Паная и Нелина се казват близначките на Танева

Децата ще подновят имената на бабите си
Обновена: 26 авг 2017 12:47 | 26 авг 2017 12:37, Веселина Йорданова
53
Паная и Нелина се казват близначките на Танева
Десислава Танева. Снимка: Facebook

Нелина и Паная - така ще се казват близначките на Десислава Танева и Коста Каранашев.

Танева сега е шеф на земеделската комисия в парламента, преди това бе земеделски министър във второто правителство на Бойко Борисов, а Каранашев е кмет на Котел.

Дъщерите им се родиха на 21 август в столична болница.

Още по темата
Техни близки издадоха, че децата, всяко от които се роди с тегло 3 килограма, ще носят имената на бабите си - майката на Десислава Танева се казва Нели, а на Коста Каранашев - Панайотка. Неговата майка е починала, когато кметът бил още тийнейджър, но въпреки това родителите са пожелали да подновят името ѝ, пише "24 часа".

Тези близнаци не са първите в рода на депутатката - преди време сестра ѝ родила момиче и момче.

Орисниците навярно вече са нарекли двете момиченца, но със сигурност те ще бъдат възпитавани в духа на християнските ценности, тъй като баща им е завършил богословие във Великотърновския университет “Св. Кирил и Методий”.

Ще имат и бизнес нюх като майка си, която оглавяваше “Мел инвест холдинг” и участваше в редица фирми, преди да се впусне активно в политиката.

Най-вероятно ще бъдат и от ГЕРБ, ако следват партийните пристрастия на родителите си.

Танева е областен лидер на партията на Бойко Борисов в Сливен, а Каранашев оглавява общинската структура в родния си Котел.

Като местен шеф на ГЕРБ той спечели кметските избори през 2015 г. на първи тур с 53,7 процента от гласовете и така измъкна властта от ДПС, което управлява в общината в предишните 2 мандата.

Близки до Танева припомнят, че тъкмо покрай партийните дела в Сливенско се зародила любовта между областната лидерка на ГЕРБ и сегашния кмет на Котел. Двамата имат дългогодишна връзка.

През ноември тази година Коста Каранашев ще навърши 44 години, неотдавна Десислава Танева закръгли 45. Поверието гласи, че когато родителите са по-възрастни, децата им израстват по-умни от връстниците си. Засега не е ясно къде ще растат Нелина и Паная - условия за това има в София, Сливен и Котел.

От депутатите съпартийци от ГЕРБ щастливите родители ще получат двойната детска количка, в която ще разхождат дъщеричките си.

Танева вероятно скоро пак ще се върне в парламента. Още повече че колеги са я чували да казва, че щом като в Германия майките се връщат на работа два месеца след раждането, защо това да не е възможно и за нея.

Нейни колеги и приятели припомнят, че тя до последно е била на работа. “Добре, че парламентът излезе в почивка, иначе раждането можеше да започне по време на някое заседание на комисията”, шегуват се депутати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
фантом преди 6 години
До Анонимена къде е детето на корнелия?
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значи Паная?
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия майките се връщат на работа два месеца....чула недочула. В Германия майчинството официално може да е много кратко, но жените в Германия много рядко работят 8 часа. Градините масово са до 13.30, други до 16.30, в петък е до обяд. Станала на 45 и вместо да се радва на децата си, ще бърза към работата сякаш е финансово закъсала. Всъщност жените в Германия често въобще не работят.
34
2
 
2
 
! Отговори
Христо преди 6 години
Името Паная(ю) е чисто каракачанска трансформация на гръцкото Панагия, букв. Пресвета. Отнася се за Пресвета Богородица.Нарича се също Иперагиа Теотокос. В България каракачанките по документи се водят Панайотки, Пенки и т.н, а им викат ПанаЮ. Ако искате вярвайте. По-младите каракачани, и особено мелезите се кичат с различни модерни и благозвучни имена. Поздравления на родителите за спазването на традициите.
33
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държа да попитам платените писачи от БСП - как не ви е срам бе, да пишете такива неща под такава прекрасна статия, ей Комунистите сте много мръстни хора, злобни сте, като лидерката си, жал ми е за Вас. А за г-жа Танева, това е най успешният земенделси Министър в България, колкото тя е направила за родното земеделие - никой друг толкова не е помогнал на бранша, колко много програми разви а!!!! Има ли един земеделски производител който да не я боготвори. Да са живи и здрави момиченцата и!
32
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
имената са като белите петна да се ползва чужда земя без знанието на собственикаи да се получават европари тази жена ще бере ядове с тези петна
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трий ***, ДА ГО ТУРЯ НА *** В ***, КИРЛИВА ДЕТО ТЕ Е *** ТАКЪВ АНАЛНОПОДАТЛИВ КУРУСМУК. *** ТВОЙТА МАЙКА ПОМАШКА.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Германия НЯМА институции, които да гледат деца на 2-3 месеца. В Израел има.В Германия и детските градини не са целодневни, освен това там не ги хранят. Ако са за повече часове, храна се носи от вкъщи.
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Парадоксът е, че българите в чужбина кръщават децата си с чисто български имена, а в България се чудят какви "варианти" да им измислят. Да не говорим с какви имена кръщават децата си тези от "етноса".
28
2
 
9
 
! Отговори
Здраве, преди 6 години
успех, спокойствие и мир по света за бъдещето на децата, родителите и на всички хора по света!Господ да бъде с нас!
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знаех, че Панайотка може да се трансформира в Паная, но щом като Дана става Даная, а не Йорданка, защо и Панайотка да не стане Паная?
26
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Две "пресни" баби си говорят:- Имам си внучка!- Браво, как я кръстихте?- Корнелия.- Е, ама на кого?- На мен и на сватята.- Е как така?- Ами, нали аз съм ***, а сватята беше най-голямата к*рва на квартала, та Корнелия.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
президента на Републиката ... президента на 300 милиона българи !
24
4
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Да са живи издрави дечицата и родителите на двете момиченца.Имената са хубави,дадени с любов,благозвучни и мелодични,Бог да ги пази и закриля от хорската злоба и...завист.
23
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тва Републиката смачка всичко ... не имена ... всичко... бати и идеотите
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тая възраст все близнаци раждат и без да има близнаци в рода:)) И тризнаци може. Живи и здрави да са!
21
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що ли трябва непремено на кажат, че имало други близнаци в рода? На 45г чичо доктор е помогнал за близнаците. Лошо няма, ама що трябва да се разказват приказки от 1001 нощ?
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предполагам че в Германия има институции на които да си оставиш да ти гледат децата и да се върнеш на 2-рия месец на работа до като такива у нас няма.Когато се създадат такива за такива малки деца тогава може да се говори за намаляване срока на майчинството.Е това не е като краденето на евро пари затова и никой няма да направи нещо по въпроса.А децата на тази като пораснат няма да останат тук ще бъдат зад граница защото до тогава Боко суджука ще е умъртвил и без това издъхващата ни държава
19
0
 
12
 
! Отговори
65 преди 6 години
,,...как се казва внукът?Ами Светльо!А ,????!Ами на дядо си Ламби.(от ламба,крушка по селски)
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Imeto Panaq e tipichno karakachansko, kato roda na bashtata...jivi i zdravi !

Спонсорирани публикации