Що е то смелост? Да критикуваш шефа, да излезеш без грим!

Проучване: Да изключиш телефона също е проява на храброст
9
Що е то смелост? Да критикуваш шефа, да излезеш без грим!
Смелост пред партньора: Не искам на бар, а вкъщи! Снимка: Ройтерс

Навремето за проява на храброст се е смятало да се окичиш с оръжия и да се опълчиш на врага, дори с цената на живота си. В наши дни най-смелото нещо, което може да направи човек, е да се изправи срещу шефа и да му заяви, че греши, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Анкетата разкрива, че като съвременни прояви на храброст се тълкуват също напускането на работа, искането на повишение, решението за смяна на професията.

Извън службата за куражлийски акт се смята да поискаш от пътник в обществения транспорт да отстъпи мястото си.

В домашни условия признак на смелост е да заявиш на партньора си, че предпочиташ да прекараш вечерта пред телевизора, отколкото с компания в кръчмата.

Близо две трети от участниците в проучването са се похвалили с три прояви на храброст дневно, докато 54% са заявили, че биха желали да са по-смели според съвременните разбирания за това качество.

Допитването сочи още, че хората се възхищават на индивидуалистите, които имат смелостта да ходят сами на ресторант, кино, кръчма и дори на почивка.

Сред съвременните прояви на храброст се нареждат също конфронтацията с тролове в социалните мрежи или регистрирането в сайтове за запознанства. Не липсват и хора, които смятат за геройство да изключат телефона си.

За жените истинска проява на храброст е да излязат без грим, да публикуват селфи, без да са използвали филтри.

Дамите освен това са по-склонни от мъжете да възприемат дребните си всекидневни постижения като геройски прояви. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: проучване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да си деактивираш профила въвфейсбук също е смелост
5
0
 
6
 
! Отговори
Продължението преди 6 години
Състудентки, на възрастта на онези момичета, прекъсваха следването си поради майчинство. От тях чувах, че бременността е трудна в първите месеци, когато не личи.Питах се, възможно ли е нито една от нахалните лелки в тролея да не е била бременна никога през живота си?Защото в същите тролеи винаги имаше и седнали мъже, на които и през ум не им минаваше да станат,когато видят, че се качва жена, която не е престаряла.Ако бяха храбри онези лели, щяха да посочват някой мъж и да искат неговото място
4
0
 
6
 
! Отговори
Храброст или наглост преди 6 години
"... куражлийски акт се смята да поискаш от пътник в обществения транспортда отстъпи мястото си."Зависи кой за чие място претендира и по какви причини.Докато следвах, ми правеше впечатление, че здрави на вид, бодри и жизнени лелки на не повече от 55-60 г., качвайки се в тролея, се оглеждат и, ако забележат седнала девойка с интелигентен вид, с енергични крачки се отправят към нея, посочват я с показалец и заявяват "Искам да седна ей там!"От колежките си чувах, че бременност /продължавам/
3
0
 
12
 
! Отговори
Питайте някого, преди 6 години
който има тъща, какви са според него индикациите за храброст?Помните ли онзи виц?Тъщата пристига на гости и зетят я пита: "Мамо, колко време ще ни гостуваш?"Тя отговаря: "Ами, колкото вие искате."Зетят: "Е, изпий поне едно кафе, преди да си тръгнеш!"
2
1
 
3
 
! Отговори
криста преди 6 години
До zeusНапротив, ако по тези критерии има все повече смели можем само да сме обнадеждени.
1
1
 
15
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Общества с такива представи за "смелост" са обречени да изчезнат, лошото е, че и ние сме тръгнали натам.