Да се родиш в обичаен час, на необичайно място... 12 км над земята!

Един полет от Богота до Франкфурт завърши с един пътник в повече
28 юли 2017 19:56,
20
Да се родиш в обичаен час, на необичайно място... 12 км над земята!
Снимка: Луфтханза

На 26 юли самолет на германска авиокомпания Airbus A340-300 излита от колумбийската столица Богота на 25 юли в 21:00 местно време с общо 191 пътници и 13 членове на екипажа.

Не така обаче завършва полета, който остана запомнящ се за пътници и екипаж. Но най-вече за 38-годишната българка Десислава К.

По време на полета жената изпитва симптоми на преждевременно раждане. Екипажът премества някои пътници в предните редици, а задната част на самолета се превръща във временна родилна зала. Цялата площ е затворена с преграда. Раждането протича без усложнения и съдействие за него е оказано от кабинния екипаж и трима лекари, които са били на борда като пътници.

Майката Десислава К. благодари на всички, които са помогнали и дава на детето си името Николай.

Часът на раждане е обичаен: 12:37 часа. За сметка на това мястото на раждане не е обичайно: височината на полета по това време над Северния Атлантик е 39 000 фута (около 11 800 метра) при 49 градуса северна географска ширина и 21 градуса западна географска дължина.

За да предостави на майката и нейното новородено дете възможно най-бърза последваща медицинска грижа, капитанът на полета решава да направи междинно кацане в Манчестър. В 13:09 часа местно време самолетът каца вече със 192 пътници на борда. След като медицинските екипите поемат майката и бебето, необикновеният полет продължава по направление към Франкфурт и каца в 17:28 часа местно време.

Да се родиш в обичаен час, на необичайно място... 12 км над земята!
Снимка: Луфтханза

"Досега не съм имал такъв случай в 37-годишната си практика. Целият екипаж свърши една изключителна работа, при това работа в екип, допринасяйки за раждането на детето", споделя Курт Майер, капитан на полет LH543.

"След кацането отидох незабавно при майката и нейното бебе, за да ги поздравя. Освен раждането на моя син, това беше най-вълнуващият момент в живота ми", казва Майер.

"Когато бебето се роди, информирах  останалите пътници чрез интерком  системата. Всички аплодираха и бяха много щастливи, че всичко е минало добре", споделя Каролин ван Ош, старша стюардеса на полета.

"От името на екипажа, бих искала да благодаря на лекарите, които ни подкрепиха. Пожелаваме на семейството всичко най-добро", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно кога и е терминът е решила да лети през половината свят.Надявала се е да и дадат безплатни билети до живот на малкият .Ама понякога и на тарикатите не им връзва.
12
4
 
10
 
! Отговори
ист преди 6 години
Честито. Роди се още едно ромско българче. Щом и на 12 километра започнаха да раждат, какво ли ни чака.
11
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 6 години
Браво! Вълнуваща история с щастлив край!
10
0
 
8
 
! Отговори
До Калина преди 6 години
Калина, казано е правилно "самолет на германска авиокомпания Airbus A340-300", а не "самолет на германскаТА авиокомпания Airbus A340-300". Има разлика, нали? :-)
9
1
 
11
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Редно е да дадат на бебето карта за безплатни пътувания с Луфтханза.
8
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Етническа българка ли е?Макар лицето й да е нарочно замъглено, прилича на един малцинствен етнос..
7
0
 
21
 
! Отговори
Надето преди 6 години
Не е препоръчително да се лети в напреднала бременност.Добре,че не е имало усложнения и бебчето се е родило живо и здраво.
6
4
 
27
 
! Отговори
Калина преди 6 години
"...германска авиокомпания Airbus A340-300..."Абе, днес.бг, вие добре ли сте.??Airbus A340-300 е вид самолет! Не е авиокомпания!Боже, много прости драскачи сте!
5
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Narkotrafikanti
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Курт
3
28
 
23
 
! Отговори
42 преди 6 години
НЕНОРМАЛНИЦА. ТЕРМИНЪТ Й НАБЛИЖАВА, А ПЪК ТЯ СЕ ЯХНАЛА НА САМОЛЕТА ДА ГОНИ ЧУЖДОЗЕМЕЦА СИ ОТ БОЛИВИЯ. ТРЯБВА НА ТАКИВА ***, ДА ИМ СЕ ЗАБРАНИ И ДА РАЖДАТ. МОЖЕ И ДА УМРЕ ПО ПЪТЯ, ТЯ ИЛИ БЕБЕТО, ИЛИ И ДВАМАТА.
2
33
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
В днешните несигурни времена трябва да се застраховаме. По света хората си застраховат дори домашните любимци. Ако е добър застрахователят ви, при всички случаи вие ще сте направили добра инвестиция и ще получите добра доходност от парите си. Аз съм доволен от БГ ИНС ЗАСТРАХОВАТЕЛЕН БРОКЕР.
1
5
 
23
 
! Отговори
кико преди 6 години
romove li sa