Архивните снимки говорят: Фидел Кастро на посещение в СССР

Фабрики, софри, мечета, трактори... Какво видя Коменданте в Съюза
16 авг 2017 20:00, Красимир Ангелов
9

Снимка: back-in-ussr.com

Преди повече от 50 години легендарният кубински лидер Фидел Кастро предприема първото си посещение в Съветския съюз. То продължава почти 40 дни, като за това време той обикаля почти цялата страна. Запознава се с фабрики, тайни военни бази и ядрена подводница, ходи без официална охрана в Москва през нощта.

Всичко това се случва през пролетта на 1963 година, а поканата е лично от първия секретар на ЦК на КПСС Никита Хрушчов. Визитата идва броени месеци след края на Карибската криза, когато светът е най-близо до ядрен конфликт между САЩ и СССР.

Всъщност, когато Команданте разбира за решението на Москва да демонтира площадките на съветски атомни ракети на острова, изпада в ярост и дори се твърди, че е използвал доста остри думи по адрес на Хрушчов. Все пак отношенията между Куба и Съветския съюз отново са скрепени след посещението на Кастро.

Руският сайт back-in-ussr.com публикува уникални снимки от посещенията на Кастро до СССР. Вижте ги, а още подобни кадри може да откриете тук.


9
Още по темата: Фидел КастроСССР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
3
 
! Отговори
Футуролог-100%факти преди 1 година
На снимката е най-успелият премиер на СССР за всички времена

И най-мразеният от нашите комунисти дето циклят шизофренично на Сталин

Най-голямата гордост на Хрушчов е Юри Гагарин за което принос има пленената от Хитлер технология а не Сталин
Единствено при него СССР тотално доминира над САЩ и при кубинската криза американците в панически ужас се крият под масите без това да доведе до топла война

Управлява 1953-64 и е свален с преврат от сталинистите и умира по-късно на 11.09 като задача за ЦРУ
8
2
 
3
 
! Отговори
Кой е той? преди 1 година
Разправят, че докато бил в България отворил катеричката на
Йорданка Христова. Не съм го видял с очите си, но такава е клюката.
Пич, та дрънка.
7
2
 
6
 
! Отговори
Фронто преди 1 година
До Анонимен Какъв `патриот`? Знаеш ли че е уговарял Хрушчов да ударят САЩ с А-бомби от теритиорията на Куба!? Нали отговорът ще се стовари там откъдето са изстреляли! От Куба нищо няма да остане. `Патриот...!`Това беше един безотговорен авантюрист,тип щастливото овчарче.
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не сте му на нивото ! сигурно е имал и известни слабости,но е бил Патриот.при неговото управление хората в Куба заживяват по човешки достойно.и колко от Вас след кончината си ще пожелаят да бъдат изгорени и пепелта им разпръсната от самолет над Родината,а?
5
10
 
2
 
! Отговори
Амиго преди 1 година
Кастро многократно е заявявал че не иска с Русия. Той всъщност обвинява САЩ че със санкциите го тласкат в лапите на Русия.
4
7
 
7
 
! Отговори
шуши преди 1 година
Фидел Кастро явно е бил винаги в най-високата , превъзходна степен "най" - най големият оратор на 20 век, най-дълго пребиваващият на посещение в чужда страна, най-шармантният почитател на жените и т.н.
Могъл е ,правил го е.
.
3
5
 
6
 
! Отговори
бан за вас преди 1 година
Какво цените с тази новина от преди 50 години точно днес. Да разпалвате спорове за това колко лоши или добри са руснаците или американците, а това на фона на нашата мизерия.
2
2
 
6
 
! Отговори
САЩ преди 1 година
До БЪЛГАРСКИЙ
Петров евреи са, ни не са тия - червената петолъчка е семейната емблема на Ротшилд! Също провери и за Парвус ( в тубата). Образовай се малко!
1
6
 
13
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 1 година
СССР най-големите предатели на Русия, сигурен съм, че ако можеше Руската Империя да предвиди какво ще стане, щеше да проведе православен кръстоносен поход срещу болшевишките е,вреи !