7 много странни симптома през бременността

Растеж на краката - възможно е!
14 май 2017 13:25, Илияна Николова
0
7 много странни симптома през бременността
Снимка: pixabay

Бременността е особен период от живота на една жена и като такъв често е белязан от странни симптоми. Ще се учудите как една бременна жена може да изпитва подобни състояния и симптоми по време на бременността, които на пръв поглед нямат нищо общо с нарастващото бебе в корема на мама.

Кои са най-странните симптоми през бременността?
Растеж на краката
 
Краката на бременната жена могат да нараснат с до 10 мм. Това си е направо почти цял номер обувки! Нарастването на краката се дължи на разхлабването на сухожилията и връзките между костите по време на бременността. Всичко от малкия таз надолу някак се разширява и отпуска с цел бебето да може да излезе по-лесно по време на раждането.
 
Оглупяване
 
Може да ви се струва, че някои бременни жени са леко оглупели, зацепват бавно или пък не могат да схванат нова информация. Това е напълно нормално, защото по време на бременността образуването на мозъчни клетки намалява до 4 пъти. Това явление в науката е обозначено като така наречения „бременен мозък“, който някак работи като на забавен каданс.
 
Не се притеснявайте, всичко ще се оправи около 2-3 месеца след раждането.
 
Косата спира да расте
 
На много жени им се струва, че косата им е спряла да расте. Настъпва паника и ужас как ще изгубят красотата на косъма си. Всъщност истината е, че растежът на косата просто се забавя невероятно много. Това кара бременната жена да си мисли, че растежът е спрял напълно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари