Боян Петров специален гост на "Байк и рън за Чепън"

Вижте програмата на състезанието на 22 април
19 апр 2017 10:36, Александър Попов
0
Боян Петров специален гост на "Байк и рън за Чепън"
Снимка: PR

Големият български алпинист Боян Петров ще бъде почетен гост за шестото издание на състезанието за планинско колоездене и бягане "Байк и Рън за Чепън" в Драгоман. Крайният срок за регистрация е днес, 19 април.

Тази година еднo от най-обичаните ежегодни състезания в близост до столицата се провежда в Деня на земята - 22 април - и е основен акцент в богатата програма на община Драгоман за празника.

Всяка година състезанието „Байк и рън за Чепън“ си поставя за цел да представи на посетителите красотата на района като атрактивна туристическа дестинация.

Традиционният тур за запознаване с природните забележителности на района по случай Деня на Земята тази година е в две части - наблюдение на птици на Драгоманското блато, както и Ботанически фото-тур на Чепън планина, включващ наблюдение на спиращи дъха гледки от връх Петровски кръст и заснемане на редки видове растения.

За децата пък сдружението организира изследователска работилничка на площада.

Андрей Ралев от СДП „Балкани“ ще разкаже повече за благотворителната акция "Достъпното блато", целяща набиране на средства за възстановяване и изграждане на допълнителен участък на дървенения мост в Драгоманското блато.

На площада пред Общината ще бъде разположена атрактивна подвижна класна стая "Земно кълбо" по идея на РИОСВ, където децата и техните родители ще могат да научат повече за околната среда и как да я защитават, основните принципи на устойчивото развитие и предизвикателствата на глобализацията. Пред нея Боян Петров ще говори за планината и нейната крехка екосистема.

Всички деца са поканени да се включат в традиционното детско велосъстезание на площада "Мини Байк и рън за Чепън" – бягане, колоездене, въжен парк на предизвикателствата и спортни игри с много награди. Родителите им пък ще могат да се включат в безплатна хоротека – първи стъпки в българските хора.

Всички участници в състезанието "Байк и Рън за Чепън", както и всички желаещи да посетят Драгоман за празника, могат да се възползват от безплатен превоз – БДЖ и  организаторите предоставят безплатен вагон за 100 човека. За да го използвате е необходима регистрация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари