Почивка без алкохол? За британците – невъзможна!

Прекаляването с чашката обаче ги вкарва в проблемни ситуации
7 сеп 2017 13:30, Елка Василева
7
 Почивка без алкохол? За британците – невъзможна!
Снимка: архив, Булфото

Резултатите от проучване, направено във Великобритания, разкриват шокиращ факт - много жители на Острова намират за "невъзможна" почивката без алкохол, пише в. "Дейли експрес".

Допитването по поръчка на туристическата фирма "Каяк" показва, че за над една четвърт от британците (28 процента) е "немислимо" да се наслаждават на ваканцията без пиене.

Анкетата, обхванала 2001 души, сочи също, че около 58 процента от "ваканционните пиячи" смятат тази практика за неизменна част от почивката. Една трета (33 процента) твърдят, че благодарение на пиенето по време на ваканция се забавляват повече.

Прекаляването с алкохол на почивка обаче вкарва любителите на чашката в проблемни ситуации. Седем процента от анкетираните признават, че са получавали травми заради ваканционно пиене, 6 процента са забравяли къде се намира хотелът им, а 5 процента са повръщали върху себе си.

"Едва ли е изненадващо за някого, че британците сръбват по някоя и друга чашка, докато са на почивка. Това е времето им за разпускане, необременено от мисли за всекидневни отговорности като работа и домакинство. Настоящото изследване обаче показва, че по време на почивка хората лесно се увличат в пиене. Съветът ни към британците е да не допускат подобно увлечение, докато са във ваканция, за да си нямат неприятности", препоръчват от фирмата, поръчала анкетата.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така зададен въпроса ще получи от немюсюлмани подобен отговор.И през ум не ми минава да планирам запиване когато се приготвям за почивка, но ако някой ме попита дали съм готов изцяло да се лиша от биричка в пека или ракийка със салата във вечерната прохлада, баш когато разпуска човек, отговорът ми ще бъде твърдо НЕ.
5
2
 
8
 
! Отговори
Янчева преди 6 години
От толкова изпит алкохол учудващо е как все още мозъчните им клетки функционират?
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България е наобратно,... алкохол без почивка.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Климатът на Острова им влияе много зле и напрегнатото ежедневие. Като отидат в някоя топла страна разпускат на макс и пият много. Всички северняци са така.
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да направят проучаване в България за да видят колко 99% не могат да почиват без алкохол.
1
4
 
25
 
! Отговори
Да бе, преди 6 години
пиели само по време на почивка...През другото време са пълни трезвеници, и така като гледам всички магазини в UK където се продава алкохол са пред фалит!