Знаете ли, че... Нострадамус се е доверявал на астрологията?

Някои любопитни факти за астрологията
Обновена: 30 апр 2017 08:14 | 29 апр 2017 18:05, Михаела Лазарова
14
Знаете ли, че... Нострадамус се е доверявал на астрологията?
Снимка: freeimages

Днес прочетохте ли вашата астрологична прогноза? Астрологията се основава на идеята, че има връзка между разположението на планетите и поведението на човека, роден по същото време. Преди векове тя е била инструмент за предсказване на бъдещето. Какво още не знаете за нея?

Астролози смятат, че Луната може да повлияе върху телата ни по същия начин, както влияе на океаните и моретата. Пълнолунието например както и други фази на Луната не само влияят върху нашето настроение и сън, но и оказват влияние върху контрола на телесните течности. Ето защо много хора спазват така наречената лунна диета.

Астрологията е на хиляди години. Първите известни писания около звездите датират отпреди 5000 години, под формата на глинени плочки, на които са записани данни за движението на планетите, наблюдавани от месопотамските учени свещеници.

Разделянето на небето на дванадесет зодиакални знаци и първият известен хороскоп датират от 5 в. пр. н. е.
Според проучване жените са тези, които четат повече хороскопи. Това обяснява донякъде защо в популярните списания и женски сайтове отделят специално внимание на страницата със зодиака.

Според някои исторически източници шумерската цивилизация поставя основите на астрологията. Сред всички велики цивилизации, шумерите са тези, които полагат основите на астрологически изследвания. Те първи назовават Марс като планета на силата и войната и Венера като планета на женствеността и плодородието. Според други астрологията поставя своето начало във Вавилон.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един въпрос към маниаците на тема астрология, които живеят според звездите. Кога точно вие решавате какво да става във вашия живот? Ако всичко е според небесните тела, във вашия живот няма да има място за самите вас. (Звездите ще живеят живота ви, не вие)
9
0
 
10
 
! Отговори
65 преди 6 години
Прочетох писанието ти Михаела но никъде не срещнах името на Нострадамус.Спомняш ли си какво точно искаш да ни кажеш?
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А вие знаете ли че не е бил нищо повече от наркоман? Стига с тази астрология това е псевдо наука доказано многократно!
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бяхте пуснали нещо за ретроградния Меркурий, от който толкова се плаши полубожеството от Банкя. А иначе зодиакалните съзвездия вече не са на същото място на небето, когато преди хилядолетия е бил създаден Зодиакът, защото Вселената се разширява непрекъснато. Така че зодиите вече не отговарят на съзвездията, на които се наречени.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бабини деветени. Кой умен човек ще повярва на някакви измишльотини. Никога през жинота си не съм чел такива измислени зодии. Няма нито един човек който да си пасва с друг човек на света. Как може да поставиш съвсем различни характери под една зодия? Все едно да кажеш че на всички хора пръстовите отпечатъци са еднакви. Да еднакви са ама друг път!
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен5 само дето това е за Неапол по негово време
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А вие знаете ли колко десетки хиляди години са били неоходими на шумерите да направят тия изследвания на небесните тела, а знаете ли че датите на учените които ни казват туй онуй, не се вмъкват в тия десетки хиляди години.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скептик съм към подобни увлечения. НО ясно си спомням предсказанието на Нострадамус за Ню Йорк, където пишеше че стоманени птици кълват двама братя и всичко е потънало в прах и кръв.А това беше някъде през 90-те. И когато даваха кадрите от града над който се извиваше дим, веднага в съзнанието ми дойдоха думите на Нострадамус.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той е Бил Астролог бе Михаела да ти кажа ли и друго велико откритие от левия кран се пуска -- топла вода
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доверявал се е ...на собствената си астрология.