Не бива да ядем тези храни на гладен стомах

Крият риск от поява на киселини
4 юни 2017 18:48, Екип на Tialoto.bg
19
Не бива да ядем тези храни на гладен стомах
Източник: Reuters

Още със събуждането стомахът ви къркори. Бързате за работа, така че решавате да хапнете нещо набързо и уж здравословно, но дали полезното няма да се окаже вредно? Има някои храни, които не е препоръчително да хапвате на гладно Кои са те и защо:

Йогурт

Консумирането на кисело мляко или ферментирали млечни продукти на празен стомах води до образуването на солна киселина. Тя убива млечнокиселите бактерии, присъстващи в тези млечни продукти и води до създаване на киселинност в тялото. Яденето на тези продукти трябва да се избягва на празен стомах.

Банани

Бананът е суперхарана, която е полезна за храносмилателната система и освен това добре засищаща.Този плод съдържа големи количества магнезий и калий, но когато са приемани на празен стомах, могат да се разрушат вече съществуващите нива на магнезий и калий в кръвта ни.

Кои са останалите храни, които не бива да ядем на гладно, вижте на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не, г-да умници, киселото мляко не е йогурт или обратното. Кисело мляко вече няма. То съдържа САМО лактобациликус булгарикус. Йогуртът съдържа комбинация от млечнокисели бактерии. ВСИЧКИ "кисели млека" в магазините са йогурти в момента.
13
0
 
11
 
! Отговори
бг преди 6 години
Изглежда невежеството трайно се настанява по вестниците. Солната киселина е основна съставка на стомашния сок .Няма как да се образува от банан или кисело млеко /това е превода на йогурт/
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нее бях чел по-големи глупости. И като превеждате с Гугъл поне не пишете "йогурт".
11
2
 
28
 
! Отговори
Аз пък преди 6 години
Сутрин на гладно, поемам юнашки пет резена домашна сланинка с три-четири скилидки чесън и половин глава червен лук и яхвам метрото. Моментално ме обзавеждат с място и се возя комфортно. В службата, шефът и колегите старателно ме отбягват,тъй че си върша работата на спокойствие...... Радвам се на добро здраве и уважението на околните....
10
4
 
13
 
! Отговори
До Ивчо (№1) преди 6 години
Това е класика от времето на соца :)Бързаш за училище, закъсняваш за лекции, тичаш, за да си в службата поне 1 минута преди началото на работния ден.Няма време за закуска у дома.Затова пътьом купуваш баничката, която по правило е много мазна.В другата ръка държиш малко шише с боза и тичешком хапваш и пийваш. Някои тарикати закусват с тези продукти в градския транспорт.Трохите от мазната баница падат на нечия глава, много важно.Тролеят рязко спира и боза се излива на нечий шлифер, какво толкова?
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 8Точно това не бива в никакъв случай да правиш.Макар и само един залък, но трябва да се хапне нещо, преди да се пие кафе.
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ям храна на гладно и съм още жив.
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добре да закусвате с айрян, но с водка вместо вода. Това е рецепта на професора Драгомир Драганов
6
3
 
18
 
! Отговори
Класикович преди 6 години
Шарена слалина с хляб и пресен чесън е закуската.
5
2
 
18
 
! Отговори
az преди 6 години
Взимате една мазна баничка в понеделник сутрин, толкова мазна че с олиото което остава по хартийките с които ги увиват да можете да си изпържите поне кило картофи. След това всяка сутрин като ядете банани, кисело мляко и т.н. да могат да се плъзгат по червата ви от олиото и да не усетите че ядете нещо полезно
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такааааааа, без здравословни храни на закуска! Яжте милинки със свинска мас или кренвиршки с кетчуп!
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Pulni gluposti
2
1
 
18
 
! Отговори
Gogo преди 6 години
Само толумбички с мед...
1
2
 
42
 
! Отговори
ивчо преди 6 години
извода е мазна баница с боза