Признаците, че излизаме с емоционален манипулатор

Вина, тревога, безпокойство. Най-важното е да се защитим
29 юли 2017 21:50, Екип на Tialoto.bg
20
Признаците, че излизаме с емоционален манипулатор
Източник: Pixabay

Всички сме срещали тези хора и вероятно никога няма да можем да ги избегнем. Но по-важното е да можем да защитим себе си от онова, което могат да ни причинят. А то е вина, тревога, безпокойство. Не си струва, нали?

1. Емоционалният манипулатор винаги се изкарва жертва

Представете си следната ситуация. Казвате на човека срещу себе си: "Много ме огорчи, като забрави рождения ми ден." В отговор обаче ще чуете: "Натъжаваш ме, като си мислиш, че бих забравил/а рождения ти ден. Трябваше да ти кажа под какъв огромен стрес се намирам, но не исках да те натоварвам. Но си прав/а, трябваше да оставя настрани проблемите си и да мисля само за рождения ти ден. Извинявай."

Няма какво повече да кажете. Чули сте думата "извинявай" и дори нещо във вас да подсказва, че извинението не е искрено, няма какво да направите. Нещо повече – сега се чувствате виновни и егоистични, заради това, че мислите само за себе си. И изведнъж вие започвате да утешавате другия.

Успокоявате го, че всичко е наред. Казвате, че рожденият ви ден не е толкова важен – още много предстоят... Манипулират ви, не осъзнавате ли? Вслушайте се в интуицията си. Ако тя ви казва, че другият се опитва да се измъкне, като прехвърли топката у вас, просто не я поемайте. Защото в момента, в който го направите, това ще се повтаря отново и отново... Щом открие как може да ви въздейства, емоционалният манипулатор ще го прави при всеки удобен случай. Затова просто кажете: "Съжалявам за проблемите ти" и продължете напред. С едно наум.

Кои са останалите 7 признака четете на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои жени не може го разбереш,кога им е РД.
7
0
 
0
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
До 16За коя говориш, че е Стрелец, че нещо не те разбрах? Всъщност е Риби, тази за която аз говоря де :)))
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гошу. тапет тя е стрелец не си и в зодията мечтай..
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наде???? Ти кога за последно се погледна в огледалото???? Моля не използвайте думи който виждате в огледалото когато се погледнете.
4
2
 
4
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
До Надето"Трябвало е да напишете,че манипулаторите са просто патологични лъжци,енергийни вампири и задръстени комплексари."----Я?!? Много интересно. Една моя любима прoститутка ми ги говори същите тези работи за мен (без че съм комплексар, ама сигурно си го мисли де). Даже и така ги степенува, със същите думи като теб - патологичен лъжец и енергиен вампир :))) Казва, че след мен се чувства като изцедена, като *** и се прибира в тях напълно изтощена и съсипана. Явно защото съм Близнаци :)
3
0
 
2
 
! Отговори
изхода преди 6 години
За да нямате проблеми със себе си, няма какво да слушате снайпера, стойте далече.
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напоследък една рода гледам зе да се прави на разсеяна накратко казано жена с характер тази жена винаги съм я уважавал но тя на какво мнение е спрямо мен не знам и неме интересува интересно мие кога ли ще спипам с тоя които им мъти главата
1
0
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Ха ми недейте...излиза с манипулатор,щото двама стават...много на едно място.