След години пушене: Отпечатаците върху лицето

Торбички, сбръчкана кожа, пожълтели зъби...
21 сеп 2017 15:15,
36
След години пушене: Отпечатаците върху лицето
Снимка: Youtube, кадър

Без значение от статистиките и предупрежденията на здравните специалисти, понякога е много трудно да се откажем от някой лош навик. Мнозина например добре знаят, че е вредно, но въпреки това продължават да пушат.

Странно е, че когато слушаме за риска, който цигареният дим крие за белия дроб, гърлото, устната кухина и т. н., сякаш не обръщаме толкова голямо внимание. Когато обаче видим какво се случва с лицето ни, се оказва по-трудно да игнорираме последиците.

Цигарите оказват доста неприятно влияние върху кожата и външния ни вид. Ако все пак сте решили да продължите с този навик, добре е да имате предвид за кои несъвършенства и състояния цигареният дим може да допринесе.

1. Торбички под очите

2. Псориазис

Това е автоимунно заболяване, което засяга кожата. То може да се развие и при непушачи, но при пушачите рискът е по-голям.

3. Проблеми със зъбите

Никотинът оставя петна по зъбите, а пушенето крие риск от развитие на рак на устната кухина и заболявания на венците, застрашаващи от загуба на зъб.

4. Преждевременно остаряване и поява на бръчки

Бръчките на горната устна са познати като "линии на пушача".

5. Пожълтели пръсти

Цигареният дим, освен зъбите, оцветява и пръстите.

6. Увредена коса

Пушачите имат по-тънка коса, която и по-бързо побелява. Също така пушачите са два пъти по-склонни да страдат от косопад.

7. Стрии

Никотинът уврежда фибрите и съединителната тъкан на кожата, което води до загуба на еластичност.

Може да видите пораженията, които цигарите нанасят върху лицето, на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
11 преди 6 години
Тоя отпечатАк няма ли да го оправите, че дразни?
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До авторката Анна Дантева:След дълги години невнимаване в часовете по български език - отпечатАците са върху грамотността.
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И разбирасе аргументът на такава кампания винаги е картинка направена на Фотошоп.
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТака ли оценяваш хората?пияна жена с цигара-ужас.А пиян мъж с цигара при това п'ростак е супер а?А ако имат шкембета са отврат.....Боже колко простотия има по тоя свят.Абе ти чувал ли си че много хора са дебели не от преяждане, а поради всевъзможни болести и алергии ако щеш.
29
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуша от 18 годишен. Сега съм на 54. Косата ми е прошарена, но си е на мястото. Имам извадени 5 зъба. Около очите имам малко бръчки, по челото почти нямам. Нямам: шкембе, високо кръвно, мек ..., вени по краката, висока кръвна захар, висок холестерол, проблеми с костите. Спортувам чат пат, без екстремни натоварвания. Пуша по кутия на ден. Нося очила за четене. Имам набори, непушачи, с вид на 70 годишни! Та какво викате за гена????
28
0
 
13
 
! Отговори
а преди 6 години
Кой ще се върже, когато сериозен уж материал е придружен със снимка, очевадно обработена на фотошоп. Както каза коментаторът от по-долу - колие, обеци - същите. Лицето е застинало в същата позиция, само малко бръчки са нарисувани на фотошоп. Еле па някой да ви ходи на линка, дето ще има още фотошопени снимки...
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бaси и гердана и обиците са и същите, даже и след 40 години
26
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ако не беше пушила тая на снимката щеше да си остане на триисе, така ли? Аве вие у ред ли сте? Баба ми не пушеше, но пак остаря. Значи с цигари се старее, ама без цигари не се старее? лелелеееееее..... Тичайте за нобела
25
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жените които пушат, винаги се сгърчват и стават като стафиди. Това за гена са глупости на търкалета, от гена ти зависи как изглеждаш, но не и здравословното състояние при явна злоупотреба с отрова, все едно да взимаш по малко стрихнин всеки ден и кожата на лицето и косата ти да си останат хубави, нема такъв филм.
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуша от 45 г., на 57 г., съм, без пластики и грим. Изглеждам мноого по-добре и по-млада от връстничките ми, дори и тези с 1-2 пластики. Същото важи и за здравето. Всичко е ген. Майка и татко си отидоха на 90 и 94 г., с коса, зъби/не всички/ и без склероза като цял живот здраво са работели. Татко пушеше, майка не.....ген.
23
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жена да пуше и да пие е отврат. Пияна жена с цигара е най грозната картинка която може да се види. Другото е мъж със шкембе.
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни глупости . Всичко е ген по развитието на тялото. Всичко е закодирано там страничните неща само усилват или не нещата. Има пушачи с блестящи коси , кожа и зъби и обратното. Ако ти е закодирано да си готин, няма да станеш друг. Вижте едно куче яде 1кг месо и седи 50сМ високо , а една крава пасе трева и става 1 тон ? Всичко е написано .
21
0
 
23
 
! Отговори
Mopcku_ преди 6 години
Баххх мааа му. За 20 години и синджира не си е сменила кууучката :) Майтап де. Очевидно снимката горе е правена на фотошоп. А обективно погледнато и да не пушиш след 20 години ще се сбръчкаш, ще имаш торбички под очите (в нашта скапанна държава се рабти много и за малко) и зъбите ти няма да са само жълти, а може и да ги няма защото няма пари за зъболечение.
20
1
 
16
 
! Отговори
Един преди 6 години
Хахахаха, по-голяма смешка не бях чел. Ама след колко години - след 10-15?:)) Значи ако вземем една жена на 25 и я снимаме, и после снимаме същата жена на 40, от цигарите кожата няма да и е същата, ще има торбички под очите, и зъбите ще са пожълтели?:)))
19
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отврат ми е младо момиче да ми замирише на цигари. Веднага и го подавам отзад. За да не ми лъха на гадно дъха и.
18
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повече поражения върху лицето, че и върху други части на на тялото, нанася ежедневното лапане на кюфтета, пържоли и наливане с алкохол
17
1
 
23
 
! Отговори
отпечатАк преди 6 години
ОтпечатАците на неграмотността са навсякъде!
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А писането на нелепи статии вследстиве от какво е? Нещо по-силно от никотин ли приемате, защото тези наркотици водят до поведенчески и ментални увреждания, които не могат да се крият по никакъв начин и са много по-неприятни от някакви си бръчки.Спрях цигарите след близо 20 години пушене и трябва да ви кажа, че не е никак трудно да бъде направено. Просто трябва ДА ИСКАШ да спреш, както всяко нещо и това се постига с ОСЪЗНАТО желание.НЕ СЪДИТЕ, за да не бъдете съдени. Няма идеални хора.
15
1
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 6 години
Коментар номер 6 е върха :) :) :) точно така е наборе
14
6
 
6
 
! Отговори
... преди 6 години
Абе проблема с пушенето си е много наболял! Да кажа честно пушачите в малка степен си приличат на наркоманите! Ако няма цигарки някаква време и има абстиненция! Сега това, че дима пречи и че замърсяват повече си е другата страна на нещата! Най-добре според мен са решили проблема с пушенето в Германия! Макар, че и там може да се добавят някой неща! Инак статията си е много смешна!