Искате да откажете кафето? Изкачвайте стълбите на бегом!

Подобен ефект може да се получи и при плуване в басейн
Обновена: 7 май 2017 13:13 | 7 май 2017 12:46, Елка Василева
6
Искате да откажете кафето? Изкачвайте стълбите на бегом!
Снимка: архив, Reuters

Американски учени посъветваха кафеманите как най-лесно да се откажат от прекомерната консумация на ароматната напитка - като изкачват на бегом стълбите, пред които се изправят, пише сайтът Лайф.

Порталът цитира изследване на професора по кинезиология Патрик О'Конър от университета в Джорджия. Екипът му предлагал на студенти вместо традиционните ободрителни сутрешни чашки кафе да бягат по стълбища. Оказало се, че методът работи.

Само 10 минути бягане били достатъчни, за да спадне кофеиновият глад на доброволците. Сред участниците в изследването била констатирана по-голяма бодрост, по-голяма мотивация в обучението, като те станали и значително по-внимателни.

Подобен ефект може да се получи и при плуване в басейн, твърди Патрик О'Конър. Но не всички студенти разполагат с достатъчно време, за да ходят на плуване редовно сутрин. А достъпът до стълби е много по-лесен в офисите и в университетите.

О'Конър изтъква, че в кенче кока кола се съдържат 42 милиграма кофеин, а в чаша капучино, два пъти повече, 77 мг. Ученият твърди, че взимането на стълбите на бегом може да замени и двете напитки.
 

/БТА/
 


6
Още по темата: бяганекафе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
Кафе с цигара преди 3 години
Кафе с цигара е най-голямото клише на света. Клишето важи само за пушачите. Пушачите пият кафе, за да могат да пушат. Тъй като цигарения дим е сух и отвратителе имаш нужда с нещо да го прокараш и за това пиеш кафе. сами по себе си и двете неща могат да ти помогнат да се събудиш защото повишават кръвното налягане. Пушамите си мислят, че пушат защото им е кеф, а всъщност го правят защото са зависими наркомани. Да предложиш на наркоман да се откаже посредством физичиско разнообразие не е правилно.
1
6
 
12
 
! Отговори
хм преди 3 години
И защо трябва да се отказвам от кефа с кафе и цигара,не разбирам!?

Спонсорирани публикации