Пищни форми на подиума срещу недостижимите стандарти

Моделът Искра Лорънс се бори с диктата на модата
Обновена: 12 сеп 2017 21:26 | 12 сеп 2017 20:45,
36

Снимка: Instagram

Най-често пренебрегвани в света на модата, жените със закръглени форми вече се появяват на модни подиуми и участват в дефилета на някои модни къщи, като получават подкрепа от социалните мрежи, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Чрез Instagram 27-годишната британска манекенка Искра Лорънс, която носи дрехи с размер 42-44, стана известна и вече е търсен модел.

За Лин Уебър от бранда "Марина Риналди", който предлага облекла с размер над 40, социалните мрежи осигуряват по-демократичен начин за комуникация и представяне на различни типове жени.

Във Великобритания 57 на сто от жените са с наднормено тегло, а в САЩ - 63 на сто, сочат данни на Световната здравна организация. Средният размер на американката е 46-48.

С 4 милиона последователи в  Instagram, Искра Лорънс е лице на марката за бельо Aerie, създадена от производителя на прет-а-порте "American eagle", и дефилира по време на Нюйоркската седмица на модата.

Тя си припомни, че преди шест години лондонски агент й се присмял, като й казал, че никога няма да й предложат да работи в Ню Йорк.

Лорънс сега възнамерява да се възползва от известността си, за да се бори срещу диктата на модата, който налага недостижими за повечето жени стандарти. Тя отказва снимките й за клиенти да бъдат ретуширани.

"Формите не са дефекти, а част от тялото - отбеляза манекенката. - Просто бяхме убедени от обществото и медиите, че това е проблем. Всеки ден в социалните мрежи получавам послания от момичета, че съм им помогнала да избегнат хранителни смущения и да се справят със самоубийствени мисли."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
5
 
! Отговори
Пффхпф преди 6 години
Гнусни са, колкото и да ги възхвалявате тия хипопотами! Това е истината :)
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер си е за чукане 6 точки
24
5
 
3
 
! Отговори
Asq преди 6 години
Няма значение кой номер дрехи носи, вижте й корема, вижте и пропорционалното й тяло! Аз на това не му казвам разплуто, а пищно. Много си е хубава, но се вижфа, че такава й е структурата просто, качва само там, където си трябва ; колкото до целулита, въобще не е вярно, че само пълниъе хора го имат. Има и много слабичко с целулит. Това е проблем на съединителната тъкан.
23
4
 
9
 
! Отговори
Строител преди 6 години
Истинска жена! Има за какво да се хванеш! А и големият майстор на голям тезгях работи!
22
1
 
3
 
! Отговори
ХХL преди 6 години
Такава порнюха става
21
2
 
11
 
! Отговори
По преди 6 години
На 20 като изглежда по този начин, на 40 как ли ще е?
20
3
 
4
 
! Отговори
По преди 6 години
УжасТ!
19
4
 
5
 
! Отговори
По преди 6 години
Какво им има на тези от модния бранш?! Ако не ни заливат със скелети, ни бомбардират с хипопотами! Нормални жени с нормално телосложение няма ли? И това младо момиче - погрижи се за тези бедра и ***!!! УцасТ!
18
4
 
8
 
! Отговори
Ценител преди 6 години
Прасетата не стават за манекенки, против анорексичните модели съм, но това е прекалено. Наднорменото тегло е болест, вредно е, води до редица заболявания и съкращава живота. Тези жени, а и много други трябва да живеят активно, за да се чувстват и изглеждат добре. Ядем за да живеем, а не живеем, за да ядем!!!
17
0
 
5
 
! Отговори
:) преди 6 години
В момента около 80% от българките (вероятно при мъжете процентът е подобен) са с надмормено или свръхтегло. Изобщо не се лигавете с модела от снимките, защото тя изглежда много много по-добре от повечето от вас.
16
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
вместо да се храни в нормални количества и редовно (за да не се налага тялото да се запазява с мазнини), да се занимава със спорт некви дебели *** пропагандират дебелотия и мързел.
15
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер си е момата. Не е разплута, вижте и стегнатото коремче, ръцете, бедрата, личи си че тренира всеки ден. Колкото и малко да яде, като има едър кокал никога не може да стигне другите манекенки. Но и не трябва. Пропорциите и са съвсем правилни и изглежда секси.
14
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея са cвине. Всичките. До една.
13
4
 
8
 
! Отговори
САМО ЛЕВСКИ преди 6 години
"Във Великобритания 57 на сто от жените са с наднормено тегло, а в САЩ - 63 на сто," Прасета, всичките прасета на мезета....
12
1
 
6
 
! Отговори
Душ кабина преди 6 години
До Къмпинг душБрат ми здравей,познах те,от Испания ти пиша.
11
1
 
13
 
! Отговори
Къмпинг душ преди 6 години
Обожавам такъв тип жени,отдолу се разтичат като къмпинг душ.Правят най-страхотната каланетика на полукълбата върху....сещате се кое.Ох на бати лекарство си ми ти,мейлем мейлем за душътъ.
10
4
 
5
 
! Отговори
Loyko преди 6 години
Pefrectna sexy lady....Tova e istinska jena.
9
0
 
13
 
! Отговори
Възхитен амортисьор преди 6 години
Ох Боже Боже каква голема картечница има тас.Готов съм да сътворя грях.
8
20
 
8
 
! Отговори
Полуаристократ преди 6 години
Абсолютна с.ви.ня! Няма да я пипна тая! Какъв селски вкус трябва да има един мъж, за да я одобрява?
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мнооо яки, кефят!