Яйца от хартия - алтернативният Великден за веганите

Майка изработва украшенията от тънки лентички в различни цветове
Обновена: 16 апр 2017 00:56 | 15 апр 2017 21:02,
46

Как вегетарианците и веганите могат да посрещнат Великден?

Симона Темерджиева е вегетарианка от около две години, а отскоро се опитва да премине към веганството. Причината за това е синът й Явор, който развива непоносимост към млечни продукти.

Традиционното боядисване на яйца за Великден не е най-добрият вариант за Симона и семейството й. Затова изобретателната майка решава да направи яйца, изработени от хартия - кухи отвътре, но много красиви отвън.

Самите яйца се правят 3-милиметрови хартиени лентички в различни цветове. Всеки може да си избере нюанси, каквито му харесват.

Вижте повече за това как се правят хартиените яйца във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбрахме веганите пийват ли биричкаКак предпочитат секса
25
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 7 години
Яйца и мляко-два от най-старите и едни от най-полезните хранителни продукти....вегетарианците,добре....,но веганството граничи с психологичен проблем.
24
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 7 години
Не ми става ясно защо,след като това е личен избор на съзнателен пълнолетен човек /майка/да бъде веган,вегетарианец или какъвто там,налага това и на детето си-"имало непоносимост"?!?Възможно е всички да има нещо което не харесва или е алергичен,особено в последните години,но да лишаваш детето си от балансирано пълноценно хранене,няма да коментирам.Сигурно и ваксини няма,а ако не дай Боже се случи нещо,докторите виновни.Христос возкресе,хубав ден на всички и бъдете добри
23
1
 
5
 
! Отговори
Баланса е всжен! преди 7 години
Човек е пригоден да се храни с месни и растителни храни, млечни продукти, яйца, плодове, зеленчуци.Крайните форми в храненето, етичните убеждения, религиозните убеждения... всичко това е девиации.Трябва си баланс.
22
1
 
11
 
! Отговори
meta11 преди 7 години
Главите на веганите са "кухи отвътре, но много "красиви" отвън".
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А по принцип каква е причината да се преекспонират веганите изобщо да ни занимават с тях постоянно?
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си добър не е лудост. Лудост е да си жесток.Да бъдем добри, прочее.
19
2
 
8
 
! Отговори
Льохман преди 7 години
Тоя Сорос колко глави е промил не е истина! Не знам обществото до кога ще издържи от толкова много болни мозъци в чиято лудост мозъчните тръстове от запад наливат баснословни суми само и само да унищожат държавата. Чичко Сталин ги е лекувал тия ***.и през 30-те години много добре- разстрел или Сибир....затова СССР владееше половината Свят.
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човек, който пише "само герб" също е за лоботомия!
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, още е много назад човечеството няма какво да се лъжем.Напредваме, де, с мравчи стъпки макар.Само не разбрах- кога трябва да настъпва Великден- по нормалното или по лятното часово време? :)
16
0
 
12
 
! Отговори
Охо преди 7 години
И като обелиш хартиеното яйце излиза веган без яйца😁
15
2
 
16
 
! Отговори
само ГЕРБ преди 7 години
За какво им е Великден на веганите? Това са болни хора които трябва да бъдат затваряни в медицински заведения и лекувани принудително. Най-ефикасното лечение на диагнозата "веган" е лоботомията съчетана с мощни електрошокове.
14
6
 
3
 
! Отговори
до симо преди 7 години
Променят се от убежденията ни, защото телата ни не са прости биомашини, а много сложни живи системи с известна степен на интелигентност на всяко ниво. Обаче се променят с различна скорост и всичко зависи от много неща. Струва си да правим макар и малки съзнателни усилия от уважение към живота на другите същества. Резултатите са добри и за тях, и за нас.
13
0
 
7
 
! Отговори
Симо преди 7 години
абв веган невеган, важното е кво ти понася и иска тялото и то не се променя от убежденията. телата ни са биолохични машини и имат нужда от гориво и градивни материали. Аз не понасям млечни вредят ми но много ги обичам но после храчки и напълняване, но ми харесват и не ги ям поради физиологична непоносимост. пробвал съм с вегетариянство но до три меса се разболявам и то от настинки, спада имунитета а ако ям поне риба няма проблеми.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не разбрах, какво има толкова да се модерира в думата м.о.д.а.
11
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парадирането с едно нещо винаги е неприятно, независимо за какво иде реч.Но да се смята, че за да живееш нормално трябва непременно да нагъваш убито животно, също може да се разглежда като форма на психическо отклонение.Все пак, в 21 век вегетарианството вече има дълга истирия и е доказано, че е възможно и полезно. Напълно вероятно е следващият, по-висок етап на ненасилствено човешко хранене да е веганството. Просто трябва да се прави не като модa и не компенсаторно или показно.
10
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако човек реши да промени начина си на живот, вкл. на хранене от етични подбуди и си даде достатъчно време за това, организмът му започва да се пренастройва- бавно или бързо- просто трябва да се вслушва в него и да го изчака. Също така- да мисли, когато яде и пие, какво яде и пие, и да го усеща напълно.А принципно, в рая са яли само плодове и семена.
9
2
 
28
 
! Отговори
anon преди 7 години
Вегана е като ***. Никой не му пречи да е веган, но той иска да каже на всички. И така и с прайда.
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Т'ва за лишаваш децата си от жизнено важни храни... щото си вътрешно убеден(а)! Колко им е "багажа" на такива хора?
7
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вегетарианството и особено веганството не е за всеки. Не става дума за състава на храната, и при вегатаринството и веганството могат да се набавят необходимите вещества. Просто няко хора не са израстнали още еволюционно, още са на ниско животинско ниво и ако минат на такъв режим дори и да се хранят правилно, животното в тях подсъзнателно ще иска месо и кръв, това ще разстрои психиката и мисленето им и те неминуемо ще се разболеят и могат да завършат много зле!