Как жените да пътуват безопасно? Няколко съвета

Неприятни ситуации могат да възникнат навсякъде, затова...
13 апр 2017 09:52, Екип на Tialoto.bg
10
Как жените да пътуват безопасно? Няколко съвета
Източник: Reuters

Много жени нямат против да пътешестват сами, но се притесняват от редица фактори, сред които и сексуален тормоз. Неприятни ситуации могат да възникнат навсякъде, но ако сте разумни и подготвени това не би трябвало да ви спира да изследвате поредната страна, която сте си харесали. Какво трябва да имате наум:

1. Изберете си хубаво местенце

Живеем в размирни времена и в много страни се води война. Доста ислямски държави също не са приветливо място за самотна авантюристично настроена християнка. Затова внимателно подберете страна, в която е хубаво да има и българско посолство.

2. Подгответе се с информация

Важно е да имате поне бегла представа за района, който ще посещавате. И не става въпрос само за забележителности, а и за културата, местните нрави, традиции и т. н., за да не се окажете без да искате в неловка ситуация, която може да доведе до неприятни последици (например да ядосате някой местен с поведение, което за съответното място се приема като обида).

3. Игнорирайте подсвиркването и подвикванията

Ако реагирате, срещуположния пол може да сметне това за покана и да започне да ви преследва, увещава и т. н. В непозната страна, трудно някой ще ви се притече на помощ, така че не окуражавайте допълнително дръзките и арогантни мъже.

Останалите съвети може да намерите на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
1
 
! Отговори
"Мустафа" преди 7 години
Един е "психопат",а другите се защитават,Вие не виждате ли,че защитавате убииствата,Ние като мусюлмани сме ужасени и осъждаме действията на тези ,които се смятат за Анти Ислямска държава!!!Всички убиици са без вяра,те нямат Религия,а им се приписва такава,за да са удобни на ИзраИл!
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коментар 6 е отправен към анонимен 2.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 5Дай ми три случая за бомбен атентат срещу невинни, извършен от анентатор християнин, будист, сикх, езичник или какъвто и да е немюсюлманин през последните 10 години. Освен Андеш Брайвик, който е откровен и безспорен психопат. Чакам линкове.Бележка под линия: будистите в Бурма не са валиден пример, защото се защитават срещу ислямистката агресия.
5
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"самотна авантюристично настроена християнка"Удачен евфемизъм за ***.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коркова тапа в дупето. Тея съвети за хора с ментални увреждания ли са?
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Носете си електрошок и лют спрей и като почне някой да ви се прави на интересен... действа безотказно на всякъде по света.
2
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко лошо се прави от хората без религиозни ценности,за съжаление сега стана много удобно Исляма да бъде удобен за всички зверства,които се извършват.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И както една отворена кметица каза - дръжте мюсулманите на ръка разстояние, да не ви пускат ръце, пък и други израстъци на тялото. Тя така правела в Кьолн - града, който "управлява".