Как да запазим снимките в семейните албуми?

Дайте възможност на снимките в рамка "да дишат"
15 юни 2017 17:30, Михаела Лазарова
0
Как да запазим снимките в семейните албуми?
Снимка: pixabay

Да пазим снимките си в албуми е популярен семеен ритуал, който ще остане задълго в сърцето на хората.
Дигиталните снимки изместиха до голяма степен ползването на хартиен носител за нашите спомени, но пък няма нищо по-романтично от това да разгърнеш покрития с прах стар албум и да видиш дядо си като тийнейджър гамен или пък баба си като красива млада дама.

Да видиш бебешките си снимки и да слушаш изпълнените с обич разкази и спомени на родителите си по снимките – истински безценно! Да си представяш какво ли би било само ако можеше да зърнеш тези отминали времена на живо...

Хартиените снимки, за съжаление, се пазят много трудно, а времето сериозно ги уврежда. Как най-добре да ги съхраним и да продължим живота им?

Охлаждайте снимките

Дръжте снимките си на възможно най-хладните, тъмни и сухи места в дома. Неслучайно подобни условия се спазват и в музеите, така снимките се запазват с години.

За жалост никой не разполага със специална апаратура в дома си, подобна на тази в музеите. Ето защо е достатъчно просто да изберете място, което да е достатъчно студено, да няма досег с пряка слънчева светлина и в никакъв случай да не задържа влага, а да е проветриво.

Абсолютно неподходящи са таванът, гаражът, мазето, балконът, но са често срещан погрешен избор от страна на хората. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари