Някои съвети срещу гъбички по краката през лятото

Хигиената е на първо място, но не само
15 юни 2017 18:48, Анна Дантева
3
Някои съвети срещу гъбички по краката през лятото
Източник: pexels.com

Гъбичната инфекция, която засяга ноктите и води до неприятна миризма, е често срещана през топлия сезон от годината, когато краката ни влизат в контакт с топлите и влажни повърхности на морето и около басейна например. За да се предпазим от неприятното състояние, тези съвети могат да бъдат от полза.

- Да се уверим, че поддържаме ноктите си подрязани, като за целта използваме дезинфекцирани нокторезачки. За да оформим острите ръбове, следва да използваме и пила за нокти.

- Препоръчително е да избягваме твърде големи или по-малки размери обувки, тъй като това може да доведе до неудобство и нараняване на пръстите на краката.

- Трябва да почистваме краката си редовно, като от време на време използваме и пемза. Също така следва да се уверим, че сме ги изсушили напълно след измиването, тъй като влагата често остава между пръстите на краката

Останалите съвети може да прочетете на Tialoto.bg


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
И още нещо - 2 преди 1 година
Това стана пред очите ми. Мама и онази домакиня са близки приятелки. В онзи следобед бях там на гости заедно с майка си. Пред очите ми непознатата селска леля, влизаща за първи път в този дом, без да помоли за разрешение, обу домашните чехлички на дъщерята на домакинята!
Защо се възмутих толкова? Тези чехлички й бяха подарени специално, донесени от не знам коя си чужбина - отвътре с хастар от розова коприна, отвън избродирани. Селската тетка цял ден бе обикаляла София със сандали на бос крак!
2
0
 
4
 
! Отговори
И още нещо преди 1 година
Когато не сте у дома, прибирайте домашните си чехли така, че случайни, но нахални гости да нямат достъп до тях!

Наблюдавано: Звъни се, домакинята отваря вратата. Чува се "Оооо, как се накани?" Дошла е нейна далечна братовчедка, с която не са се виждали от години, тя води със себе си съселянка - дошли да пазаруват в София. Тази втората си събува обутите на бос крак сандали и, шляпайки боса, отива в другия край на антрето, където щерката на домакинята си е оставила пантофките, преди да излезе.
1
0
 
12
 
! Отговори
шматка преди 1 година
Мажете си краката веднъж месечно след
баня с антимикотичен спирт и няма да имате проблеми.
Това лекар няма да ви го каже защото всичко е мафия
Едно шишенце струва 2 лв и стига за 2 години