Холандци ръка за ръка против хомофобията

Нападение над гей двойка предизвика масовата реакция
Обновена: 6 апр 2017 11:06 | 6 апр 2017 10:52,
51

Лидерът на "Демократи 66" Александър Пехтолд и финансовия експерт на Ваутер Колмес също показаха съпричастност Снимка: Twitter

Холандски мъже започнаха масово да качват в социалните мрежи снимки как се държат за ръце.

Акцията е в знак на протест срещу хомофобията, като конкретният повод е предполагаемо нападение над гей двойка на улицата в Арнем в неделя.

Свои снимки, хванати за ръце, вече публикуваха политици, известни личности и хора от света на спорта. Те се споделят с хаштаг #handinhand (ръка за ръка) и #allemannenhandinhand (всички мъже ръка за ръка).

Историята на нападнатата двойка беше широко отразена в местните медии. В телевизионно предаване двамата разказаха, че са били атакувани от група мъже в ранните часове в неделя, само защото се държали за ръце, съобщи bTV.

В същото шоу по-късно през седмицата адвокатът на предполагаемите нападатели заяви, че двойката първа е налетяла на бой. Гей двойки от Амстердам и Айндховен обаче също се оплакаха от нападения през почивните дни.

Кралство Нидерландия беше първата държава в света, която разреши еднополовите бракове. Това стана през 2001 г.

В някои части на света, като Индия и редица африкански държави, мъжете често се държат за ръка, като проява на приятелство и уважение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
2
 
! Отговори
содом и гомор .. преди 7 години
дали са съществували и дали няма да се повтори историята ? няма как всичко да е мъжко и женско ... и хоп аре два болта ... проблема с греха се решава само като друг плаща на кръст за желаещия ... другите са кат елтЪн и дЖон ..
35
1
 
4
 
! Отговори
Саша преди 7 години
До Анонимен 40Да толерираш хомосексуализма означава да отричаш хетеросексуализма, т.е. създаването на живота. Няма как да толерираш и двете, влизаш в противоречие!
34
1
 
3
 
! Отговори
чичо преди 7 години
До JjНе е просто- държат се за ръце, те демонстрират, огласяйки го по медиите! Това вече е съвсем друго нещо. Сигурен съм, че никой няма да реагира, ако се държат за ръце, без да вдигат шум. Това, че има случай на някой нападнат, не е повод да казват "дискриминирани сме".И мен са ме нападали, а за жалните старци в България да не говорим. Обаче, тук случая е гузен негонен . Просто повод да направят реклама на нестандартната любов. Виж вече и в детските филми взеха да вкарват образи на обратни..
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората заслужават да са щастливи - хетеро или хомосексуални, бели или черни, християни или мюсюлмани. Независимо какви са (като изключваме истинските злодеи по света: убийци, изнасилвачи и прочее) хората заслужават щастлив живот. А за тези "набожни християни", които изливат цялата си злоба и невежество, могат да си погледната библиите и да прочетат какво представлява Бог - любов. Престанете да мразите, а се научете да разбирате и да толерирате, ако не можете да обичате. #handinhand 😊
32
0
 
1
 
! Отговори
мдаа преди 7 години
да им имам проблемите на крачните лостове
31
0
 
2
 
! Отговори
Годзилчо преди 7 години
А жените им през това време какво правят ? Ами ще предпочетат иракчани с резани патлаци които не употребяват алкохол и наркотици и са ...потентни. След години холандците ще са ***, брадясали и ще проповядват исляма и .....няма да се държат за ръце!
30
4
 
0
 
! Отговори
Jj преди 7 години
До АнонименНи моа :D #шсъгръмна - Аман от моралисти и такива, които цитират библията. Няма излизане на глава с хора, които не могат да мислят и не използват логика. Надявам се, че поне някой, който не чете глупави конспиративни теории и не притичва към Библията, когато му/й е удобно се замисля сериозно върху нещата. Ако ли не - продължавайте да си мразите - но керванът си върви :) На
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, не могат да правят каквото си искат -разбра ли ?Стига с тези извращения, има една дума МОРАЛ и изобщо не е все едно хетеросексуална двойка която създава живот , от гейове, от педофили, от некрофили и тем подобни извращения . И в Библията е казано Адам и *** , а не адамчо до адамчо
28
4
 
0
 
! Отговори
Jj преди 7 години
До до Jj - АМА ДОБРЕ ДЕ - Ето, примерът! Двама души просто са си живели живота (държейки се ръка за ръка) и какво става? Побой и прочие. Значи проблемът е двустранен - хора, които искат да продават сексуалност (независимо дали са хетеро или хомосексуални) и хора, които имат нуждата да бият всеки, който е различен от тях. Пак казвам (както и ти самият каза) - хората да могат да правят каквото си искат.
27
2
 
8
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Ега ти гнусният народ! Лошото е, че както гледам системното пропагандиране на пeдeрacтиятa България може да тръгне по същият път. Натам води новоформираното "обществено мнение" с такива статии. Че едва ли не е модерно и би трябвало да стане модел на поведение за всички. Много тъжно и много гнусно.
26
2
 
2
 
! Отговори
АТАКА преди 7 години
В парламента сме, а ти си говори каквото искаш.
25
6
 
1
 
! Отговори
Явор преди 7 години
до АТАКАДумата "Мнозинство" изобщо знаеш ли какво значи?Симпатизантите на пудела сте бавни всичките...
24
3
 
8
 
! Отговори
АТАКА преди 7 години
В Русия има огромно мнозинство от обраттни, знае се за това, но поне ги карат да се крият!От тези няма отърване, поне да не се гордеят с това.
23
3
 
9
 
! Отговори
до Jj преди 7 години
Там е работата приятелю, че много гейове се чувстват длъжни да си покажат или споделят за сексуалната си ориентация без никой да ги пита. Ето това show off-ване дразни нормалните хетеросексуални. Затова хората ги стереотипизират, както и Николета Лозанова и подобните нея. Те сами си го правят така. Ако просто си живеят живота и не демонстрират толкова никой няма да ги закача.
22
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ленин какво е казал, знаете ли?Капиталистическите гейове са долни ***, а комунистическите гейове са другари
21
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обичат се хората на никой не пречат
20
2
 
19
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
Пеераси от всички страни - обединявайте се на влакче! Да живее пеерастията! Муахахааха
19
6
 
2
 
! Отговори
Jj преди 7 години
До В отговор на Jj - Човече, мисля, че и двамата сме на едно мнение, но не се разбираме :) Напълно съм съгласен с теб - който и да дойде при мен и започне да ми говори за подвизи и детайли, които не ме интересуват, ще ме дразни. Но не заклеймявай една група хора на базата на един колега, който не знае как да се държи професионално на работа. То е все едно да съдим всички жени по Николета Лозанова :) Държането на ръце и изразяването на привързаност не е сравнимо с това, което ти казваш.
18
3
 
14
 
! Отговори
В отговор на Jj преди 7 години
Типичното говорене за двойни стандарти и нетолерантност. Когато ние в офиса говорим по теми за хереосексуални подвизи и истории то се питаме , инициираме въпроса, поддържаме с желание темата, а не я натрапваме просто ей така без никой да ни е питал и особено когато никой не желае да слуша. Това е наглост. Надявам се ме разбра. Хората не са длъжни да споделят сексуалните си предпочитания и желания публично, без никой да ги е питал. Това е проблема на гейовете. Казват си без да ги питат.
17
15
 
3
 
! Отговори
Jj преди 7 години
До ДезинтеграторАу! Наглеци! Да вървят ръка за ръка! Содом и Гомора! :D Уау .. Съгласен съм с вас - от утре настоявам всички телевизии, които показват гола плът да бъдат спрени (под гола плът - всичко що не е очи). Да бъдат забранени и разводите! Всички, които се държат за ръце да бъдат арестувани. Който иска да показва привързаност, само вкъщи, под чаршафите! Напълно съм съгласен с вас!!!!