не за истински учен.
16
1
 
5
 
! Отговори
L. преди 7 години
Затова преди да се занимаваш с физика трябва малко да се позанимаваш с философия, щото тя отговаря на неудобните въпроси "защо".Абе, нали ако се направи световно правителство, диалектиката на нещата ще е Светът срещу Световното правителство? Анадъм му?
15
2
 
9
 
! Отговори
Краен преди 7 години
Всеки които е разработвал квантови теории е достатъчно луд за да измисли как да се оправляват (и водят в по-добра посока) масите и народите.Но факта че Меркел има докторат по квантова физика и въпреки това направи най-голямата мръсотия на Европа от столетия насам , доста разклати това ми убеждение.Така или иначе демокацията в сегашната и форма е смърт за човечеството и единствено тотална,световна и жестока (за съжаление) диктатура би спасила цивилизацията ни.Тъжно но за мен - факт!
14
1
 
11
 
! Отговори
FAKE news преди 7 години
Интересно, че този мисли по същия начин като ционистите.Може би за това бе създаден този невероятен хаос за да поискат хората точно това!
13
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва хората да се обединят и да има една държава с цел намаляване на комфликтите.
12
3
 
10
 
! Отговори
Лудия с баницата преди 7 години
ахахахх Стивън Хокинг е *** бе *** :) Нито може да говори, а още по-малко пък да пише с крайчето на окото си :))) Просто го ползват, за да разпространяват безумната си пропаганда, както започнеш от лъжата, че живеем в безкрайна и самосътворила се вселена и стигнеш до простотията за общото световно правителство.. Ама масата от хората са толкова ***, че дори не забелязват как им сменят чучелото от време на време, така им се пада...
11
1
 
4
 
! Отговори
снайпера преди 7 години
До 12К'ва болница бе Cидни, и господ не му върши работа вече?!
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоа мръда ли още ве???Да го качат на една ракета и у космоса...
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на този болница му трябва не правителствоПоздрави от Сидней Ав$тралия
8
4
 
19
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Тези дето харесват мнението му и дето слагат минуси на мислещите като мен са комплексари, боящи се да поемат управлението на собственото си бъдеще и на собствената си страна и за това са склонни да го делегират на други, "по-умни" и "по-знаещи" от тях!!!По-просто се живее когато си ***!
7
3
 
4
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Е да де! ИД точно за туй съ борят. Хаха. Да им пожелаем ли успех ;))))И най умният си е малко ***
6
6
 
23
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Това да си умен не означава, че разсъжденията ти по всяка тема са умни!Кой си ти, та да определяш милиардите по света да се управляват от една шепа хора, пък били те и най-най-? Те нека пак са си най-най-... ама за тях си!
5
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз мисля, че ни трябва едно правителство и една държава.
4
6
 
18
 
! Отговори
Цезар преди 7 години
Обущарю, не по-горе от обущата.Физико Хокинг, не по-горе от елементарните частици и квантовата механика.
3
7
 
24
 
! Отговори
ВСЕКИ УМЕН ЧОВЕК преди 7 години
си е малко ЛУД. Тоя ПОВЕЧЕ
2
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този е взел-дал....
1
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То си има бе казва се САЩ. На който бе му харесяа ей я русия да заминава