Знаете ли, че...различните раси лъжат по различен начин?

Голямо влияние оказват и културните схващания
24 юни 2017 16:29, Михаела Лазарова
2
 Знаете ли, че...различните раси лъжат по различен начин?
Снимка: pixabay

Няма човек, който да не лъже по някакъв повод в живота си. За едни лъжите са ежедневие и начин на живот, за други неприятно обстоятелство, с което им се налага да се справят.

Така или иначе, всеки лъже в даден момент. Хората просто не можем да сме напълно честни, лъжем дори себе си. Но оказва се, че представителите на различните раси лъжат по различен начин.

Това показват резултатите от изследване, публикувано в Royal Society Open Science. Професор Пол Тейлър от Университета в Ланкастър, Обединено кралство, смята, че науката отдавна е наясно, че хората използват специфични промени в езика и изразните средства, когато лъжат.

Изследването, което неговият екип провежда доказва, че се наблюдават не само индивидуални изменения в езика и употребяваните думи, но съществуват и други разлики между различните раси и култури.

Учените са изследвали представители на европеидната раса, представители на Британските острови, хора, принадлежащи към южноазиатската и африканската етническа група. Всички те трябвало да отговарят на въпроси и да изпълняват задачи в програмата за изследване, наречена „Хвани лъжеца“. По време на провеждането ѝ всеки от участниците трябвало да изказва верни и неверни твърдения.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Най-добре се удават лъжите на ев.реите.Те са номер 1,хай левъл,дето се вика!Посе гърци,арменци.Иначе "шведите" се опитват най-много,идва им отвътре,но просто нивото е ниско.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Индийците например съвсем безцеремонно лъжат че са доктори,инженери и прочие, а всъщност могат единствено да пасат кози.