Знаете ли, че в Тайланд има около 35 000 храма?

Посещението им изисква скромно облекло
4
Знаете ли, че в Тайланд има около 35 000 храма?
снимка: pixabay

Тайланд е една от най-уникалните държави. През вековете е получавала разни имена. Това е домът на най-голямата златна статуя на Буда в света, най-голямата ферма за крокодили, най-големият ресторант, най-дългият висящ мост. Приблизително 94,6% от населението следват будизма като религия. Тайланд е дом на най-малкия прилеп в света, както и на най-голямата акула – китовата.

Знаете ли, че Тайланд е единствената страна от Югоизточна Азия, която никога не е била колонизирана от европейска държава? Всъщност, на тайландски език, името на страната е Prathet Thai, което означава свободна земя.

Преди повече от сто години, почти цял северен Тайланд е бил покрит с дървета с твърда дървесина. Днес около една четвърт от тази гора я няма. Само Сингапур е загубил повече дървета. Поради това сечта на дървета е напълно забранена в Тайланд.

Знаете ли, че една десета от цялото население на Тайланд живее в Банкок? Това е столицата на тази велика нация и разбира се най-големият град. Тайланд обича своя крал и показва голямо уважение към монархията. Известният холивудски филм „Кралят и аз“ никога не се прожектира в тайландските кина, тъй като се счита за уронващ името на краля.

Всяка година около 6 000 000 туристи посещават Тайланд. Тук ще срещнете повече усмихнати хора, отколкото навсякъде другаде. Всъщност, понякога наричат Тайланд „страна на усмивките“, защото хората винаги са готови да ви отговорят с усмивка. Това е миролюбива култура, стремяща се към хармония, а не към конфликт.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
маке-ариец преди 1 година
Ех земльо Македоска необятна...
2
0
 
0
 
! Отговори
Знам преди 1 година
Знам че у нас храмовете намаляват, селата се обезлюдяват, държавата потъва ...
Ето това знам.
1
0
 
1
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 1 година
това нещо ли е...в съседна Турция има 85.000 джамии...населението на Тайланд е 70 млн., а на Турция 80 млн...