На плаж и на море. Как отдъхваха братушките в СССР?

Вижте уникални кадри от почивката на жителите на Съюза
29 юли 2017 20:35, Красимир Ангелов
88

Лято е, а отпускарският август вече чука на вратата. А това ни кара да мислим само за едно – за лятната почивка и разбира се, за море.

Със следващата галерия обаче ще се върнем няколко десетилетия назад, за да видим как почиваха на море жителите на СССР. Без големи реклами и шумни атракциони, но все пак морето си е море, нали?

Насладете се на следващите кадри, а още подобни може да откриете тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: мореСССРлятна почивка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
Исти преди 6 години
Ако по-рано не бяхме живели добре,сега нямаше да живеем зле. Едното е за сметка на другото: преди харчехме,сега плащаме сметките.
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалки пропагандни фотаграфийки , както всичко по време на комунизма и това е пропаганда поръчана от масовите убийци на върха
64
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момчета и момичета, не знам на кой как му се струва че е било, но от филма който изгледах по руската телевизия разбрах че сме технологично изостанали на светлинни години. Тук много от вас плюят по руснаците за щяло и нещяло. Всеки слушал различни неща и си бърбори какво му е на езика но бъдете сигурни че няма на света държава която да се опре на Русия. Тези хора правят такива неща че главата не може да го проумее и се занимават с истинска наука а не с псевдо.
63
8
 
9
 
! Отговори
стефчо преди 6 години
само с добро помня живота тогава,тежко им на младите как ще я карат в тая отровна среда на алчност,безкрупулност,незачитане на живота,прекланяне само пред парите....не е живот това
62
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ех младостнай-хубавите ни младежки години са свързани с морето и рускините!
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По първи канал дават много хубаво предаване за строежа на подводниците в Русия. Как ги строят и тн.
60
2
 
6
 
! Отговори
контри преди 6 години
До АнонименИзбивали са през революцията само ако носиш костюм и вратовръзка и бомбе...
59
1
 
10
 
! Отговори
хубавото си е хубаво преди 6 години
Предимно ходеха на групи по петьорки с един старши отговорник.При инциденти се оплакваха директно в генералното съветско консулство.За кратка любов са богини, но за по-дълго са отровници.Не бяха от елита на Ленинград а само краварки и тъкачки - ударнички.Някои се дърпаха и когато си заминаваха пишеха сърцераздерателни любовни писма.
58
1
 
7
 
! Отговори
модата преди 6 години
До Калеко АлекоВечерта руснаците излизаха на разходка с с анцузи и черни лачени обувки-трендафори.
57
3
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Не знам какви са били плажовете в СеСеСерето, но имам впечатление от братушките които идваха на прогулка у нас, за да скрепват пословичната българо-съвеЦка дружба. За тях Тошова България, беше като Западна Европа. Даваха мило и драго за маратонки "Ромика", анцузи "Пума" и дъвки "Идеал", на които те викаха Джвачки ... А за руснакинчетата имаше Виц, че са необходими 2 часа и 5 минути за да ги опознаеш интимно: 2 часа за да ги отделиш от групата и 5 минути за ги отстреляш .... !!!
56
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е и к`во?? Хубави времена, щастливи хора.И тогава, и сега руснаците си почиваха добре. Тогава само на тяхното море и в България.Сега - по всички еврокурорти, в Турция и в Мексико(особено популярна нескъпа дестинация за руснаци в последно време).
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГРАФИКЪТ НА ДНЕС.БГ ЗА РУСКИ РЕТРОСНИМКИ СЕ ИЗПЪЛНЯВА УСПЕШНО.СЛЕД ДВЕ СЕДМИЦИ - ПАК. ТОГАВА ПЪК ЩЕ Е ЗА СМЕШНИ ФОТОМОНТАЖИ.
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Утка, като ти чмета писанията съм сигурен, че нито някога си ходил на море (това, което пишеш са глупости, няма нищо вярно) , НИТО ПЪК СЕГА ХОДИШ В ГЪРЦИЯ НА ПОЧИВКАМоже да ти се иска, ама ТЦ
53
3
 
10
 
! Отговори
До утка преди 6 години
Вероятно си бил на море в някоя *** по това време! Аз съм почивал в нормални станции или на квартири, а храната беше повече от добра за разлика от сегашното ГМО! Плажовете и морето също бяха по-чисти, нямаше нацвъкани хотели пълни с пияни и дрогирани "европейци", както и оср.ани нерегламентирани къмпинги!
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябваше да запазят ММЦ Приморско и да преместят там алкохолния туризъм. Не знам дали си спомняте навремето в Слънчев бряг имаше дървета, дюни, а не само бетон.
51
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
идете на Руското Черномутрие, пардон на южното, има цели оформени рускоговорящи квартали и територии. Стига сте хвалили ония години- магазините и нашите и техните бяха тотално празни, у техните имаше обособени щандове със злато, у нас също, само че беше скъпо, а за цветен телевизор съм платила в банката 740 лв 1979 и съм чакала да го купя от магазина 2 години, минималната заплата беше 80 лв/84г 100лв,/85г- 110 лв, средна брутна заплата 1996/7 5 долара с Гечев в мин на финансите, по късно купони.
50
10
 
16
 
! Отговори
пионерче преди 6 години
до Василев.Преди бяхме 9 000 000 население и повечето младо. Сега 6 000 000 . 1млн. само са шведите. 2 млн. млади в чужбина. А пенсионерите не ровиха в кофите. Границата се пазеха.
49
8
 
10
 
! Отговори
Личен опит преди 6 години
У нас ММЦ Приморско беше отличен международен център.. Хубави плажове отлични дискотеки без камери и обемно прецакващи скенери..Всички напитки подбрани и лечебни..Много ресторанти ..девойки от СССР лекуваха с полови контакти и масажи..СЛед това години наред ни пишеха хубави защитни писма..Единствено младежи от ГДР имаха проблеми с диверсии с нарко спец добавки в тн лекарства..Преди 1989 година беше много добре за България, една от страните с най висок експорт заедно с Германия и Япония
48
7
 
8
 
! Отговори
личен опит преди 6 години
На снимките виждате съветски хора и усмихнати вежливи щастливи деца..Имах щастието да посетя пионерски лагер в СССР 1972 година. Приказка ..Много умни начетени деца и отлични ръководители.Нямаше нито едно болно дете.У нас терористи командващи мед мафията във всеки лагер тровеха с хлорна вар всички деца..средно до 40 % получавахме проблеми от хлор токсични бойни отровни газове..зачервено гърло,кашлица,хрема..
47
4
 
24
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Гледаш целия плаж и няма нито едни дебел или дори леко пълен! Даже и възрастните хора са отпуснати, но без излишни килограми! А сега?! Дори и децата СЕГА?!