Полезно и важно за тестовете за бременност

Вижте какво трябва да знаете за тях
9 сеп 2017 15:00, Екип на Tialoto.bg
0
Полезно и важно за тестовете за бременност
Снимка: Pixabay

Преди векове жените на практика е трябвало да гадаят дали за бременни. Знаци като пропуснат месечен цикъл, системно гадене при всякакви миризми и наедряващ корем подсказват състоянието на жената, но не на 100 %.

Днес доста по-бързо и от рано една жена може да разбере дали е заченала или не. Достатъчно е при първото съмнение да си закупи тест за бременност, вместо да тича веднага при гинеколога си.

Какво трябва да знаете за тестовете за бременност?

Скъпото не е по-надеждно

Цената на теста се определя единствено от марката и производителя. Това, за което трябва да следите при закупуването на тест е срокът на годност и дали не е фабрично подреден. Резултатът ще бъде коректен и ако следвате внимателно инструкциите.

Времето на употреба на теста е от жизнено значение

Най-точен резултат ще получите ако си направите теста при първото ходене по малка нужда сутринта. Тестовете за бременност измерват на нивото на hCG (човешки хорион гонадотропин), което е най-концентрирано сутрин на гладно и жадно. Можете, разбира се, да вземете теста по всяко друго време и може би ще получите същия резултат. Въпреки това съветът е да се тествате за бременност при първото пишкане.

Тестовете за бременност не са 100% верни

Тестовете за бременност са с точност от 97% до 99%, оставяйки останалите три до един процента като потенциална граница за грешка - фалшиво положителни или фалшиво отрицателни. Това може да се случи, когато сте на определени видове лекарства като транквиланти, лекарства за плодовитост или антиконвулсанти. Също така грешни резултати излизат и при "химическа бременност", което означава, че сперматозоидите технически оплождат яйцеклетката, но за съжаление бременността не продължава. Това се случва в 50 до 60% от първите бременности.

Още по темата вижте тук


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари