Холандци ръка за ръка против хомофобията

Нападение над гей двойка предизвика масовата реакция
Обновена: 6 апр 2017 11:06 | 6 апр 2017 10:52,
51

Снимка: Twitter

Холандски мъже започнаха масово да качват в социалните мрежи снимки как се държат за ръце.

Акцията е в знак на протест срещу хомофобията, като конкретният повод е предполагаемо нападение над гей двойка на улицата в Арнем в неделя.

Свои снимки, хванати за ръце, вече публикуваха политици, известни личности и хора от света на спорта. Те се споделят с хаштаг #handinhand (ръка за ръка) и #allemannenhandinhand (всички мъже ръка за ръка).

Историята на нападнатата двойка беше широко отразена в местните медии. В телевизионно предаване двамата разказаха, че са били атакувани от група мъже в ранните часове в неделя, само защото се държали за ръце, съобщи bTV.

В същото шоу по-късно през седмицата адвокатът на предполагаемите нападатели заяви, че двойката първа е налетяла на бой. Гей двойки от Амстердам и Айндховен обаче също се оплакаха от нападения през почивните дни.

Кралство Нидерландия беше първата държава в света, която разреши еднополовите бракове. Това стана през 2001 г.

В някои части на света, като Индия и редица африкански държави, мъжете често се държат за ръка, като проява на приятелство и уважение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
26
 
! Отговори
до Ji преди 7 години
Много си глупав и наивен човече . Това е целенасочена пропаганда за изпедарастяване на младежите . Прочети малко книжки преди да си играеш на либерал
15
14
 
3
 
! Отговори
Jj преди 7 години
До До 11 , Jj - Напълно съм съгласен с теб. Работата не е място за обсъждане на сексуалния живот. Но, моля те, бъди 100% честен/честна - ако тези коментари ги правеше твой хетеросексуален колега или колежка, също толкова ядосан/а ли щеше да бъдеш? Ако да, прекрасно. Ако не .. тогава вече започваме да говорим за прикрита или неосъзната омраза. И не забравяй, тук говорим за държане на ръце (изразяване на някаква привързаност), а не секс на улицата :)
14
1
 
16
 
! Отговори
До 11 , Jj преди 7 години
На работа един без никой да го пита сметна за добре да сподели, че е гей и да обяснява на колегите как приятеля му не се бръснел отзад и това не му се нравело. И как и колко пъти го правят. Въпреки че хората открито и директно му казваха, че такива теми не ги интересуват той продължаваше. Ето за такива натяквания говорим. Както и че повечето гейове намират за задължително да изтъкнат сексуалните си наклонности, сякаш хората ги интересува. Това е наглост.
13
2
 
17
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
По руските комедии редовно се бъзикат с гейщината. Пада яко смях. Като кажат пидерьй . Евала на рашките. С тая гейщина не е чудно че арабите си правят гавра с нас.
12
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сестра ми е в амстердам, има много добра работа, и добре платена. не работи по цял ден, а взема страшно много пари. ако искате и вие да работите там, няма да сгрешите. фирмата се казва "червените фенери" или нещо такова беше. не съм сигурна с какво се занимават, но търсели много хора от българия!
11
2
 
7
 
! Отговори
ЩОМ ТИЯ СА ВЪТРЕ преди 7 години
Ние ще сме ВЪН ОТ ЕС
10
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
холандия е на свелитнни години, на едно от първите места за държави в коието е добре да се живее. нито сащ, нито франция могат да се мерят с нея.
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те и хей за хей ще се хванат още малко. *** какво да ги правиш -холандци, еврогейци!
8
17
 
7
 
! Отговори
Jj преди 7 години
И сега искам само да попитам хората, които обикновено казват 'Нямам нищо против обратните, само да не ми го натрапват', как държането на ръце е точно натрапване (и дали ако хетеросексуална двойка са хванати за ръка това е натрапване)? И после се чудим и маем защо все още има Прайд - ами точно заради това. Де***, защо просто не оставим хората да бъдат щастливи и да си живеят живота като на никого не пречат?!?
7
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
гейове или не, по добре са от нас, справят се с имиграцията, стандарта им е висок, образовани хора са, здравеопазването им е на ниво, цялата система им функционира перфектно.. а ние - бастуни, тъмнокожи, необразовани маймуняяци с ориенталска кръв, знаем само да критикуваме другите, а не можем да видим себе си
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълна отврат
5
3
 
6
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 7 години
До Анонимен (4)Да, малка част от животните го правят, но при определени необикновени обстоятелства. По-голяма част от животните, и при обикновени обстоятелства примерно нападата и изяждат малките на конкурентна двойка или прайд. А някои и своите. Дай да го правим и ние като животните, тогава...?!
4
3
 
28
 
! Отговори
ЕВРО.ГЕЙСКИЯ СЪЮЗ преди 7 години
не е място за българите. Да се махаме по-скоро
3
5
 
35
 
! Отговори
Склонен преди 7 години
съм да вярвам на адвоката.Гейовете най-нагло демонстрират извратеността си и ако някой ги погледне с възмущение стават агресивни.После естествено като отнесат шамарите пищят!
2
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименкакво значение има за теб?
1
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, тия двамата като са ръ6а за ръка, кой е мъжа и кой е жената, а кой е глава на семейството? Ха ха ха срам, голям срам за мъжете