Колко време след оргазъм може да правите отново секс?

На мъжете им трябва малко време
10 юни 2017 23:00,
47
Колко време след оргазъм може да правите отново секс?
Източник: pexels.com

Вероятно много мъже са изпадали в подобна ситуация – скоро след горещия секс тя иска повторение. Ще бъдете ли готови за това? Знаете, че може да не се окаже толкова лесно да се настоите отново. Но колко дълго трябва да изчакате, преди да се впуснете за следващото действие? Сексолози дават полезни насоки по тази тема. 

Трябва да знаете, че сцените във филмите, при които мъжете могат да еякулират по три или четири пъти по време на една сесия, не са реалистични. За разлика от жените, при мъжете трябва да мине рефрактерен период, за да могат да проникнат отново. 

Рефракерният период е времето между началния оргазъм и момента, в който може да се постигне възбуда и още един оргазъм. Смята се, че той може да продължи между 30 и 24 минути. Според данни на проучване, публикувано в Journal of Sexual Medicine, има вероятност този период да се удължава с напредването на възрастта. 

Какво всъщност толкова затруднява еякулацията?

Макар да не се знае със сигурност каква точно е причината за този рефрактерен период, в данни на проучвания се посочва, че това най-вероятно е повишаването в нивата на хормона пролактин след оргазма, което пречи на еякулацията и възбудата. 

Някои фактори, свързани с начина на живот, като консумацията на алкохол, допълнително могат да удължат времето, преди следващия оргазъм. Редовното мастурбиране също може да окаже влияние.

Още любопитна информация за секс може да намерите на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Kevin Silva преди 3 години
Работи! Казвам се Кевин Силва. Бившата ми съпруга ме блокира на всяка платформа. И се свързах с д-р Сака за помощ, 24 часа след като д-р Сака произнесе заклинанието си, Съпругата ми ме ОТБЛОКИРА! Този човек е честен, истински и мощен! Свържете се с Dr.Saka за помощ сега, споделям свидетелството си ... Съпругата ми се върна с мен и сме щастливи заедно. Свържете се с д-р Сака на неговия WhatsApp или Viber Chat: +27634201775. На неговия имейл: sakasolutiontemple***gmail.
17
3
 
3
 
! Отговори
Жена на 20г. преди 6 години
Започнах да мастурбирам на 6г. и стигах до десетина оргазма,през пубертета до 5,6 оргазма за 30 минути. Приятелят ми сподели,че когато започнал да онанира нямал *** и можел да изпитва по няколко оргазма един след друг,когато започнал да отделя *** след първият оргазъм възбудата изчезва и му е необходимо около 30минути за да повтори.
16
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къртя,поря,пробивам !Обърнати матки,черва по полилея,пръски кръв по тавана !Изпращам в прохидилки ,а понякога в гипсово корито !Извозвам до адрес .На вас оставям,мили дами,да преброите оргазмите ..
15
1
 
6
 
! Отговори
До 32 преди 6 години
Бачкане?!?При мен става въпрос за удоволствие. Един час нвпрекъсната възбуда е супер
14
3
 
2
 
! Отговори
До номер 30 преди 6 години
На мен ми трябват 10 мин. за да се възбудя добре, а твоите мъже вече са свършили. Те да не са пъпчиви тийнове на 16?
13
3
 
10
 
! Отговори
до 30 преди 6 години
Не си ме срещнала. Гарантирам то 45 минути до един час " бачкане" .
12
4
 
6
 
! Отговори
До 30 преди 6 години
Сексуални атлети?!?Просто ти си била с неопитни мъже или некадърници.Моята жена винаги стига до оргазъм. Рядко се слва да не може да свърши при 30 мин. тек,тогава се налага да свърши с френска. 3-4 орхазма не са нещо необичайно
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жена съм, никога не съм имала повече от 1 оргазъм. Намирам го за доста несправедливо. Но като се има предвид че мъжете едвам прекосили успяват да ме докарат и до 1, в рамките на 10те минути, в които са възбудени...хммм. Абе къде са тия сексуални атлети не мога да разбера.
10
4
 
12
 
! Отговори
Спиро Горскио преди 6 години
Пръвио път като го правих, свръших три пъти един след друг. Сега като се замислям се чудя как момата не забременя, защото нали винаги оставя семе по мъркучо. Ама дете съм бил, Господ ме е пазил. Това беше преди 18 години. Еееех, какви години беха.
9
0
 
10
 
! Отговори
Моше преди 6 години
Питайте равина, той знае най-добре!
8
10
 
22
 
! Отговори
Gogo преди 6 години
Направо в дупенцето си и го слагам и бързо ми става пак голям. Редовно си я помпан мойта там и ми е много добре.
7
5
 
37
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Бришем го у пердето и продължавам...
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не забравяме, че всичко е индивидуално. На младини при мъжете, 3-4 пъти на ден, като има вариант двата да се наставят( зависи от мерака и от дамата). Кратички, но с силни усещания.После нещата постепенно се променят. Всички знаем как, но и тук биологичният фактор си казва думата
5
8
 
6
 
! Отговори
varg преди 6 години
5 минути
4
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С годиника ми повторихме 8 пъти сега вече имаме детенце заченато от тази яка сесия. Може много пъти да повтори един мъж стига да иска ;)
3
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз мога да повторя за една нощ. Ако е полярна.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НадетоНаде!Не се давай, ако ще започва дискусия! :)))
1
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честото еякулиране е вредно за мъжете! Периода зависи и от възрастта. Например за мъж на средна възраст (30-40години) оптималната честота е 1 път седмично.Долу горе толкова е необходимо за пълното възстановяване на хормоналния баланс.Пика на тестостерона също е 7 дни.Също много зависи и от физическото състояние и храненето. Например интензивните физически упражнения (или работа) придружени със консумация на месо водят до по бързо възстановяване.Пълното вегитарианство вреди на мъжете.

Спонсорирани публикации