Краят е близо! Апокалипсисът започва до края на века

Масово изчезване на животински видове е в ход, причината - количеството въглеродни емисии
23 сеп 2017 07:40, Красимир Ангелов
90
Краят е близо! Апокалипсисът започва до края на века
Снимка: Reuters

Масово изчезване на животински видове в края на настоящия век ще застраши живота на Земята, предупреди геофизикът Дениъл Ротмън от Масачузетския технологически институт.

Причината ще се окажат количеството въглеродни емисии, което се отделя в атмосферата.

През последните 540 милиона години е имало общо 5 момента на масово изчезване на животински видове, а шестият такъв период е съвсем близо, смятат учените. Прогнозата им се основава точно на данните за нарушенията в естествения водороден цикъл на планетата в последните 540 милиона години.

Така според прогнозата, публикувана на сайта на Масачузетския технологически институт, към 2100 година натрупалият се в океаните въглерод ще породи дестабилизиране на биосферата, а това ще предизвика шестото поред измиране на видовете. Учените все пак отчитат, че това няма да стане от раз, а вероятно изчезването на дивите видове животни и растения ще продължи няколко хиляди години.

"Резултатите не значат, че ще катастрофата ще стане на следващия ден, а че ако не се предприемат мерки, въглеродния цикъл ще навлезе в нестабилно състояние и последиците трудно могат да бъдат предвидени. Такива моменти в геологическото минало са свързани с масово измиране", обобщава Дениъл Ротман.

Въпреки мрачната прогноза, това далеч не е най-черният сценарий, който се чертае за бъдещото на Земята. Според някои учени шестото масово измиране на животински видове вече е започнало и тези процеси няма как да бъдат обърнати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Природата е за човека, а не човека за природата, Алеко. Човекът е по-ценен от всяко дърво или животно. Който повреди човек, носи отговорност, който отсече дърво за огрев, не. Но когато човекът постави правото си на печалба, като равностойно на правото си на щастие, се получава така, че заради печалба се вършат много престъпления и над хора и над природа. Ако хората не си намерят друг мотив да съществуват и ако не ограничат поривите си да трупат милиони, нищо няма да се промени.
60
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Близо е края на лаещото куче сащ и *** по мияри.
59
1
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Апокалипсиса рано или късно ще дойде, предизвикан от Човека, най-недостойното създание тъпкало някога майката Земя. Дано природата и да намери начин да се освободи от него, иначе той ще унищожи нея, а с това и Себе си !
58
0
 
5
 
! Отговори
Христо преди 6 години
Темата за края на света е бизнес за милиарди, щокниги и филми се направиха не е истина. В Библията Иисус казва, че за оня ден и час (посследните времена) никой не знае, освен БогОтец, така че всички, които предричат определена дата, са лъжепророци.
57
1
 
6
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
Айде всяко нещо по реда си бре днес.бг. Днес 23.09 по план график трябва да ни блъсне митичната планета Нубиро. Аре да преживеем тая тъпня, пък тогава пишете за следващата. Въпреки, че като гледам колко пъти свърши света от 2000-та до сега, подозирам че докато дойде края на века, ще има поне още 50 такива събития...
56
1
 
2
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
62, темите ги поставя сайта и живия живот и аз ги следя като всички вас, информирам се какво ново старо по света. А коментарите ми отговарят на житейския ми опит, какъвто е в момента. Предполагам не си мислиш, че започвам да търся отговорите на всички въпроси, едва след като ги прочета, аз вече имам мнение по тях. Всеки има мнение, всеки си коментира според мярката си. Колкото до покоя ми, вълнувам се за събитията, за които нося лична отговорност. За останалото не бера грижа, защото има кой.
55
1
 
16
 
! Отговори
Арнаутина преди 6 години
През 80-те се говореше за вирусът на Спин,как щял за 30-40г. да погуби човечеството,как в Африка измирали цели села и по-малки градове,епидемия нечувана до сега.А се оказа че нямало вирус,имало синдром.Синдром който не е материализиран,не визуален.И след като се пръснаха десетките милиарди за откриване на ваксината против ,,Чумата на 20-ти Век'' вече никой и не се сеща да попита ..Как са се провеждали лабораторни опити за СПИН,след като не е съществувал наличен вирус ?
54
2
 
4
 
! Отговори
повече самоконтрол преди 6 години
До HelleborusВижда се,че си мислещ човек,и на всичкото отгоре и начетен!Това е добре!Даже много!Допускаш само една-единствена грешка-непременно,ама непременно да намериш отговор на ВСИЧКИ въпроси!Нещата просто не стават така!И когато ги насилваш,започват грешките!Приеми,че не всичко е обяснимо,и ще получиш покой!Но най-важното е,че няма да има грешки!
53
2
 
15
 
! Отговори
ined преди 6 години
Глупости на търкалета - през Юра нивото на въглеродния двуокис е било доста по-високо от днешното и растенията и животните не само не са изчезнали ами са се развивали доста добре. Само дето тогава е нямало няколко милиарда "човеци" които са по-вредни от всякакви въглеродни емисии.
52
2
 
5
 
! Отговори
и все пак преди 6 години
последно - въглеродният или водородният цикъл?
51
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До стига глупости Лъжеш и си измисляш соросоиде ,никога Ванга не е предричала края на света да стане 2000 г.Тя казва,че до 2019-2020 г българите които са по света да се завърнат в България за да оцелеят ,защото ще има на много места по света катаклизми ,но нашата страна ще е много малко засегната от тях. само преди месец световно известния професор физик и климатолог Рето Кнутио обяви,че на човечеството му остават 3 спокойни години и след това климатичен апокалипсис
50
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До стига глупостиАбе хубаво е отвреме на време да пускат по една такава лъжа ! Спомням си през 1988 г. как се надпреварвахме да живеем и опитаме от всичко защото през 200 г. светът щеше да свърши ! Ядяхме и пиехме като за последно , правехме все повече секс с приятели и познати ,дори групов секс и всичко това за да не си отидем от този свят с отворени очи ,понеже до края на света оставаха само 2 години !
49
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
един ден хората ще обвинят политиците за природните катаклизми и ще стане голямо мазало
48
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Местя и отивам в клозета (нужника).
47
4
 
9
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Преди гърците да превърнат науката в наука за видимото, тя е била за видимото и невидимите начала на процесите в света. Включвала е и познаването на силите, техните имена, как се призовават, как може да раздвижиш видимия свят, чрез невидимия. Това е било свещено познание и е преподавано заедно с името на първоизточника на всичко, Ре. Туонх - Ре на тракийския език означава възкръсващото Слово. Знаем го като Тангра. Говорим за реална всесила над видимо и невидимо. Същата, с която Христос действаше
46
2
 
11
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
В тракийските хроники има записана една среща между Севт и гръцки политик, който му обяснява за новите им извратени философии и мъжката любов, а после и отговора на Севт, който го срива със земята, като изобличава цялата посредственост, разврат, робство, мизерия и нищета, безкрайни войни в Гърция. По това време траките са живели под крилото на самата премъдрост. Гърците просто са съблекли свещените начала и одежди на науката и са я превърнали в светска наука, която се занимава само с видимите.
45
1
 
11
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Гърция не е стара цивилизация, анонимен. Тя е пристигнала тук на тракийска земя. А Траките всеки знае колко са били вярващи и в Кого са вярвали - в Дион Исус. Имали са няколко школи, в Хемус и Египет, в които са се обучавали и чужденци, включително гърци. Като Питагор. Траките са имали двайсетте правила, наричали са ги белагини или добри гени. Те са преминали в римското право и са уникално мъдри, в тях директно се говори за правда, истина, трудолюбие и т.н. , включително грижа за животните.
44
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Helleborus "Старите цивилизации, които още не сме достигнали в някои отношения, се крепят на строг морален кодекс...."Хубави и морални неща е имало в старите цивилизации. Например в древна Гърция където "жената е била за разплод,а момчетата за удоволствие"Не е лошо като Александър Македонски да спиш с най-добрия си приятел или като Калигула и Нерон със сестра си. Яко е и много морално.
43
2
 
11
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 44Те старите общества един морал са имали.Мани тая работа.Содом и Гомор са били особено морални.Мохамед с 9годишната си жена и той е пръскал морал навсякъде.Всички климатични промени са в резултат на планетарни заимозависимости и ние въобще не сме в играта.
42
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 46 Имаш ли "глезотии" като мобилен телефон и компютър ? Защо не ги изхвърлиш ?Спокойно може да живееш и без тях.

Спонсорирани публикации