Знаете ли, че... във Франция можете да се омъжите/ожените за мъртвец?

Някои любопитни факти за Франция
5
Знаете ли, че... във Франция можете да се омъжите/ожените за мъртвец?
Снимка: freeimages

Франция е държава с невероятна природа и многовековна култура. Тя е привлекателна дестинация за милиони туристи, а френският език е любим на мнозина по света.

От  рубриката на Az-jenata.bg"Знаете ли, че...?" ще ви запознаем с някои любопитни факти за красивата Франция.

1. Франция е най-популярната туристическа дестинация в света. Според Световната туристическа организация през 2014 година Франция е посетена от около 83,7 милиона души.

2. Франция е най-голямата държава в Европейския съюз. Територията ѝ е известна като „шестоъгълникът“. Континенталната ѝ площ е близо 552 хиляди квадратни километра. Заедно с отвъдморските си територии площта на владенията на Франция възлиза на близо 644 хиляди квадратни километра.

3. Луи XIX е бил крал на Франция само за 20 минути. Това е най-краткото царуване в историята на страната. 20 минути след коронацията той абдикира и отстъпва властта на своя племенник, дукът на Бордо.

4. Националното мото на Франция е „свобода, равенство, братство“.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според чл. 171 на френския Грждански Кодекс това става в изключителни случаи и единствено след разрешение, дадено от Президента.Пример - военнослужещ, убит при акция, чиято спътничка в живота очаква бебе, двойката е била насрочила дата в кметството /преди брак има доста дълги граждански процедури, официална обява един месец преди датата в кметството или кметствата където живеят бъдешите съпрузи, за да може, ако някои е против брака по разни причини, да изкаже отпората си/ и т.н.
3
0
 
2
 
! Отговори
Въпроси преди 6 години
След като е възможен брак с мъртвец, означава ли това, че всяка бременна и изоставена от гаджето си мома може да стане достопочтена госпожа, омъжвайки се за покойник? Той ще бъде ли считан за баща на детето й?При такъв брак, кой казва "да" от името на починалия жених/невеста?А възможно ли е човек да се разведе след като е овдовял? Например, ако след смъртта на съпруга/съпругата, онзи от семейната двойка, който е останал жив, случайно научи, че покойната му половинка приживе му е изневерявала?
2
2
 
2
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Дано Марийка да спечели, че иначе язък за хубавата държавица. Бях 2 месеца там. Красиво е, хората са приветливи и учтиви. Много *** има, и са си проблем. Движат се предимно на стада по 3-4 до 10-12 единици в стадо. Ако срещнеш там лилав който е сам или са двама - Най- вероятно са си местни. Родени там. Също така ми направи впечатление и че има много съединители и много транзистори също. Около 1/4 от тях трябва да ги приближиш съвсем за да установиш мъжки ли е или женски ли е в момента.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаем. Макарон баболюбеца вече го е направил.