Без болезнено слаби манекенки на модния подиум

Френски модни империи приеха нов правилник
6 сеп 2017 18:09,
12
Без болезнено слаби манекенки на модния подиум
Снимка: Архив, Reuters

Френските модни империи Kering и LVMH, обединяващи най-големите брандове в бранша, като "Гучи", "Сен Лоран", "Вюитон" и Диор приеха харта, забраняваща използването на прекалено слаби манекенки и на възраст под 16 години, съобщиха Франс прес и Ройтерс, цитирани от БТА.

Решението бе взето в навечерието на откриващата Седмица на модата в Ню Йорк.

Хартата ще предпазва моделите, но също така няма да налага на публиката образци, предразполагащи подражателките им към хранителни разстройства от типа на анорексията.

Новият правилник ще забранява на споменатите брандове наемането на модели под размер 34 за жени и под 44 за мъже. Подопечните марки няма да имат правото да използват услугите на момичета под 16 години при участие в ревюта и фотосесии за възрастни.

През 2015 година във Франция беше приет закон, забраняващ използването на болезнено тънки манекенки в модната индустрия. Той предвижда шест месеца затвор за нарушителите, както и глоби, достигащи до 75 хиляди евро.

По думите на един от ръководителите на модния консорциум LVMH Антоан Арно много хора дори не са знаели за съществуването на размер 32. Но някои модни дизайнери са основавали колекциите си именно на него.

"С тази практика вече е свършено! Колекциите на нашите марки ще започват от 34 размер, съобразно новоприетата харта", изтъкна Арно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 9Пишат новоизлюпени журналисчета.Учат се! Но не явно на медии и писане на правопис и правоговор.
11
0
 
4
 
! Отговори
Как може преди 6 години
До Един от СеверозападБлагодаря, колега по форум. Поднасям своите извинения за коментара си по-долу. Абсолютно вярно си е написано заглавието. Явно дългите години в чужбина си оказват своето влияние. Между другото, в един от по-долните коментари също се коментира "грешката" в заглавието.
10
0
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Как може Безболезнено може да се пише , колега по форум, когато става дума за вадене на зъб. Когато става дума за манекенки, които не трябва да изглеждат като болни от анорексия, се пише без болезнено слаби манекенки, тоест без изглеждащи болезнено слаби, или без изглеждащи като болни манекенки. Този път, журналистите не са виновни.
9
8
 
1
 
! Отговори
Как може преди 6 години
Как може да бъдете толкова неграмотни?! "Без болезнено" се пише слятооооо! Изписано изглежда така: "Безболезнено". Излагате се, уважаеми журналисти!
8
0
 
8
 
! Отговори
шивачка профи преди 6 години
Информацията е различна . На други места пишат "под размер 32". Размер 32 също се преценява различно. обиколка на ханша 82, на талията 58, гръдна 76обиколка на ханша 84-87, на талията 60-62, гръдна 74-77За жена от европеидната раса с ръст над 1,70 никак не е естествено. За японка е размер 1.За сведение на силиконолюбителите: никъде в женските размери няма гръдна обиколка по-голяма от ханша. Има в мъжките размери.
7
8
 
1
 
! Отговори
Стойчо Стойчев преди 6 години
Безболезнено е една дума - пише се слято!
6
0
 
6
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
Идеята на манекенките не е да са хубави. Ако взимат красавици кой ще обръща внимание на дрехите.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сумото ще спаси света....
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най мразим девойка или жена с тракащи кокали. Най хубави са тези в средният диапазон нито слаба нито дебела. Навсякъде където господ е отредил трябва да има месце а не кокали. Като я погледнеш да ти хване окото.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Стефани с дъкфейсове !
2
0
 
23
 
! Отговори
Стефан преди 6 години
Тука го няма тоя проблем . Манекенките са дебели, целулитести, с фалшиви коси, джуки и ц*ци.
1
0
 
21
 
! Отговори
Коча преди 6 години
50 кг. минимум за манекенка 1.70 см.!