Домашен любимец, при това змия и без каишка?! Глоба!

Американец плати $190, защото пуснал питона си в парка
14
Домашен любимец, при това змия и без каишка?! Глоба!
Снимка: Булфото, архив

Американец беше глобен 190 щатски долара, защото разхождал змията си без каишка в парк в гр. Суикс фолс, Южна Дакота, съобщи БТА като се позова на Асошиейтед прес.

Когато представител на службата за контрол на животните казал на Джери Кимбъл да сложи каишка на змията си, той помислил, че се шегува, защото това станало на 1 април. Той обаче го глобил 190 щатски долара.

За свободно пуснатия питон в парка на гр. Сиукс фолс сигнализирала притеснена жена. Съществува наредба на кметството, която изисква всички извеждани домашни любимци да бъдат на каишка или в транспортер.

От службата за контрол на животните подчертаха, че любителите на змии трябва да си дават сметка колко много хора се плашат от влечугите. Макар и да не е забранено отглеждането на неотровни змии, не всички разхождащи се в парка ще се радват да видят там питон.

Кимбъл обаче си е поставил за цел да покаже на хората, че змиите не са убийци. Той планира да обжалва наложената му глоба в съда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: паркзмияпитон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
до 10 преди 7 години
Така е, там "ако" искат от Общината ще си пълнят постоянно хазната от глоби. ама не искат, правят се на слепи и глухи. всички знаят къде се събират кучкарите и пускат какви ли не злобни *** да се боричкат в глутница и ги гледат отстрани самодоволни и ахкат и охкат какви простотии вършат кучетата им., и се наддумват с какви ли не кучерищини.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами,ако този който върви до нея е опасен,защо не е с каишка?:)
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много правилно - представете си някой любител на паяци да реши да си разходи тарантулите в градския транспорт напримерно,хаха ще изхвърчат като пуканки пътниците от рейса и то в движение
10
0
 
1
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Хм. Много леко се е отървал човека, с някаква мижава глобичка.За подобно злодеяние, но ако си разхождаш кучето без каишка, законът в САЩ предвижда 6 месеца затвор и то ефективно, не условно както често правят у нас!И наказанието не ти го налага някой учтив чичко от службите за животни, а полицай, който ти връчва призовка в съда или направо те арестува ако си особено опасен и можеш да се укриеш. Така е в САЩ - с това мисля че отговорих и на опасенията на номер 10.
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз изпитвам голям страх от кучета пуснати на свобода в парка, но никой не ги санкционира!
8
1
 
8
 
! Отговори
По леко със змиите преди 7 години
Аз съм голям, зздрав и прав мъж но изпитвам някакъв страх или погнуса от змиите. Просто това идва отвътре и не мога да го контролирам. Като малък сме ходили с баща ми в горите за гъби и съм го виждал как си играе с тях без никакъв страх. По-късно четох, че този страх е вроден в някои хора от периода на еволюционното развитие на хората.Така че незнам какво ще ми докаже този кравар.
7
4
 
14
 
! Отговори
Митьо Питона преди 7 години
Всички знаем че змиите трябва да се извеждат на разходка в презерватив.
6
6
 
6
 
! Отговори
Аспида преди 7 години
Много ме кефят змиите. Искам да си гледам питон-албинос, любими са ми. Само че с храната ще е проблем, ще ревнат ония ми ти котко- и кучелюбци, ще стане страшна гюрюнтия.... Затова си гледам рибки, засега.
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-обичам да съм змия - ем си вървим, ем си лежим!
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая история за гладуващия питон, дето измервал стопанката си в леглото, е т.нар. "градска легенда", разпространена във Фейсбук. Като крокодилите в канализацията.
3
1
 
10
 
! Отговори
змиеядец преди 7 години
Някаква откачена любителка на змии си гледала питон,и се учудила,че не яде,а гладува!Споделила го с приятели,и някакъв разбирач я светнал,че питона ще я яде!Обяснил и подробно за какво става дума,и така я спасил!
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ненормалници има по цял свят, щял да доказва, че питона не бил убиец? Хубавото е че в САЩ с такива откачалки се действа безкомпромисно.
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако питонът започне да ляга до стопанина си в леглото, то не е от обич, а го измерва дали ще може да го глътне. Опъва се като рулетка и сравнява ръста си.