Удоволствието да вечеряш в бяло

Над 300 души се включиха в първото издание на White Dinner
31 юли 2017 10:17, Александър Попов
2

Снимка:  White Dinner

България официално се присъедини към списъка на страните, в които се провежда "Вечеря в бяло".

Една от основните традиции на White Dinner в световен мащаб е именно запазването на локацията в тайна до последните часове, което се случи и в София в края на миналата седмица.

Над 300 души облечени в бяло се срещнаха с организаторите, чакащи ги със сноп бели балони в ръка на четири различни локации в центъра на столицата.

Събитието премина с много забавление, музика, танци и невероятна естетика във всеки един детайл от самото начало до края.

Булевард "Евлоги Георгиев", театър София, Орлов мост и др. локации, се превърнаха в истинска атракция за всички случайни минувачи от мащабния флашмоб от преминаващи усмихнати хора, облечени в бяло и носещи свещници, кошници с храна и вази с цветя, а кордоните се събраха в крайна точка - Военната академия "Раковски", където се състоя и самата вечеря.

За невероятното преживяване се погрижиха две групи в различни стилове с музика на живо, освежаващият бял бар на място, на който барманите подмятаха бутилки в свободните минути и правиха флеър шоу и забавни водещи в началото на вечерта, а с графити се рисува специална картина, отразяваща Вечеря в бяло в град София.

Идеологията за "Изискан градски пикник на открито" се заражда преди 30г. в Париж, а днес десетки държави и градове са нейни последователи и предават посланието й за приятелство, споделеност, бягство от ежедневието и придаване на мистика в съвременния свят.

Духът и енергията на събитието се усещаха чрез детайлите от всички участници – от бялата дантела по дрехите до изисканите бели панталони на мъжете и перлите и перата по масите, аксесоари като ангелски крилца, бели бомбета, вази с цветя и дори доведени бели кучета, малки деца и пременени в бяло бебета.

Една магия сред блестукащите светлинки на беседката в парка, в която се включиха австралийци, французи и българи дори от Чикаго и заедно стартираха предизвикателството да поставят началото на идеята за изискан градски пикник в България.

Събитието приключи по стар обичай с бенгалски огън, който бе подарен на участниците от организаторите. Много положителни емоции, усмивки, нови запознанства и танци в парка създаде White Dinner за участниците в България, а организаторите вече се стягат за следващата "Бяла вечеря".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: White Dinner
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
6
 
! Отговори
Диего Армандо преди 6 години
А да вечеряш с бяло?