Цената определя мястото за почивка? Вече не!

За 68% чистотата е на първо място при избора им
26 авг 2017 13:40, Екип на Bulgaria On Air
10
Цената определя мястото за почивка? Вече не!
Снимка: Bulgaria On Air

Цената вече не е определяща при избора на място за почивка. Това показва проучване на BgVakancia.com.

Пример за това са Милен и Лиляна, които са заедно от 9 години. За едноседмична ваканция семейството отделя около 2000 лева. За тях обаче не цената е определящ фактор, а удобството и качеството. Това е така най-вече заради двете им деца.

"Първо гледаме условията, гледаме как е вътре в даден хотел, дали предлага закуска или обяд, за да е удобно за децата да имат, не да ходим някъде и да търсим. Това са основните неща - условието на спането и храната", споделя Милен пред Bulgaria On Air.

И наистина - проучването сочи, че едва 34% смятат изгодната цена за определяща. 68% от анкетираните са посочили друго, най-важно условие, а именно - чистотата.

Ако изхождаме единствено от цената, рискуваме да попаднем на място, неудобно за обитаване, предупреждава Велизар Гоцев. Той и екипът му са автори на анкетата за предпочитанията на клиентите.

"Чистотата на едно определено място говори, че цялостно това място е поддържано, защото то се започва от едно, но при положение, че някой обръща внимание на чистотата, това означава, че той обръща внимание на всички останали детайли", категоричен е той.

През зимата цените на офертите скачат трикратно, особено при резервации за новогодишната нощ. Въпреки това интересът към тях не спада.

Повечето хубави места за Нова година са заети още по време на летните месеци. Към момента, по наблюденията на Велизар, около 30% от обектите вече са ангажирани.

Анкетата за нагласите на туристите е показала и нещо друго - 79% от попълнилите я са жени. А това означава, че именно дамите са активната страна при планирането на семейната почивка.

За това как почиваме - вижте повече на Bulgaria On Air!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как не разбрахте че рая на земята е в България. Непоносимо високи заплати.Невероятни магистрали като дунавски вълни. Луксозни хотели с изтърбушени матраци.Мръсотия до шия.Всякакви неустоими екстри на които човек не може да устои.Това е действителността.
6
4
 
7
 
! Отговори
Да бе преди 6 години
Чистотата!!! Дрън-дрън та пляс...Тази година реших да пробвам как е на българското море, на което не бях ходил от 1997 година. Десетина дни в уж най-хубавия петзвезден хотел *** Елените, чистотата е на ниво, но на втория дем си заминах и в дледващите 20 години няма да опитвам пак. Ще ди ходя, както досега в Испания, Италия, Франция, Португалия и т.н.
5
2
 
8
 
! Отговори
77777 преди 6 години
Платена публикация за 'разбирачи'. В хотелите на мутрите в България могат да докарат до някаква чистота, но всичко важно е много зле. В България няма никаква връзка между чистотата в хотелите и всичко останало, което е важно за почиващите.
4
7
 
2
 
! Отговори
12345 преди 6 години
До Разбирачможе *** да ядат , но чадъра е без пари ,демек има муфта
3
2
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Много са нещата, които гледа българина, когато си избира място за почивка. На първо място се избира дали съвсем сигурно ще бъде зле в България или почти сигурно ще е добре в чужбина, например в Италия, в Испания, ... На второ място българина се съобразява с климатът в избраното място за почивка, за да не отиде в големите жеги през лятото. Трето, отношението на персонала. Важно е за лятото дали има място на плажа и състоянието на плажа и морето, има ли басейн и как е с местата до него и т.н.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лакомията на управниците е толкива голяма, че празно местенце няма да оставят незастроено. Вижте само министърката на туризма, цяло лято приказки за ред в туризма, обикаля от комплекс към комплекс и резултата е Огромна нула. Винкела направи проверки и лъсна Тъмната страна на туризма, милионите които не влизат в бюджета а в сметките на политици и управници. Защо тази *** е все още министър? За да събира парите от мафията и да носи нагоре. И това е от години. Едва сега се открехва завесата.
1
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За повечето хора, основният критерий е отсъствието на бетон. Имаме си такива гледки и в грозната София, така че не, благодаря.