Пластмасов апокалипсис: В какво превръщаме планетата

Вижте ужасните последствия от човешката глупост
Обновена: 15 юли 2017 06:25 | 14 юли 2017 20:15, Красимир Ангелов
12

Снимка: ofigenno.com

Може да звучи парадоксално, но само за последните 20 години човечеството е произвело повече продукти от пластмаса и найлон, отколкото за целия XX век.

Още по-лошото е, че близо половината от тези продукти се използват само веднъж, след което се изхвърлят. И макар да е все по-модерно, все още малка част от тях се рециклират отново.

В следващата галерия ще ви покажем част от ужасните последствия за природата от човешката дейност и глупост. Вижте ги, а още подобни снимки може да откриете тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Решение! преди 6 години
Едно от решенията е да се използва биопластмаса. А найлоновите торбички да се заменят със хартиени.Най ефективното растение за производство на биопластмаса и хартия е конопа! Даже най качествената и здрава хартия се получава именно от коноп. Също и платове за дрехи които са много по здрави от памучните.От коноп могат да се правят и биогорива. А семената пък са хранителни и съдържат ценни мазнини и елементи.Потърсете и прочетете за конопената индустрия преди ерата на петрола!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми някой насилва ли ги да правят по 100 деца и да ги учат да си хвърлят отпадъцоте на улицата?В блокът в който живея обитават няколко от тия -цветните.Правят отпадъци горе долу колкото 200-300 човека от нормалните.Даже обясняват как трябвало всеки един от тях да има по 7-8 чистачки за да им следи изригванията.Ако нещо им кажеш-ножове,брадви,звънкат на още кафяви братчеди.Става драма и инфекция.Такива са си те.Така им е животът.
7
0
 
12
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
ами ние дори и космоса сме оsралi, около земята кръжат хиляди тонове космически боkluк
6
0
 
13
 
! Отговори
Аааааа преди 6 години
Ами,тя горката природа вече ни го връща.Много има да ни връща.
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственото решение е поетапно да се забрани употребата на пластмаси. Лошото е че пройзводството се е превърнало в индустрия със своето лоби сред политиците, които гласуват за каквото им се плати.
4
8
 
5
 
! Отговори
Пепи преди 6 години
Не се шашкайте - вече има бактерии които смилат пластмасата.Всяко животно си има слабите страни,
3
1
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Пластмасите са световен проблем,защото се натрупват...безконтролно и замърсяват природата.Само у нас е намерено...решение,пластмасите успешно се прилагат в...политиката.Главите на повечето нашенски...политикани са подменени с първокласна,пресована добре оцветена...пластмаса(за да не се...износват).Могат да се познаят...лесно;дрънчат на кухо.
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България като по-баровци, даже няма завод за преработка. Помня братята роми как отваряха контейнерите за разделно събиране и си улесняваха живота. Той какъв е смисъла да се събира разделно като след това се закарват заедно на сметището. Важното е европроекти да има.
1
6
 
15
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Не се шашкайте.Пластмасата е невероятен продукт.Може да се рециклира безкрай.Когато петрола привърши ще ровим в тези " складове"за да си набавяме суровина.Даже ще ги дават на концесия