Без оправдания – алкохолът не влияел на лошото държание

Американски учени отсякоха – чашката не променя характера
17 май 2017 20:48,
77
Без оправдания – алкохолът не влияел на лошото държание

Учени от университета на Мисури доказаха, че алкохолът не влияе на личността ни и не може да извини лошото държане, когато сме прекалили с пиенето, съобщи в. "Дейли мирър".

Макар и мнозина да смятат, че човек е съвсем различен, когато е пиян, изследователите не отчитат подобна промяна.

За да го докажат, те направиха опит сред 156 доброволци, пише БТА. Целта беше да сравнят как хората, които пият алкохол, виждат собствените си действия, и как експертите ги оценяват, използвайки "5-факторен модел на личностните черти".

Две седмици предварително членовете на групата попълниха подробни въпросници как възприемат личността си, когато са пийнали и когато са трезви. След това бяха поканени да пият заедно в университета, докато учените ги наблюдаваха. На участниците бяха дадени различни задачи и игри, в които да откроят черти от характера си, като качества на лидер, конкурентоспособност и способност за създаване на приятелства.

"Участниците казаха, че са се чувствали различно във всички категории от 5-факторния модел на личностните черти. Но това, че стават по-комуникативни и социални, е единственият фактор, при който имаше ясно откроена разлика след употребата на алкохол и в състояние на трезвеност", каза доктор Рейчъл Уиноград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Втори шанс!И ако не стааава шута.И е край!Лигавщини,мизерии лошо отношение.Аре..да си бие камшика.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-хубавото на алкохола е махмурлука на другия ден,но да си на почивка на морето с мъжка компания,без жени и дечурлига.Иначе в градска среда и работен ден-не ми говори.
39
0
 
5
 
! Отговори
Колкото преди 6 години
хора,толкова и мнения-за и против алкохола,на база собствен опит?!Само едно ще ви кажа:Вече съм мъж на възраст и до сега през живота си не съм видял,чул или разбрал някой да е казал или направил нещо умно под влиянието на алкохола,освен някоя глупост,простотия или тъпотия!Отделно разбитите семейства,съсипани животи или объркани съдби!Да не говорим за загиналите по-пътищата или заплатилите с живота си,влечението към порока!
38
0
 
1
 
! Отговори
Цената преди 6 години
Но..моляви се !
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво,като е мил и гальовен след третата бира.!?А като му мине бирата? Заядлив,просто ужасен!Даваш му втори шанс и той става животно,спрямо теб.Натрезво!Представяш ли си какъв ще е с теб оттук нататък? Лол!!!Ще се заяжда с теб,ще те обижда,ще ти се дуе и сърди за щяло и нещяло. И коя жена иска да трови,толкова нерви!?Има мъже които са великодушни и разбрани.Не се държат,така.И предпочитат, другата бира.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алкохолът не променя държанието ви. Той просто показва какъв сте всъщност.
35
0
 
0
 
! Отговори
Куха лейка преди 6 години
Когато сме под влиянието на алкохола сме откровени до безобразие. А вие го бъркате с агресия. Просто когато сме трезви, ви жалим. Колко жалко....
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скъпа, за пореден път се убеждавам колко елементарно разсъждава женския мозък! Не можеш да вникнеш в това което искам да ти кажа, а то е толкова елементарно. Жалко!
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 54 Скъпа, а не говорим точно за това ли- че пияния човек показва по-скоро агресията си, а не добрите си качества? Или ще ми кажеш обратното? Тогава си противоречиш! Та?
32
0
 
4
 
! Отговори
До 52 преди 6 години
До АнонименЗащо говориш за обиди и налитане!? Щом тия неща са ти в главата на трезво, значи ги показваш като пиян и означава, че така си показваш някакви си твои комплекси.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 51 Който е груб на думи, скъпа, то той и няма усет в леглото...защото ще иска да му се налага неговата воля в постелята, а това за жената е меко казано отвратително.
30
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 50 Виж, аз съм кротък човек и никога не бих ти посегнал ако и ти се държиш кротко с мен. Обаче налитиш ли ми, даже на трезвена глава ще те пречукам. Не ми трябва алкохол за това. Впрочем не ми трябва и алкохол за да разбера какъв човек си. Не ми трябва и ти да пиеш алкохол за да те разбера каква си всъщност. Няма нищо по- хубаво от трезвен човек, но не съди пияния, защото пияния като мен ако ти налети (като се напия)- значи е имало защо! Провокация ли ще е , обида ли ще е...все ще има защо.
29
2
 
2
 
! Отговори
Истина е! преди 6 години
Употребявам алкохол рядко, в малки количества и високококачествен, но наблюдавам тези, които пият в по-големи количества особено, ако имам отношения с тях. Като пие повече алкохол, човек без да иска показва доста свои черти, които иначе крие или омаловажава, а това е ценна инфорамация какво можеш да очакваш от него. Вярвайте ми, изследването е много точно.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 43 Трифон нямаше да умре от инфаркт заради алкохол на 50 години, чоджум! Трифон умря от 3 порока които наложи на тялото си до максимална степен- алкохолол, преяждане и тютюн. Разбра ли, бе,?Заради това не му издържа сърцето. Ако пиеше само алкохол над нормата и не пушеше и не ядеше като св'иня, нямаше да получи инфаркт, а по-скйоро цироза на черния дроб.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 43 А, именно- Чичо Трифон беше пияница- ядеше като прасе в последните години, Пушеше като прасе и Пиеше като прасе. Дали е само алкохола виновен за инфаркта му? Дано си ме разбрал!
26
3
 
9
 
! Отговори
До 40: преди 6 години
Всичките алкохолици тук разправят подобни истории - за дядото, който пиел редовно и умрял почти на 100 години и за лелята/чичото, който бил пълен въздържател и умрял на 30 години.Правете каквото искате - животът си е ваш. Спомнете си за най-здравото момче от световното 1994 Трифон Иванов, който си замина млад заради алкохола - той беше ли скелет?Дадох ви достатъчно информация и нямам намередние да си губя времето с вас, който иска да я ползва за СЕБЕ СИ.Приятна вечер!
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 39 Моя пра дядо на 96 умра понеже си пийваше по 100 грама домашна ракия вечер? Умря алкохолик на 96 години. Дай боже всеки му да ти кажа.
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
32 Шшшш, аз всеки ден пия по 100-150 гр домашна ракия вечер след работа. Бачкам на строитрелен обект. Днес съм вдигнал 10 тона. И ми казваш че съм алкохолик? Я ми докарай някой алкохолик, който не може да стои на краката си да ми пренесе 10 тона днес, бе, разбирач! Българите като мен са навсякъде по строежите по складовете...вдигат, мъкнат...един алкохолик 60 кила нали след 1 час на моята работа ще е мъртъв от умора? ! К'во знаеш ти бе...
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 32 Далече си от термините алкохолик и пияница и какво всъщност са те!И сега ще ти кажа защо: Риторичен въпрос- Виждал ли си дебел алкохолик? Понеже аз не съм виждал. Виждал съм дебел пияница. Защото пияницата и яде и пие, а алкохолика е сух като скелет и цял ден пие, а не само вечер и замезава леко само за да съхрани жизнените си функции.И затова има една приказка ..разликата между пияницата и алкоголикът е: Пияницата живее за да пие, а алкохоликът пие за да живее!Дано си ме разбрал!
22
3
 
7
 
! Отговори
До 25: преди 6 години
Абе пич, в нета има много форуми на анонимни алкохолици, повечето са на английски. Всеки, който пие редовно Е АЛКОХОЛИК. Дори ако пиеш редовно но само в почивните дни си пак алкохолик. Има писано много и 400 символа не ми позволяват да се изразя правилно. Уверен съм, че в Русия и България ниската продължителност на живота е пряко свързана с алкохолизма. Четете повече.