Магията на Космоса, събрана в един часовник на китката

Може да бъде ваш за "скромните" 150 000 паунда
20 апр 2017 22:11,
8
Магията на Космоса, събрана в един часовник на китката
Източник: Van Cleef & Arpels

Красив часовник по дизайн на Van Cleef & Arpels е нещо, в което ще се влюбят всички, запленени от необятността на Вселената и магията на Слънчевата система.

Поначало, часовникът е покрит със злато и сапфирени кристали, които пресъздават движението на шест планети около слънцето и положението им във всеки един момент, което в действителност кара часовника да тиктака.

Земята, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн се задвижват, благодарение на самонавиващ се механизъм, който съдържа 396 отделни части, всяка от които работи в пълен синхрон с останалите.

Може би най-впечатляващото от всичко е, че движението на всяка планета на часовника отговаря на това на реалната планета в Слънчевата система. Така например на Сатурн ще отнеме 29 години, за да направи пълен кръг около Слънцето, на Юпитер – почти 12 години, на Марс – 687 дни, на Земята – 365 дни, на Венера – 224 дни, а на Меркурий – 88 дни.

Всичко това обаче има и своята цена, която далеч не е малка – 150 хиляди паунда. Или спестявания за няколко светлинни години.

В галерията нa Tialoto.bg може да разгледате и часовника, който определено не е от този свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
сс преди 6 години
хаха спестявания за няколко светлинни години, тоест за няколко години, незнам каква заплата трябва да вземаш за да спестиш 150 к паунда за няколко години.ПС една светлинна година е разтоянието което ще измине светлината за една година, времето си е все 1 година....
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Или спестявания за няколко светлинни години."Анна Дантева, типично в твой стил!
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Петолъчката е голям детайл!
1
1
 
5
 
! Отговори
Бай Онзи преди 6 години
А часа и минутите показва ли ?