Климатичният колапс идва! 3 сценария за катастрофа на Земята

Американските учени обаче успокояват, че има още 80 г.
19 сеп 2017 11:00, Красимир Ангелов
70
Климатичният колапс идва! 3 сценария за катастрофа на Земята
Снимка: Reuters

Американски учени прогнозираха настъпване на климатична катастрофа на планетата към 2100 г., съобщава Лента.
 
В рамките на изследване е преценено въздействието от повишаването на средногодишните температури върху условията за живот на планетата. Разгледани са три възможни сценария.

В съответствие с първия сценарий, смятан за "опасен", покачването на средногодишните температури с не повече от 3 градуса Целзий ще предизвика увеличаване на броя и интензивността на ураганите и наводненията, както и по-честа суша на земята.
 
Повишаването на температурите с 3-5 градуса Целзий ще предизвика пълно разрушаване на ледената покривка в Западна Антарктида и унищожаване на дъждовните екваториални гори в Амазония, а под угрозата от горещините и глада ще са над 7 милиарда души.

При най-тежкият възможен сценарий средногодишните температури ще се покачат с над 5 градуса Целзий, а в този случай човечеството ще се сблъска с остър недостиг на основни ресурси, по-специално на прясна вода. Все пак на този етап учените не предричат в близките години чак толкова драстично развитие.

Известно е, че през последните 200 години в резултат на човешката дейност са изхвърлени над 600 милиарда тона въглероден диоксид в атмосферата. Това доведе до увеличаване на съдържанието на въглероден газ в атмосферата с 0,012 процента и предизвика покачване на средната глобална температура на въздуха с 1 градус Целзий.

Резултатите от изследването са публикувани в Proceedings of the National Academy of Sciences.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако искате вярвайте, на мен ми е все тая, планетата ще бъде прочистена от триизмерници със затворен сърдечен енергиен център и езотеричните бръщолевения нямат нищо общо с евреите или любимата езотерична идеология на масоните кабала, просто има една обективна реалност на космоса и тя е мултиизмерна и квантова.
43
3
 
5
 
! Отговори
До 40 преди 6 години
Я сега дай научни доказателства за езотеричните си бръщолевения, г-н Изпържен мозък? Спрете да вярвате на еврейските глупости!
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МНОГО СЕ Е ПЕЧЕЛИЛО ОТ ЧЕРНИ ПРОРОЧЕСТВА ОЩЕ В НАЙ-ДЪЛБОКА ДРЕВНОСТ, НЕ СЛУЧАЙНО РЕЛИГИИТЕ ИМАТ ТАКОВА ВЛИЯНИЕ ИМЕННО С АПОКАЛИПТИЧНИТЕ ВЪЗДЕЙСТВАЩИ КАРТИНИ... А 2РО ПРИШЕСТВИЕ ОЩЕ НЯМА, МАКАР ЧЕ ГО ЧАКАМЕ 2 000 Г.! И ТИЯ ПОЛЗВАТ НОУ ХАУТО ДА ПИЧЕЛЯТ...
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво можем да направим, за да спрем тези промени? НИЩО. Излишно хабене на думи. Оцелява този, който успее да се адаптира. Ние, европейците, водим борба за оцеляване в момента срещу прииждащите неевропейци, които откровено ни окупират. Та тези климатични промени не ни плашат с нищо. С тях или без тях, не е ясно дали ще има до 40-50 години, и без това. Да му мислят "новите европейци".
40
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само в следващите 5 години нещата ще загрубеят доста. Това което става на Земята няма как да продължи повече, ще бъде унищожено и колкото повече човечетата отказват да разберат, толкова по-грубо ще им се обяснява.
39
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Климатичните промени в следващите 20 години ще бъдат ускорени от честота на вибрация от 5-то измерение, както и да прозвучи това за триизмерните ви нива на съзнание, от които осъзнавате само матрицата на физическата реалност :D Старата парадигма ще бъде заличена, мн типично триизмерни егрегори предстои да бъдат буквално изтрити, ако разбирате какво имам предвид :) Началото на края на едни от най-големите простотии случващи се някога в целият космос.
38
3
 
3
 
! Отговори
Бау преди 6 години
До 34Те са за фон! :D Всички планети и звезди са създадени от господа бога да ни е весело като гледаме в небето и да имаме занимавка!
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да освен температурата и населението доста се е увеличило.Има много африканци индийци и араби.Правят много деца. Тия деца искат манджа,пиене коли, забавления дрехи лекарства и тн. Това води до глобално затопляне .Накарайте ги да са по-умерени с производството на деца (не със сексът) и о чудо. Може би американски учени ще ви кажат какво ще стане.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахахахаххахаха, 80 години, само в следващите 10 всичко ще се промени.
35
5
 
4
 
! Отговори
qwerty преди 6 години
Тези теории на учените са смехотворни.Човека не може да повлияе на климата на Земята чрез изпускането на въглероден диоксид,защото не може да изпусне достатъчно голямо количество за да го стори.Единствения начин с който човека може да повлияе на климата е ако изобрети климатично оръжие,което май вече е сторено.Иначе всичко е от слънчевата активност.Преди стотици хиляди години полюсите на Земята не са били сковани от лед,в атмосферата е имало много повече въглероден диоксид,а живота е процъфтявал
34
3
 
12
 
! Отговори
# преди 6 години
До Анонимен 19температурата на световните океани се е повишила с 1.67 градуса от 1875г до 2017г.Разбирам, че за повечето всичкознайковци това се равнява на "не е мръднала от милони години", но истината е различна и доста неприятна. Например темп на водата в северно море се вдига 2 пъти по-бързо отколкото в останалите океани и морета.
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 32Какъв е бил плана на тоз твоя Господ за останалите планети в Слънчевата система и техните луни? Не му излезли изчисленията или?
32
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен, плана е следния. Богатите хора ще се изнесат на друга планета. Милиардери като Илън Мъск и Джеф Безос напредват доста бързо в опитите си за създаване на колония на Марс. Там ще отидат богатите. Тенденцията е парите да губят стойността си. В един момент те ще станат изцяло виртуални. Така, богатите ще управляват икономиката от Марс, а ние, бедните, ще гнием и ще бачкаме като роби в това гето, наречено Земя.
31
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Можете ли само за миг да си представите, какъв брилянтен математически модел е създал Господ със Земята? Слънце на точно такова разстояние, че да не вреди, изкуствен спътник Луна, който да спира метеорити и да пази магнитното поле на Земята и отново на възможно съвършеното разстояние от нашата планета. Всичко е изпипано до микрони. И ето - със своята безхаберност сами ще унищожим Рая - нашата планета.
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми те американски учени са разправяли,че радиацията е полезна за развитие на растежът и на мозъкът. Можете да проверите в интернет.Било е доказано с научни твърдения ,трудове и тн.
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В коментарите просто блести нивото на родното образование... балканска трагедия.
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че земята търси начин неистово да се отърве от нас е вярно. Че рано или късно това ще се случи също е вярно. Мога да успокоя земята с моя оптимизъм - споко, ние, човеците сами ще те отървем от проблемите. Няма да са нужни 80г. - по-скоро ще да е...
27
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредните апокалистични глупости.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 21Пич... луната се вижда, че е кафява още на снимката "Earth rise" направена от Аполо 8. Хайде преди да пишете простотии прочетени някъде си в нета вземете се информирайте правилно.
25
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Годината е 2195. Изминали са 34 години от достигането на последния слънчев лъч до земната повърхност. Непрогледната мъгла, причинена от изригването на супервулкана Йелоустоун е сковала планетата вече повече от три десетилетия. Няма оцелели живи организми с изключение на плоските дънни червеи в Марианската падина. Студът и виелиците са единствените посетители на архитектурните останки от човешката раса. И изведнъж в мрака се случва чудо.Някъде в далечината, в нищото ... мелодия, глас- Ветровеее!