Как да се грижим за слънчевите очила?

Не носете очилата на главата
2
Как да се грижим за слънчевите очила?
Снимка: pixabay

Слънчевите очила са задължителен аксесоар през лятото. Те са необходимост, която не просто краси лицето и затъмнява наситената слънчева светлина, но и предпазва очите от вредното влияние на UV-лъчите. Ето защо слънчевите очила задължително трябва да са снабдени със специален филтър, предпазващ окото.

За да запазим очилата си здрави и красиви дълго време, е необходимо да се въздържаме от някои често срещани грешки.

Не носете очилата на главата

Носенето на очилата върху главата като диадема ги разширява. Това причинява изместване на центровката на рамките и влияе върху способностите за предпазване на стъклата. За да сте сигурни, че очите ви са добре защитени, носете очилата само по предназначение. Винаги ги поставяйте и сваляйте с две ръце, за да не изкривявате и разхлабвате рамките.

Адаптирайте ги към лицето

Много хора купуват очила, без да се поинтересуват дали пасват за тяхното лице. На всеки се е случвало да си купи очила, които да му седят леко изкривени от едната страна. Това е вредно, защото измества ъгъла на стъклата и пречи на окото. Винаги се консултирайте със специалист оптик, който да центрова очилата според особеностите на вашето лице.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: лятоочислънчеви очила
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и за тях ли трябва да се грижим,то ако взема да се грижа за всичките си вещи ,за мен си няма да мога,*** ако някой е хвърлил 500-1000лв за слънчаци да си трепери над тях,а за всички останали - ползвайте си ги за кеф и с кеф
1
0
 
10
 
! Отговори
чарли преди 6 години
Много полезна статия!До сега си мислех че слънчевите очила са за нощно виждане.