Социалните медии водят и до депресия. Как да се защитим?

По-подробно, кои са стъпките, които могат да ни предпазят?
1 авг 2017 17:45,
1
Социалните медии водят и до депресия. Как да се защитим?
Източник: pexels.com

Много често се чувстваме виновни за това, че пропускаме важни събития от живота на близките ни хора, а този пропуск се опитваме да компенсираме със социалните медии.

Снимки като годежен пръстен, снимка на бебе и такива от почивки и пътувания заливат страницата ни, което може да доведе до състояние, познато като „страхът от липсата“. А то може да ни накара да преоценим живота си.

Избягването на депресията, свързана със социалните мрежи, започва с ограничаване на времето, което прекарваме в преглеждане, публикуване и посещаване на подобни сайтове ежедневно.

По-подробно, кои са стъпките, които могат да ни предпазят?

Да ограничим времето, което прекарваме в социалните мрежи

Можем да си записваме колко време прекарваме в социалните мрежи всеки ден в продължение на една седмица и да се опитаме да го ограничим. Така например, ако времето е два часа, да опитаме да го намалим наполовина.

Можем да ограничим употребата и като блокираме известията от социалните приложения, за да предотвратим прекъсването или „наводняването“ с информация.

Кои са останалите стъпки може да научите на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
13
 
! Отговори
Истината. преди 6 години
"Социалните" мрежи са АНТИСОЦИАЛНИ! Но пък наистина са мрежи. Масово ловят хората както се лови риба.Изобщо целия този модерен феномен със споделянето на личния живот в интернет е голяма тъпотия. И то изключително вредна тъпотия. Не само че ти губи времето а води и до депресивни състояния. Младите вече ходят като зомбирани по улиците.Единствените печеливши от цялата схема са самите фирми предоставящи платформите и бизнесите които рекламират там. А и да не забравим службите за сигурност....