Делфини, акули, насекоми... Как изглеждат извънземните?

Астробиолози с хипотези за живота извън пределите на Земята
30 авг 2017 12:52, Красимир Ангелов
28
Делфини, акули, насекоми... Как изглеждат извънземните?

Учени астробиолози определиха как според тях може би изглеждат извънземните, съобщава Лента.

"Акулите и делфините са с подобна форма на тялото, въпреки че имат далечни роднини, някои от които са риби, а други - бозайници. Не бива да се изненадваме, ако видим подобна конвергенция във формата на тялото, когато срещнем живот от други светове", обяви президентът на международната програма за изпращане на съобщения до извънземен интелект Дъглас Вакош, цитиран от БТА.

По думите му, не бива да очакваме "дубликат на Хомо сапиенс, защото търсим живот извън пределите на Земята". Вакош не изключва възможността многоклетъчните обитатели на подземните океани, разположени на спътниците на огромни газови гиганти (най-вече Европа и Енцелад), да наподобяват земните бавноходки, но да имат гигантски размери.

С него обаче не е съгласен астробиологът от НАСА Роко Маницели, който каза, че на Енцелад най-вероятно не може да съществуват многоклетъчни организми.

Главният астроном на института за търсене на извънземен интелект Сет Шостак пък мисли, че визуално "най-извънземните" форми на живот на Земята са насекомите.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
До 24:Много "Мъже в черно" си гледал :D :D :D
23
1
 
4
 
! Отговори
нло преди 6 години
А може цялата вселена със всички звезди, планети и т.н.т просто да сме една клетка на извънземно :)
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До меЗаконите на Вселената познати -друг път. Всичко е относително. Това, което е край на света за ***, за пеперудата е начало на живота.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама моля ви се, Бог е създал нас по своя ораз и подобие. Преди него-сингулярност/така казват/. Животните не е ясно по чий образ са създадени- има-няма познати 50000 вида+няколко млн вида насекоми. Не познаваме себе си и собствената си планета, а сме тръгнали да умуваме какви били извънземните. Хайде по-скромно, моля.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може би нямаме сетива, с които да установим тяхното съществуване. Това, което ние определяме като живо същество е в следствие на ограничените ни познания за вселената. Дори и въображението търси познати форми. А за законите на физиката- едва ли знаем много, щом като още сме в плен на гравитацията и горим нефт и въглища.
19
1
 
5
 
! Отговори
до 18 преди 6 години
Точно, най-вероятно сме "продукт" на друга нация, далеч по-развита от нас. Разбира се "развитието" за един земен човек би било субективно понятие, и да искаме в техния живот едва ли бихме се вписали, ако сме по нисши. Нищо не знаем за Вселената и за другите индивиди в нея.
18
1
 
5
 
! Отговори
а преди 6 години
До Анонименчекай малко, тая планета тиамат не беше ли разбитата от спътниците на нибиру и после част от нея беше паднала на земята...абе някой трябва да си пие хапченцата редовно иначе се стига до рецидиви:)))))
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До шматкаеволюция е много относително понятие, може би това което се нарича еволюция са всъщност генно-модифицирани организми, приспособени към условията на земята. според теорията за панспермията, живота се носи от планета на планета от астероиди или пък от други същества. може би някои раси да създават собствени живи творения по различни планети, хора, животни и др, за собствени цели,да ги изучават или пък просто за да дадат живот. както ние вече създаваме живот,така може и нас да са създали
16
0
 
3
 
! Отговори
Бай Рептил преди 6 години
Приличат на двукраки гущери.
15
1
 
4
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 9Тази планета Тиамат нещо като такси ли е.Идва и си заминава когато я поръчаш
14
1
 
10
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 13Не е съвсем така.Еволюцията е низ от случайности предизвикани от дълготрайни или временни промени в околната среда.На Земята при еднакви условия има милиони видове които се различават коренно един от друг.Цаца и орел.Мравка и слон.Всичко това при еднакви условия.Я си представи ако на друга планета имат примерно по голяма гравитация или друга атмосфера.....
13
0
 
3
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
Не,на теб!!!
12
5
 
5
 
! Отговори
ме преди 6 години
Физичните закони са едни и същи в цялата вселена ( например ако хвърлиш твърдо тяло в течност се образуват вълни от концентрични окръжности, не квадрати ), параметрите на вълите зависят от доста неща, но са принципно едни и същи. Затова при условия близки до нашите би следвало да очакваме нещо подобно на нас.
11
4
 
4
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Най вероятно ще приличат на Тръмп
10
3
 
10
 
! Отговори
alien преди 6 години
анунаките имат общо и с библията, не се споменават директно, но "Бог ни създаде по свой образи подобие" е потвърждение. освен тва също и потопа, той е споменаван и от много култури. най вероятно е станал в края на ледниковия период, когато са се разтапяли масово ледниците и хората са се спасявали кой както може - ной и фермата му, напр. явно тогава въпросните "богове" са решили че не е рентабилно да стоят на земята и са заминали(или пък още са тук? рептили? илюминати?) истината е микс от легенди
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А има ли джедаи и сити?
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Glagoabazubaduza.... свидетели няма, защото са заминали заедно с планетата си (Тиамат)!
7
1
 
5
 
! Отговори
Glagoabazubaduza преди 6 години
До 6. Общо взето вярно си я синтезирал, но не става вупрос за марсианци, а за жители на 12та планета Тиамат. Иначе който и да се захване с Шумер, няма какво смислено да каже против тази теория, изразена от мнозина като Сичин. Само дето 200 г. преди Христа по нейната логика тази планета е трябвало отново да мине до Земята, а свидетелства за очевадните съпътстващи човешки явления няма.
6
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако четем шумерската легенда за Анунаките, човекът е роб, клонинг между земни маймуни и марсианци, които са дошли тук преди 400 мл.год. да копаят злато, а техните предишни "роби" са се разбунтували срещу условията на труд. Затова и сме създадени, да копаем злато в мините.След Потопа, преди 10хил.г, Анунаките напускат Земята и ни дават познания, за да оцелеем. Като се има предвид, намирането на странни съоражения и предмети в подземни пластове, стари милиони години, нищо чудно това да е истината.
5
4
 
6
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Ако има дизайнер на живата материя, то и някъде другаде има живот подобен на нашия. Но може да сме сами в цялата Вселена