Без оправдания – алкохолът не влияел на лошото държание

Американски учени отсякоха – чашката не променя характера
17 май 2017 20:48,
77
Без оправдания – алкохолът не влияел на лошото държание

Учени от университета на Мисури доказаха, че алкохолът не влияе на личността ни и не може да извини лошото държане, когато сме прекалили с пиенето, съобщи в. "Дейли мирър".

Макар и мнозина да смятат, че човек е съвсем различен, когато е пиян, изследователите не отчитат подобна промяна.

За да го докажат, те направиха опит сред 156 доброволци, пише БТА. Целта беше да сравнят как хората, които пият алкохол, виждат собствените си действия, и как експертите ги оценяват, използвайки "5-факторен модел на личностните черти".

Две седмици предварително членовете на групата попълниха подробни въпросници как възприемат личността си, когато са пийнали и когато са трезви. След това бяха поканени да пият заедно в университета, докато учените ги наблюдаваха. На участниците бяха дадени различни задачи и игри, в които да откроят черти от характера си, като качества на лидер, конкурентоспособност и способност за създаване на приятелства.

"Участниците казаха, че са се чувствали различно във всички категории от 5-факторния модел на личностните черти. Но това, че стават по-комуникативни и социални, е единственият фактор, при който имаше ясно откроена разлика след употребата на алкохол и в състояние на трезвеност", каза доктор Рейчъл Уиноград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
26 То и аз ще шамаросвам всички индианчета дето ги е събрала от цял свят откачената ми жена анорексчика в моя дом. Само да ми кажат нещо накриво..изкъртвам ги.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако на руснаците не даваха през Втората световна война преди бой Водка или спирт, нямаше да спечелят! Факт! Казваха му тогава министерска дажба ако ти дадат 200 грама спирт преди бой.
19
3
 
6
 
! Отговори
Американски лъжци преди 6 години
Няма дори грам истина в това "изследване". Всички мъже подкрепихме Брад Пит срещу вещицата, но се оказа истина, че той е пиел редовно и е шамаросвал децата. Само вижте какво става в този форум късно вечер - каква злоба и агресия.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
24 Алкохолизмът е вече крайна фаза- тук говорим за пиянски истории. Ние сме си пиянска нация, не алкохолизирана.
17
1
 
14
 
! Отговори
Пълни глупости преди 6 години
Като по-млад съм се нагледал на ужасии по тези дискотеки и заведения - виждал съм как се бият хора почти до смърт. Много семейства са разбити заради алкохолизъм - ако не побои то постоянни скандали и никакъв интерес към партньор и деца. Алкохолът физиологично обезводнява организма и т.н. махмурлук е агония на мозъка без вода, черният дроб прочиствайки алкохола от кръвта изтощава организма. Дори отказването на алкохола без лекар е опасно за здравето.Алкохолът е проклятие за хората.
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
21 нали знаеш за опита да има руски биг брадър в Москва? Още на първата вечер братушките се изпонапиват и жени и мъже- групов секс всичките, правят къщата вътре на мармалад и повече биг Брадър не иска да има предавания в Русия. УахахахахаххааВелики братушки!
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както казваше ротният в казармата:пиенето е за мъже,не за момченца.Той беше за софрите еквивалент на летец-изпитател за авиацията.Но никога не правеше простотии и изцепки.Важно е да знаеш к с к ти действа пиенето.Ако те избива на шофьорлък,чуж ди булки,побоища или пази Боже на стрелба-бягайййййй,не е за теб.Ако се веселиш мирно или припяваш (и фалшиво да е) и не се забъркваш в каши-ами черпи се,грях тук няма:-)))
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 19 К'во да питам някоя българка на пияница съприуг, като в днешно време жените ни пият повече от нас и скачат даже на бой. Пияните пи.кли вече нямат респект от мъжете си- пият 2 водки и скачат на бой. Нали знаеш, че при жените е по трудно възприятието на алкохол? Все едно ако тя е изпукала 2 водки аз да съм ударил 4-5. И като й изпукам 2 шамара както е на 2 водки и е тръгнала да ми налита с юмруци и като си седне на заддника от един шамар и изтрезнява набързо и се кротва.
13
1
 
11
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Питайте някоя българка със съпруг пияница като се напие как я млати и после вярвайте на това американско изследване.Не че там не стават същите работи,де.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
14, Заядлив побойник е едно, а провокиран побойник е друго на пияна глава!
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато се напия, ако не съм провокиран са ми казвали, че съм най-готиния човек, но ако ме провокират ставам животно.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 10 "Аз не пия алкохол"Сетих се за един велик филм с Ал пачино " Усещане за жена" където Ал Пачино го играе сляп полковник- пияница и казва на придружителя си: какво ще пиеш отваряйки мокрия бар в хотелската стая. И Придружителя му: Аз не пия! И Дават леко учудената физиономия на Ал където казва: Че къде е ползата от това? УахахаахаахахахахВЕЛИК!
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И коя ще търпи някакъв заядлив побойник.Като го разбере какъв е всъщност ще му бие шута на 100%.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И мамбата,като ти поеме питоня ще се молиш за още.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за 11 Сетих се за една истинска история от твоето признание, че не пиеш алкохол за другия лаф- Не пиеш, щото няма. Но да ти разкажа една истинска история от наше село. Братовчеда поканил негов авер да вържат нещо по къщата му...да му помага. И цял ден се блъскали като хамали и седнали на масата вечерта и Братовчеда пита приятеля си, Койно...една ракия ще пийш ли ? И Койно: ще пия , бе що да не пия!И Братовчеда: То и аз ще пия, ама няма!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3, Знаеш ли кога не вади на показ най-лошото алкохола от характера на човек? Когато пие сам пред компютъра. С никой не може да се сбие, никой и не може той самият да набие.
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз затова си поркам вече само у нас без хора и без приятели, щото като се напукаме и се стига до скандали, а тук като се напукам пред вас във форума най-много да ви напсувам, но вие можете да ми отговорите само с псувня или обида, но не и с юмрук в пияната ми кратуна...така че.... Наздраве!
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 3 Надника, алкохола може да те отпусне ако е качествен и най- много 100 грама, след това започва вече така нареченото пиене по инерция, а тя води до изваждане на най- лошите черти на човек, който ако е трезвен никога не би ги показал. Алкохолът е коварна история...мислиш си че ти е забавно с компания, обаче си дръпнал малко повече и някой те провокира и ти си изпускаш нервите. Пия от 20 години, а такива случаи съм имал десетки .
3
2
 
12
 
! Отговори
Мамбата преди 6 години
Мит е. Не им вярвам. Аз на втората ракия вече съм се сбил три пъти. Газя наред.
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма начин народ, който се напива с бира, да дава акъл по тия въпроси на народ, който изтрезнява с бира.. ;)