Преди сватбата – колко време трябва да излизаме?

Женим се все по-късно
26 юли 2017 19:27,
14
Преди сватбата – колко време трябва да излизаме?
Източник: pexels.com

Повечето хора биха казали, че когато решат да се оженят, искат да останат женени за цял живот. Очевидно това невинаги се случва, но според нови данни предприемането на една важна стъпка може да ни помогне да избегнем развода – като излизаме по-дълго.

Британският сайт за планиране на сватбени тържества Bridebook.co.uk провежда проучване сред 4000 двойки, които наскоро са сключили брак. Те попълват анкети, в които дават информация относно продължителността на връзката им преди сключването на брак. Така става ясен и отговорът: връзката трябва да продължи средно 4,9 години, преди да сключим брак.

Данните от проучването са дори още по-конкретни. Според тях средностатистическата двойка излиза около 17 месеца, преди да заживее заедно, следва съвместно съжителство в продължение на 20 месеца, преди годежа, след което минават 20 или повече месеца преди сватбата. Така бъдещите младоженци прекарват около 3,5 години в съвместно съжителство, преди да изрекат заветното „да“.

Около 89% от двойките живеят заедно, преди да се оженят.

Освен това хората се женят на все по-късна възраст, което не е изненада. Жените средно се омъжват на 31-годишна възраст, докато мъжете – на почти 33 години. За сравнение, през 1971 година тези цифри са били съответно 22,6 и 24,6.

Повечето участници споделят, че са имали една или две сериозни връзки, преди да срещнат подходящия човек.

Очевидно мнозинството от хората гледат на брака като на партньорство. Близо 85% казват, че са го обсъждали, преди да се случи предложението, а 83% споделят, че не са усетили никакъв натиск за това решение.

Повече любопитни новини може да намерите на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: бракгодеждвойкасватба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе тия са 30 години все на по 20.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Любопитно ми е как статистиката отчита на каква възраст някой като Ирен Кривошиева или Меглена .../все в червено/ сключва брак. Веднъж, по първия, или включва и третия, и четвъртия, и петия....
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен10Ми защото не спират хранилката на купените избиратели!Чудя се защо при толкова купени гласове няма осъдени! Някой знае ли?Нас ни управляват някакви странни "избранници"!
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Ако се спре хранилката - да видим дали ще раждат така. ""..................аз това го говоря от много години насам и дори Патриотите влязоха в парламента С ТОВА обещание ... засега резултата е нулев
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ромите се женят рано, защото за тях това е работа - получават пари за децата, които изяждат и изпиват. А децата са по кофите.Ако се спре хранилката - да видим дали ще раждат така. Не сме длъжни да храним на някого децата.
7
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Женим се все по-късно".............имате предвид ромите ли ... в смисъл вече 14 на а преди беше на 13или офис планктона с претенции който или не се женят защото са обратни или се женят на 60 в менопауза ?
6
5
 
2
 
! Отговори
Дедо Йох преди 6 години
Ох, деди.... И аз мисля да се оженя тия дни, че бабата вече остаря и ако почне да не ми пуска - ще търся друга. То на тия години - и деца няма за кога да правим, ама що пък да не се оженим.
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама това според зодията ли е?
4
5
 
5
 
! Отговори
кебапчета преди 6 години
Някой семейства даже вече и се разведоха .... колко бързо ми като и корема доста по бързо от обичайното за тв сезона .
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко трябва? Ами колкото, толкова, не повече.Що за въпрос изобщо?!
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече ни определят кога, колко и с кого "да излизаме"... Не върви на добре
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде да излизаме?

Спонсорирани публикации