Някои съвети срещу гъбички по краката през лятото

Хигиената е на първо място, но не само
15 юни 2017 18:48,
3
Някои съвети срещу гъбички по краката през лятото
Източник: pexels.com

Гъбичната инфекция, която засяга ноктите и води до неприятна миризма, е често срещана през топлия сезон от годината, когато краката ни влизат в контакт с топлите и влажни повърхности на морето и около басейна например. За да се предпазим от неприятното състояние, тези съвети могат да бъдат от полза.

- Да се уверим, че поддържаме ноктите си подрязани, като за целта използваме дезинфекцирани нокторезачки. За да оформим острите ръбове, следва да използваме и пила за нокти.

- Препоръчително е да избягваме твърде големи или по-малки размери обувки, тъй като това може да доведе до неудобство и нараняване на пръстите на краката.

- Трябва да почистваме краката си редовно, като от време на време използваме и пемза. Също така следва да се уверим, че сме ги изсушили напълно след измиването, тъй като влагата често остава между пръстите на краката

Останалите съвети може да прочетете на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
И още нещо - 2 преди 6 години
Това стана пред очите ми. Мама и онази домакиня са близки приятелки. В онзи следобед бях там на гости заедно с майка си. Пред очите ми непознатата селска леля, влизаща за първи път в този дом, без да помоли за разрешение, обу домашните чехлички на дъщерята на домакинята!Защо се възмутих толкова? Тези чехлички й бяха подарени специално, донесени от не знам коя си чужбина - отвътре с хастар от розова коприна, отвън избродирани. Селската тетка цял ден бе обикаляла София със сандали на бос крак!
2
0
 
4
 
! Отговори
И още нещо преди 6 години
Когато не сте у дома, прибирайте домашните си чехли така, че случайни, но нахални гости да нямат достъп до тях!Наблюдавано: Звъни се, домакинята отваря вратата. Чува се "Оооо, как се накани?" Дошла е нейна далечна братовчедка, с която не са се виждали от години, тя води със себе си съселянка - дошли да пазаруват в София. Тази втората си събува обутите на бос крак сандали и, шляпайки боса, отива в другия край на антрето, където щерката на домакинята си е оставила пантофките, преди да излезе.
1
0
 
12
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Мажете си краката веднъж месечно следбаня с антимикотичен спирт и няма да имате проблеми.Това лекар няма да ви го каже защото всичко е мафияЕдно шишенце струва 2 лв и стига за 2 години